31. joulukuuta 2013

2013 muistoja kuukausittain


Vuosi 2013 on ollut erinomainen vuosi. Olen ollut onnekas tänä vuonna. Olen nähnyt suuren määrän upeita paikkoja, puuhastellut ja retkeillyt lasten kanssa, tavannut ystäviä ja vähän juhlinutkin. Olen kokenut suuren määrän hyviä asioita. Tapahtumien määrä on ollut välillä suorastaan hengästyttävä. Tällaista mukavien juttujen jatkuvaa tykitystä elämä harvoin on. On siis aika asennoitua hiljaisempaan tahtiin. Se olisi siinäkin mielessä tarpeen, että vanhenevan naiset voimat eivät riitä jatkuvaan härdelliin.

Kiitos läheiset ja ystävät tästä vuodesta! Olette tehneet siitä ihanan!
Kiitos työnantaja mielenkiintoisista tilaisuuksista.


Tammikuu

Tammikuussa osallistuimme perinteisille miehen suvun Loppiaisjuhlille. Tälläsimme siistimpää päällemme ja nappasimme äiti+pojat yhteispotretin. Imagopisteissä emme päässeet kovin korkealle, koska pojat pistivät keskinäiseksi tappeluksi. Olin viikon Chicagossa työmatkalla, jossa innostuimme työkaverini kanssa outlet-shoppailusta. Miehen synttäreitä juhlimme kahden ravintolassa. Hyvästä säästä huolimatta talviurheilukautemme käynnistyi aika myöhään.

Äidin tammikuun paras juttu oli Chicagon reissu. Poikien paras oli legotuliaiset. Miehen parhaaksi arvelen lapsivapaan synttäri-illallisen ravintolassa.


Helmikuu

Helmikuussa tein useamman yön reissun Serbiaan Belgradiin. Luistelimme ja laskettelimme. Keskimmäinen pääsi laskettelutunneille. Ystävänpäivä jäi "juhlimatta", sain kuitenkin mieheltä kukat ja kuopukselta kortin. Helmikuu meni rankasti vuorotellen sairastellessa, putki kesti kaikkiaan 6 viikkoa. Terveet kävivät ihmettelemässä Mimosan naamiaissynttäreillä keijuja, prinsessoja ja meikkipäätä. Ihmettelimme keskellä talvea esiintullutta hämähäkkiä, kunnes tajusimme joutuneemme tarrakepposen kohteeksi.

Helmikuun paras juttu oli laskettelu.



Maaliskuu

Maaliskuusta jäi parhaiten mieleen uskomattoman hyvä sää. Oli lunta, sopivasti pakkasta ja aurinko paistoi. Viikonloput kuluivat ulkoillessa. Maaliskuussa teimme pienen laskettelulomasen Sappeelle. Esikoinen ja kuopus kävivät naapurustossa virpomassa ja esikoinen vielä jatkoi kierrokselle kavereittensa kanssa. Aloitin uusien ruokien kokeilun. Maaliskuussa olimme Kätevien Emäntien kanssa messuilemassa ja hiukan niitä uusia hankintoja pääsimme kokeilemaankin. Kameraan ei valitettavasti tallentunut tuosta kivasta päivästä mitään :(

Lasten mielestä kuukauden paras oli Sappeen reissu. Minun pitää valita parhaaksi jumalaisen hyvä talvisää.


Huhtikuu

Huhtikuussa risteilimme oman ja ystäväperheen voimin Tukholmaan. Pienemmät pojat jaksoivat vielä innostua leikkihuoneesta. Uusista ruokalajikokeiluista jäi vakituiseeen ateriakieroon Provencen pata. Nam! Kävin työmatkalla Hollannissa. Haagissa oli upea omenapuiden kukinta. Huhtikuussa tapahtui jotain yllättävää - hurahdin täysin pinkkiin.

Poikien mielestä kuukauden paras oli Tukholman risteily. Omasta mielestäni pinkkiin rakastuminen.



