28. tammikuuta 2014

Talvinen saariseikkailu

(Huomasithan, että edellisessä postauksessa on arvonta, jossa voit voittaa 50€ shoppailurahaa Lekmer.fi webbikauppaan)

Viikonloppuna oli kivat talvisäät, vaikka aurinko ei juuri näyttäytynytkään. Olisi tehnyt mieli avata talviurheilukausi luistelemalla tai laskettelemalla. Kaikki vermeet ovat tietenkin kotona, joten tyydyimme lähtemään kävelylle jäälle. Näin siellä niin paljon ihmisiä, että uskaltauduimme joukkoon mukaan.

Ulkoiluretki oli helppo markkinoida pojille, koska hotellihuoneistomme ikkunasta näkyy kaksi pientä saarta. Lähdimme saariseikkailulle. Island hopping.

Aallonmurtaja ja pilkahdus aurinkoa

Retkemme oli suorastaan seikkailullinen ja jäätaiteen täyttämä. En muista olenko ikinä nähnyt tällaisia jäämuodostelmia. Rantakaisloissa saattoi olla kolmekin kerrosta jäätä ja välistä paistoi paljaat kaislat. Löysimmepä ihan oikean jääkruununkin.


Rantoja ja kiviä reunustivat paksut pystyssä töröttävät jäälautat. Ensimmäisellä saarella esikoinen liukui sellaisen ja kallion väliin. Pois kiipeämisessä meni hetki. Pojat kasasivat salaisen jäävaraston. Loppuhuipentumana löysimme lumen alta merestä pyramidin huipun.

Kiva retki!


Näkymä arkipäivänä auringon noustessa samaiselle lahdelle.


Ai, että minä tykkään lumesta ja pikkupakkasesta.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Niin minustakin :) Hotellin kohdalla on kauniit merimaisemat.

   Poista
 2. Kauniit talven värit aouringonsäteillä maustettuna. Varsinaisen seikkailusaaren olette löytäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kohtaa paljon saaria. Osa on niin isoja, että niissä on rakennuksia. Pojat vähän jämähtivät tuon ensimmäisen saaren kohdalla, kun ne jäät olivat niin erikoiset.

   Poista
 3. Kävely jäällä ja saari, ne muodostavat kivat puitteet seikkailulle. Pojat tykkäävät ja aikuisetkin. Oivan seikkailupäivän olette viettäneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jää on tänä vuonna niin erikoista, että siitä riittää pojille ihmettelemistä pitkäksi aikaa. Itsestäni tuo jään alta löytynyt "pyramidi" oli aivan huikea :) Parasta oli se, että pojat saivat purettua ylimääräistä energiaa ja kaikki saimme happea samalla.

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Island hoppingia voi siis tehdä noinkin - hieno juttu. Koko perheen seikkailu, ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Täytyy tunnustaa, että perinteinen välimerellinen island hopping olisi vielä enemmän makuuni, mutta tämä talvinen lähilahden island hopping on ihan oiva kakkosvaihtoehto :)

   Poista
 5. Tosiaan. Harvoin (jos koskaan) olen tämän kokenut itsekään. Eskarin kanssa kävelty pariin otteeseen jäällä tässä kotimme edustalla ja juuri nuo jäämuodostelmat, rikottavissa oleva jää jne. saa pojan ihan fiiliksiin. Viime vuosina ainakin lunta on ehtinyt tulla tosi paljon ennen kuin jäälle on uskaltanut ja silloin se on erilaista tarpomista ja saaretkin "kaukana", kun matkalla ei voi tehdä lumienkeleitä, piirtää hentoon lumeen ja ihastella ja koskea jäätä ja rakentaa omia jäätaideteoksia.

  t. Helsinkiläinen eskaripojan äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme mekään ole tällaista jäätä nähneet varmaan ikinä aikaisemmin. Olisikohan voinut vaikuttaa sekin, että ensin tuli pakkaset ja meillä ainakin meri ehti "pintajäähän" ja sitten tuli lauhaa ja osittain suli. Kiva on kävellä, kun en ole paljon lunta tarvottavaksi. Lumisina talvina tuleekin sitten vaan kuljettua valmiiksi tallattujan polkuja pitkin. Nyt olimme aivan vapaat menemään minne vaan :)

   Poista
 6. Onkohan meri jäätynyt jotenkin tavanomaista nopeammin muodostaen noita jääteoksiakin. Viittaan mm. tähän Norjassa tapahtuneeseen sinänsä surulliseen tapaukseen, jossa kalat jäivät jäähän: http://www.nrk.no/nordland/smafisk-svomte-i-doden-1.11466122 Mielestäni näin jossain vastaavan kuvan mm. hirvestä (?). Enkä muista koskaan ennen tuollaisia kuvia nähneeni....

  Niin, ja ihania kuvia te olette saaneet.

  t. edellinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjat kuvat! En ole ikinä kuullutkaan, että kaloille voi käydä noin. Harmillista, kalaparvi näyttää kookkaalta. Sinänsä ensimmäinen kuva on kuin melkein taidetta.

   Poista