15. toukokuuta 2015

Kirsikankukkajuhla

Helsingin Roihuvuoressa on hieno kirsikkapuisto sekä japanilainen puutarha. Kirsikkapuistossa vietettiin tänä vuonna kahdeksansia kirsikankukkajuhlia eli hanamia. Se on mukava koko perheen ilmainen tapahtuma. Treffasimme juhlissa ystäväperheen, katselimme budolajien esityksiä ja taikorummutusta, pidimme piknikin, jota täydensimme kojuista myytävillä japanilaisila herkuilla. Jos pojilla on jotain jäänyt mieleen aikaisemmilta vuosilta, niin se on japanilaiset limsat. Ne avataan muovipalikalla ja aina kuohuu :) Pulloissa on sisällä lasikuula, joten jos hörppii liian ahneesti loppuu limsan tulo pullosta.Sää oli tänä vuonna vaihteleva, välillä paistoi lämpimästi ja välillä ripsi vettä. Automatkalla koimme raekuuronkin. Edellispäivän sateesta ja kovasta tuulesta huolimatta kirsikkapuut kukkivat vielä upeasti. Suosittelen käymään kirsikkapuistossa tai japanilaisessa puutarhassa nyt kun kukinta on upeimmillaan. Vuosi sitten toukokuu oli yllätyslämmin ja kirsikankukkajuhlan aikaan kaikki puut olivat jo päättäneet kukintansa.Limsojen lisäksi ostimme yakitoria eli kanavartaita. Yakitorikastike kävi erinomaisesti yhteen kaupan lihapullienkin kanssa :)

The limsat


Ajattelin, että nytpä saan kivoja kuvia pojista kirsikankukkien keskellä. Kävi joku ajatusvirhe :D Alla yksi parhaimmista kuvista :D :D Siinä sentään jokainen poika on kasvot melkein kameraan päin.


Osa hanamin juhlijoista tulee paikalle pukeutuneena. Tänä vuonna pukuagentit olivat valinneet 15 pukua lavalle esiteltäväksi. Lopuksi vielä pieni pukukavalkadi.

Japanista tilattu puku 

Itse valmistettu 

Itse valmistettu 

Itse valmistettu

8 kommenttia:

 1. Voi, kuinka hauska juhla! Tänä vuonna luin siitä myös muutamasta muusta blogista. Täytyypä laittaa korvan taakse ensi vuotta varten... Kivaa viikonloppua sinulle ja perheellesi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa pitää Roihuvuoren hanami mielessä vuoden päästä. Se on kiva juhla :)

   Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Tuonne olisi kyllä pitänyt mennä, olisi voinut kuvitella olevansa Japanissa oikeastaan metrolipun hinnalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tapahtuman järjestävät seurat jatkavat perinnettä ja tulevaisuudessakin on hanamijuhlia, niin sinäkin pääset paikalle :)

   Poista
 3. Kirsikkapuun kukat ovat niin kauniita ja ihanan värisiä. Kiva kun kerroit tästä juhlasta, jospa vaikka ensi vuonna pääsisi paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen hanamijuhlia tai vierailua kirsikkapuistoon, kirsikankukat ovat kyllä kauniita 🌸🌸

   Poista
 4. Voi hitsi kun minunkin olisi tehnyt mieleni mennä tuonne, mutta en päässyt kun oli muuta menoa. Mutta kiva oli lukea juhlasta täältä!

  Minua ärsyttäisi tuommoinen lasikuula limsapullossa. Kyllä limu pitää saada ryystää just niin nopeaan kuin haluaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä pääset sitten ensi vuonna kirsikankukkajuhliin :)
   Noi limut ovat niin lasten mieleen, avatessa kuohuu komeasti ja kuulan kanssa pitää kikkailla juodessa. Mansikkalimu on muuten varsin hyvää :)

   Poista