Toukokuu

Toukokuu alkoi ihanasti. Mummi ja isotäti hoitivat vappuna poikia ja me vietimme miehen kanssa kahden kesken laatuaikaa aurinkoisessa Nizzassa. Loma kului maisemista ja ruuasta nauttien ja piipahdimme Monacossa. Keskimmäisen synttärit vietettiin HopLopissa. Sää oli toukokuussa todella kesäinen ja lämmin. Vietimme päivän paitasillaan Korkeasaaressa. Kävimme modernin taiteen museossa Emmassa ja jäätelöllä Kaivarin rannassa. Äitienpäivää juhlistettiin poikien tekemillä lahjoilla, korteilla ja kakkukahveilla. Samaan syssyyn korkkasimme vesisotakauden. Vauhdikas kuukausi.

Minun ja miehen paras toukokuun juttu oli ehdottomasti Nizzan loma. Keskimmäisellä ja kuopuksella HopLop-synttärit. Esikoinen oli niiden aikaan kuumeessa ja on vielä yli puolen vuoden jälkeen siitä katkera. Hänen paras oli Mummin ja Isotädin kanssa oleminen.



Kesäkuu

Kesäkuu oli aivan mieletön vauhtikuukausi. Uimme paljon lähirannalla ja nautimme ihanasta kesäsäästä. Töiden vuoksi kävin suloisessa Bratislavassa, joka oli hurjan tulvan kourissa juuri vierailuni aikaan. Yhdistin UKn työmatkaani vapaapäivän Lontoossa nauttien nähtävyyksistä ja musikaalista. Teimme keskimmäisen kanssa retken hänen kummeilleen Savoon. Tapasimme Pirkanmaalla Kätevien Emäntien kanssa. Tällä kertaa tuli valokuvasaalista Haltiakummin herkullisista tarjoiluista. Teimme perheretken helteiseen Porvooseen.


Kesäkuun ehdoton kohokohta oli perhematka Tanskaan. Pojille Legolandissa käyminen oli heidän elämänsä paras juttu tähän mennessä. Kyllä me aikuisetkin pidimme siitä :)


Heinäkuu

Pidimme viikon lomaa kesäkuussa ja kolme heinäkuussa. Loman odotus tuntui todella pitkältä. Vaikka heinäkuu oli säiltään kokonaisuudessaan erinomainen, se heikompi sää sattui mökkilomallemme. Pakenimme sitä Tampereelle. Loma oli kaikkiaan ihana ja paljon sitä ehtii kolmessakin viikossa. Kuten käydä isotädin mökillä ja metsästää siellä sammakoita, nauttia auringosta mökkilaiturilla, käydä Herra Hakkaraisen talossa, tavata Hupulaisia traktorimuseossa,  käydä Fagervikissä ja Tall Ship Racen laivoja ihmettelemässä, ihastella Raaseporin linnarauniota ja pulikoita Edenissä. Saimme miehen kanssa lapsivapaan vuorokauden kahdestaan ja kävimme syömässä ja leffassa.

Heinäkuussa parasta oli lomalla. Lomalla parasta oli kaikki. Kuopuksen lomareissun kohokohta on yleensä vierailu kummiensa eli isotädin ja hänen miehensä mökillä.


Elokuu

Elokuu jatkui helteisenä ja aktiivisena. Vietimme ystäväperheen kanssa ihanan päivän helteisessä Suomenlinnassa. Uimakelitkin olivat elokuussa vielä hyvät. Kävin Moskovassa työreissulla ajelemassa taksilla lävitse Holiday Innejä. Kävin myös Istanbulissa. Toisen mieluisen perheretken teimme Seurasaareen.

Lasten ykkönen on vaikea valinta: Suomenlinna vai Seurasaari. Ilmeisesti kuitenkin jälkimmäinen. Oma suosikkini oli Moskova, jossa kävin ensimmäistä kertaa.


Syyskuu

Syyskuu oli mieleenpainuva kuukausi, koska silloin tein työmatkan Etelä-Afrikkaan. Vapaapäivänäni ehdin käymään safarilla. Lisäksi pidimme ystäville pizzabileet, aloitin joulukorttien teon ja samaan syssyyn juhlistimme (vahingossa) "100 päivää jouluun" leipomalla pipareita. Työkaverini näki hurjasti vaivaa valmistaessaan perintökellooni upean rannekkeen. Pääsimme miehen kanssa kahden teatteriin.


