2. tammikuuta 2014

Koti kuin tieteisleffasta


Kävin tänään hakemassa lattiamateriaalin mallipalan kodistamme. Kun astuin kotiin, tuli mieleen tieteisleffa eristettyine tiloineen. Olohuoneeseemme oli ilmaantunut tällainen eristysrakennelma:Samanlainen rakenne vetoketjuovineen on myös yläkerrassa. Alakerrassa on katto auki, yläkerrassa lattia. Toivomme kovasti, että valmista tulisi mahdollisimman pian.


Uutta Vuotta vastaanotimme maaseudun rauhassa. Poikien setä tuli vaimonsa kanssa meille seuraksi. Ohjelmassa oli erittäin runsasta rakettien ammuntaa. Niin runsasta, että osa porukasta kyllästyi kesken hommaan ja vetäytyi sisälle lämmittelemään. Järveltä kävi hirvittävän kylmä tuuli.Kyllä tuntuu oudolta, kun täällä maalla on niin pimeää. En meinaa pihavaloilla päästä edes autolle saakka aamuisin. Luonto on tullut kirjaimellisesti lähelle. Yhtenä aamuna jouduin pysäyttämään auton, kun säikähtänyt peuralauma säntäili tiellä. Metsän elukat arvostavat kokkaustaitojani. Huonosti suojattu makaroonilaatikon loppu katosi kuistilta viimeistä murua myöten :)

Enää kaksi työpäivää lomaan.

9 kommenttia:

 1. Mulla on mennyt jotain pahasti ohi. Vesivahinko? Toivottavasti remppa sujuu mallikkaasti.
  Hauskaa uutta vuotta joka tapauksessa! Tästä se taas lähtee. :)

  VastaaPoista
 2. Voi, toivottavasti remppa on pian ohi! Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Ä.Hupulainen:
  Meillä kävi huono tuuri ja hulahti vettä suoraan rakenteisiin. Korjaus on jo käynnissä, ja me olemme mummilassa evakossa. Nyt vaan iski huono tuuri pintamatskujen kanssa. Näyttää valikoima muuttuneen 10 vuodessa täysin :(

  VastaaPoista
 4. Nonna:
  Kiitos, toivomme kovasti pääsevämme takaisin kotiin mahdollisimman pian. Tällä hetkellä näyttää aika hyvältä aikataulun suhteen, mutta pintamateriaalit ovat ikävä ongelma :(

  VastaaPoista
 5. Voi Kepposka, mua nyt melkein vähän meinaa naurattaa - oikeestikko se oli yllätys, että 10vuodessa pintamatskut on vaihtuneet? ;) Mutta hienoilta kyllä näyttää nuo vetskarihuput, itse en ole tuommoisia aijemmin nähnytkään.

  Kyllä se siitä etenee, ja lähes kahdessa viikossa tapahtuu varmasti ihmeitä! :tup

  VastaaPoista
 6. Haltiakummi:
  Kyllä olen vieläkin yllättynyt. Etsin vaalean kirsikan sävyistä laminaattia. Tietenkin varauduttiin siihen, että täsmälleen saman sävyistä ei löydy, mutta olin asennoitunut aika joustavaksi. Kävimme 5 rautakaupassa. Jokaisessa oli se 5-10 kpl tammilaminaattia ja höysteeksi pari tummaa ja yksi melkein valkoinen. Kahdessa paikassa oli yksi kirsikkalaminaatti. Siis vain yksi! Ja toisessakin tilauskamaa. Miten voi yksi lattiaväri hävitä 10 vuodessa kokonaan valikoimista. Tsekkasin parketitkin, eikä löydy niistäkään :( Syvästi pettynyt. Ja edelleen hämmästynyt. Jos nyt lähtisin ostamaan huonekaluja, niin ihan varmasti jostain saisi kirsikkaa.

