16. elokuuta 2014

Hetkessä: jokiristeilyllä ja illallisella

Terveisiä Chicagosta!
Työmatkan syy ei ole maailman miellyttävin, amerikkalainen esimieheni ilmoitusluonteisesti muutti työnkuvani aivan erilaiseksi. Saman ilosanoman sai ainoa työkaverini Suomessa. Koulutukseksi uusiin hommiin saimme lentoliput pääkallopaikalle ja komennon järjestää loput itse. Noh, kun vauhtiin pääsin, niin järjestin meille myös Hetken.

Alkuiltamme alkoi jokiristeilyllä. Sää oli mitä mainioin, ilta-aurinko paistoi välillä suorastaan häikäisevästi. Valitsimme arkkitehtuuriristeilyn, jolla sai mukavan tietopläjäyksen Chicagon merkkirakennuksista. Hyppää virtuaalikyytiini nauttimaan näkymistä ;)







Wendella Sightseeingin laivan  lähtöpaikan lähellä oli kaksi hääparia kuvattavana. Jotenkin niin amerikkalaista. Ihastuin kuitenkin kaasojen pukuihin ja kukkakimppuihin :)


Kävelimme Michigan Avenuta pitkin, jolla on Magnificient Mile ostosalue. Ilta huipentui illalliseen Mexique-ravintolassa. Webbisurffailun perusteella löysin tuon aivan taivaallisen ravintolan, joka tarjoilee siis meksikolaista ruokaa enemmän fine dining tyyliin kuin street stylenä. Hinnatkaan eivät olleet aivan kohtuuttomat. Ruoka oli niin hyvää! Ei ihme, että ravintolalla on yksi Michelinin tähti.

Otimme alkuun jaettavaksi kaksi alkupalaa: sinisimpukoita ja cevichen. Sinisimpukoiden kastike oli todella maukasta ja maku oli tarttunut ihanasti simpukoihin. Todellista herkkua! Cevichen melonipeti oli oikein näppärä, mutta muuten se jäi selvästi kakkoseksi simpukoille.



Työkaverini valitsi pääruakseen ankkaa kolmella tavalla. Ronkin tietenkin itselleni makupalat. Ei olisi kannattanut, koska iski aivan hirvittävä annoskateus. Ankka oli niin suussasulavaa ja kastike erinomaisesti maustettua.


Oma annokseni Mar Y Tierra eli meksikolainen surf&turf oli myös oikein hyvä. Mutta makuja siinä oli ehkä vähän liikaa. Oli lihaa ja rapua, oli erilaisia kastikkeita ja mustapapujakin. Hyvää, mutta ei ankan veroista.


Niin se vaan kääntyi tämäkin reissu hienoksi kokemukseksi, joka varmasti jää muistiin.

14 kommenttia:

  1. Mitkä näkymät ja ruuat! Varmasti sinulla oli ikimuistoinen ilta. Hiukan kateellisena katselen kuviasi, olisipa niin mahtavaa kokea vastaavaa itsekin. Sain tästä lisäpotkua Nykin matkan säästämiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilta oli hieno ja olen onnellinen tästä kokemuksesta. Tsemppiä matkan säästämiseen. Meilläkin on matkan säästäminen käynnissä. Haaveilemme miehen kanssa reissusta kaksin, joten rahan lisäksi pitäisi saada hoito pojille järjestettyä.

      Poista
  2. Sä olet kyllä onnenpekka työreissujen vuoksi, miten upeita paikkoja pääset näkemään ja kokemaan! Varmasti huikea paikka tuo Chicago!

    Iloa ja valoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän reissussa tehdä edes pari tuntia jotain kivaa. Kompensaatioksi pidemmistä päivistä ja tuntien roikkumisesta milloin missäkin. Välillä se onnistuu suorastaan yli odotuksen ja silloin koen itsekin olevani onnekas.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Hieno Hetki, kuulosti oikein tosi kivalta illalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hieno Hetki. Perjantai-ilta, viikon duunit tehty ja sitten istuttiin laivalla nauttimassa maisemista ja auringosta :)

      Poista
  4. Oi miten hieno hetki <3 ehkä jonain päivänä vielä pääsee itsekin jonnekin mahtaviin maisemiin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän sekin aika vielä koita sinulle, kunhan se pienin pallero hiukan kasvaa. Vaikka voihan vauvankin kanssa reissata, mutta itse olin niin arka, että pysyttelin Suomessa.

      Poista
  5. Jaaha, heti kun on pari päivää pois blogimaailmasta, niin toiset ehtii jo Ameriikkaan asti!? Mutta hienoja hetkiä ja molemmat ruoat (sekä meksikolainen versio että ankka) näyttää kyllä superherkulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut taas tällainen tapahtumaputki päällä. Tällä kertaa sieltä on onneksi valunut kivoja juttuja. Ravintola oli todella hyvä, oli sen tähtensä ansainnut eikä ollut sortunut mihinkään kaksi kortta ristiin piperrykseen. Ankka oli kerta kaikkiaan erinomaista. Hetken harkitsin, että sanon tarjoilijalle, että yksi ankka lisää kiitos ja vaan maistelen omaa annosta nenän edessä ankkaa odotellessa. Jos olisi ollut eurooppalainen annoskoko, niin homma olisi varmasti toiminut. Pahasti maha alkoi täyttyä superjättiravuista, etenkin kun pohjalla oli varmaan puoli kiloa simpukoita ja puoli patonkia :)

      Poista
  6. Tekä on kyllä niin etevä matkanjärjestäjä, on sitten Virroilla tai Chicagossa! Ihan huippuidea varata tuo jokiristeily! :) Näyttää niin mahtavalta nuo kuvat, ja siis nuo ruuat!!!! Hmmmm, mitäs jos tehtäiskin sinisimpukoita, hmmmmmmmm ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokiristeily oli kyllä hieno juttu! Ruuat olivat jumalaiset siellä meksikolaispaikassa. Voitaishan me tehdä sinisimpukoitakin, jos vaan löydetään jostain passeli liemiresepti :)

      Poista