Lokakuu

Lokakuussa oli upea ruska ja sää suosi ulkoilua. Vietimme syyslomaa käymällä poikien kanssa teatterissa ja viikonlopun Tampereen reissulla. Kävimme jälleen Edenissä polskimassa ja Särkänniemessä katsomassa delfiinejä. Lokakuu oli hyvä askartelukuu. Poikien kanssa teimme jokaiselle maitopurkkitalot, ystävän luona kaiversimme esikoisen kanssa elämämme ekat kurpitsat ja toisen ystävän kanssa teimme joulukortteja.

Poikien paras oli Särkänniemen delfiinit. Oma ykköseni upea ruska.


Marraskuu

Marraskuu on aina voimille käyvä kuukausi, koska silloin on kahden pojan synttärit. Synttärijärjestelyt on minulle aina pieni ponnistus. Tänä vuonna marraskuussa oli neljät bileet, joista kolme Halloween-teemalla. Ensin Halloween-bileet, sitten kuopuksen kaverisynttärit, yhteiset sukulaissynttärit ja vielä esikoisen kaverisynttärit. Jatkoimme piparitehtailua, mukana oli kummityttöni isosiskonsa kanssa. Retkeilimme Talvipuutarhaan poikien kanssa. Tein työreissun Rabatiin Marokkoon. Pidin paikasta.

Lapsista parasta oli synttärit. Itsestäni Halloween-bileet.


Joulukuu

Joulukuu alkoi ihanasti ystävän kanssa tehdyllä Pariisin matkalla. Jouluinen puuhakalenteri oli tänä vuonna nimeltään JouluKepponen. Tulipas leivottua ja askarreltua! Kortitkin lähtivät kerrankin ajoissa, tosin ehdin jo huolestua pahasti, että saapuvatko ne perille lainkaan. Kävin ystävän kanssa oopperassa.

Lapsista parasta oli tietenkin joulu ja lahjat. Itsestäni Pariisin reissu.



15 kommenttia:

  1. Vau, mikä vuosi! Huikeasti myös reissuja koti- ja ulkomailla!!

    Ihana tuo "parasta tässä kuussa" -osio, sekä sinun että poikien puolelta. En muista, milloin tarkalleen aloin seurata blogiasi säännöllisesti (taisi olla joskus loppukesästä / alkusyksystä), mutta mulle sun blogin kohokohdat ovat olleet Etelä-Afrikka -jutut, maitotölkkitalo (se Sauronin silmä...) ja lapsisynttäriahdistus-postaus (koska lopulta kuitenkin kaikki meni niin hyvin). Mahtava vuosi, mahtava blogi, jatka samaan malliin tulevanakin vuonna! Hyvää uutta vuotta 2014 koko perheelle!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa uutta vuotta sinulle Kepponen, tämä vuosi on ollut myös varsin mielenkiintoinen itse kullekin, hyvissä fiiliksissä täällä ollaan niin kuin sinä.

    Ps Ihanat kuvat!!

    VastaaPoista
  3. Terhi:
    Kiitos Terhi kauniista sanoistasi. Minusta on puolestani ollut ihana seurata elämääsi siellä kaukana. Hyvää vuotta 2014 sinne kauas.

    Ensi vuonna yritetään ottaa vähän rennommin menemisen suhteen, jotta aikaa jäisi omiin harrastuksiin. Viime kesänä Helsingin nähtävyydet saivat poikien keskuudessa erinomaisen vastaanoton. Ensi vuodelle onkin harkinnassa sarja kuukauden retki pääkaupunkiseudulla :)

    VastaaPoista
  4. Elisa:
    Kiva kuulla, että fiilikset ovat sielläkin hyvät. Toivottavasti jatkuvat vähintään samalla tasolla ensi vuonna!

    VastaaPoista
  5. Onpas teillä ollut tapahtumarikas vuosi! :) Mukavaa uutukaista vuotta myöskin!