  Niin ja ne molemmat kirsikat (jotka ovat väärää sävyä tai väärä sauvamäärä) ovat tietenkin tuplahintaiset siihen tammeen verrattuna. Valitettavasti joko maksan itse portaiden remontoinnin tai sitten kärsin värierosta yläkerran aulassa. Tammi ja kirsikka ne yhteen soppii ;)

  Huppusysteemi on tosi cool. Harkitsen, että vien pojat katsomaan kotia remontin kourissa, se on kuin E.T:n koti aikoinaan. Tosin pojat eivät tiedä kuka oli E.T :)

  VastaaPoista
 7. Joo vie pojat kotiin katsomaan! Tekee rempan ihan hemmetisti siistimmäksi tuo huppu. Ihan mahtava. Tjaah, onpas kumma jos iiiihan noin kuiviin on kirsikkavalikoimat menneet. :O Meinaisin ehdottaa, että löytyisköhän maakunnasta, mutta samat valikoimathan ne kaikilla on...

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen hämmästynyt kuinka trendien mukaan muuttuva on myös rakennustarvikevalikoima. Kuvittelin aikoinaan, että joitakin perusvärejä ja perusjuttuja kuten jalkalistoja saisi aina, ja rakennuspuolella trendit olisivat hienovaraisempia kuin esimerkiksi vaatemuodissa. Tänä kesänä kuitenkin esimerkiksi vaaleanharmaata kaakelia oli miltei mahdoton löytää haluamassani värisävyssä (vaalea, ei ruskeaan taittuva).

  Mahtavaa, että pääsitte mummolaan evakkoon. Helpottaa elämää varmasti. Muistelen, että kuivatus oli aika kovaäänistä? Remontti on varmasti pikkupojista huippumielenkiintoinen. Vetskarihuppu myös. Kuvittelen, että sitä olisi kiva raotella aina kun silmä välttää.

  Remonttisuojaus näyttää erittäin asiantuntevalta :) Ei meillä vaan noin hienoa ollut kun meillä oli vesivahinko kuivatuksineen joskus 10 vuotta sitten...

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 9. Ä.Hupulainen:
  Kävimme esikoisen ja kuopuksen kanssa katsomassa remppakotia. Oli hiukan vaarallista hommaa vierailla yläkerrassa, kun pojat eivät tosiaankaan ymmärtäneet, että osasta puuttuu sekä lattia että katto, joten lautojen väliin ei todellakaan kannata astua :)

  Nyt olisi kyllä poikaa jonkun firman 10v vanha varasto, mutta eipä kenellekään ole enää varastoa.


  Laura:
  En minäkään olisi uskonut, että rakennustarvikkeissakin trendit vaihtuvat niin nopeasti. Se oli jo aluksi aika selvää, että kirsikka ei ole muodissa, mutta en ymmärtänyt, että se tarkoittaa sitä, että sitä ei saa lainkaan. Kävimme maahantuojan showroomilla katsomassa koko heidän edustamansa valikoiman. Heidän kauttaa olisi saanut tilattua Sveitsistä hyvin samannäköistä lattiaa, mutta se viivästyttäisi projektia huomattavasti. Kunpa vaan olisin tajunnut sen heti, olisin vetäissyt viikkoja sitten palan irti sorkkaraudalla :)

  Korjauksen tekee vakuutustyhtiön osoittama vesi, palo ja homekorjauksiin erikoistunut firma. Suojaukset ovat varsin asiantuntevat ja purku on ollut todella nopea. Ihmettelin tänään, että miten on mahdollista, että asunnossa on viimeksi käyty torstaiaamuna. Noh, olihan se mahdollista, koska purku oli valmistunut keskiviikkoiltaan mennessä ja kuivaus oli saatu jo eilen käyntiin. Kuivaus on sen verran kovaäänistä, ettei siinä pysty nukkumaan ja asumisen estää se, että yläkerrasta on suurin osa lattiasta auki niin, että lautojen välistä on mahdollista pudota.

  VastaaPoista