    VastaaPoista
  6. Teillä on ollut hyvä vuosi! Kiva lisä tarinassa lukuisat kuvat, jotka maalasivat minulle kuvan iloisesta, mielenkiintoisesta ja tapahtumarikkaasta vuodestanne.

    Mahtavan hyvää uutta vuotta ja rentoa menoa vuodelle 2014, ystäväin!

    VastaaPoista
  7. Miima:
    Kiitos ja hyvää vuotta 2014 sinulle ja perheellesi!


    Leonida:
    Vuosi oli oikein hyvvä, joskin sellainen turboahdettu malli :)

    Hyvää vuotta 2014 sinnekin päin!

    VastaaPoista
  8. Onpas teillä ollut kyllä ihan mahtava ja täyteläinen vuosi 2013! :) Meitsi tässä sohvannurkassa villasukat jalassa ihastelee blogikierroksellaan ihmisten vuosi koosteita. Omani 2013 saikin jo mennä, enkä taida edes muistaa tämän onnettoman muistini kanssa mitä kaikkea siihen kuului, vain hyvä hetket ja ihmiset nousevat näin pikasesti mieleen, ja hyvä niin! <3

    Jahka kotiudutte reissuista, niin voitais yrittää synkronoida monen naisen askartelukalentereita, ja pyrkiä näkyilemään :) Mulla ois kauhea hinku eri maiden keittiöille, ja ois ihana nähdä teitä vaikkapa espanjalaisen, lähi-idän tai oikein huolella jenkkiläisen keittiön hengessä. Onhan näitä monia kokeiltavaksi :)

    Hyvää tätä vuotta Kepposka ja koko Kepposela! :)

    VastaaPoista
  9. Haltiakummi:
    Sullehan on sitten jäänyt vuodesta parhaat jutut mieleen - hyvä niin. Itse tykkään kuvata ja kirjoitella noita ihan arkisiakin juttuja mieleen, koska muuten ne unohtuvat niin nopeasti.

    Olisi ihana nähdä porukalla ja askarrella! Mulla jo melkein kuola valuu ruokaehdotuksitasi :)

    Odotan kovasti lomaa. Enää kaksi työpäivää. Tosin sitten onkin edessä pieni pakkaushaaste kodissa joka on remontin kourissa ja kesävaatteet vielä teillä tietämättömillä. Itsekseni hymyilin, että onhan sekin kokemus lähteä matkaan hiukan rakennuspölyisillä releillä ;)

    Hyvää vuotta 2014!

    VastaaPoista
  10. Vauhdikas vuosi koko perhellä :) Hyvää uutta vuotta !

    VastaaPoista
  11. Sara S.
    Kiitos ja hyvää vuotta 2014 sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista
  12. Taas mun kommentit ovat kadonneet avaruuteen, mutta uudellleen siis: ihana vuosikatsaus usean kuvan kera ja toivottavasti remontti menee mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti ohi.

    Onnea teidän perheelle vuoteen 2014

    VastaaPoista
  13. Haveaniceday1:
    Kiitos ja hyvää vuotta 2014 sinne päin :)

    VastaaPoista
  14. Onpas teillà mahtunutkin paljon vuoteen..ja ihania juttuja! Kiva ettà edes jollain oli hyvà vuosi 2013...mulla se oli aika kamala, vaikka tottakai aina hyvààkin mahtuu :D Sa oot matkustellut tooooosi paljon!!! (katsoin alempiakin postauksia) Kunpa minàkin...nykyààn kun nuo lomat tahtoo suuntaavaan vain sinne suomeen, eh.

    VastaaPoista
  15. Ciacy:
    Toivottavasti vuosi 2014 on sinulle mennyttä vuotta parempi. Minä toivon hiukan rauhallisempaa vuotta. Tosin alku ei ainakaan lupaa hyvää: ollaan vesivahinko remontin kourissa, eletään kahden kassin kanssa ja kohta yritetään pakata remonttipölyisiä kesävaatteita :)

    Matkoja kertyi vuonna 2013 aika määrä, edellisen kerran saman verran varmaan 2000-luvun alussa. Kahden kotimaan asukkailla Se tuppaa menemään niin, että lomamatkat suuntautuu siihen maahan, jossa ei asu.

    VastaaPoista