3. tammikuuta 2014

PikkuKepposet tahtovat hemmotteluosaston


Mitä tapahtuu, kun päästää PikkuKepposet vapaaksi rautakauppaan?

Pojat eivät mitenkään jaksaneet tylsää laminaattien vertailua ja toimitusaikataulujen setvimistä. Minua pelotti, että luvasta tutkia kauppaa omatoimisesti seuraa taistelu työkaluilla, jotain hajonnutta tai vähintään vihaista henkilökuntaa.

Rautakauppavierailut menivät varsin sivistyneissä merkeissä. Pojat olisivat melkein voineet saada palkkaa niistä vilpittömän ihastuneista huudahduksista.
"Katso miten hieno vessanpönttö!"
"Mä niin haluan tällaisen suihkun!!"
"Poreallas - unelmien täyttymys!"

Pojat viihtyivät viiden rautakaupan verran ihaillen kylpyhuonekalusteita. Unbelievable!

Heitä kiinnosti suihkut, kiukaat, saunanovet, kylpyhuonekalusteet, hanat ja erityisesti ne poreammeet. Parhaimmat pisteet valikoimasta sai Bauhaus, jossa oli isoimmat porealtaat ja jopa uima-allas. Ainoa pieni romahdus koettiin, kun pojat löysivät varsin kattavan mattovalikoiman, eikä äiti suostunut ostamaan keskimmäiselle sitä ihanaa kirkkaanpunaista pörrömattoa ilman mittojen ottamista huoneesta.

Seuraavana päivänä pojat laajensivat kiinnostuksen kohteitaan keittiökalusteisiin. Pojat ovat jaksaneet hienosti tämän hyydyttävistä hyydyttävimmän laminaatin etsinnän.


***

Illalla sängyssä pojat potivat poreallaskuumetta:
"Äiti, olisi niin ihanaa jos meillä olisi hemmotteluosasto"
"Ajattele, koulun/eskarin jälkeen voisi pulahtaa lojumaan porealtaaseen"
"Elämässä olisi parasta olla poreammeessa ja syödä samalla jäätelöä"

Kotiimme ei mahdu edes kylpyammetta. Niinpä katse on kohdistettu pihalle. Tässä on käyty jo puolivakavia keskusteluja, että mistä voitaisiin luopua ja säästää rahaa ulkoporeammeseen. Ulkomaanmatkarahat pojat olisivat valmiita säästämään porealtaaseen. Säästäminenhän toki tapahtuu etukäteen olemalla ilman matkoja, kunnes allasrahat on säästetty. Minä olin ajatellut tila-autoa, mutta kyllähän hemmotteluosasto kuulostaisi melkein yhtä tarpeelliselta.

Vaihtoehdoksi olen tarjonnut sellaista vapaastikelluvaa uima-allasta. Poikien mielestä poreamme olisi parempi, kun sitä voi käyttää ympäri vuoden.

Puolivakavissani kysyn: onko teillä lukijat kokemusta ulkoporealtaista? Tuleeko sellaista käytettyä? Toimivatko luotettavasti? Vai ovatko pelkkää rahanhukkaa?

Hemmotteluhaave esimerkki. Kuva www.aquaspa.fi

13 kommenttia:

 1. Hei! Joo! No mieluummin tuo kuin kylpytynnyri! I'm in! Hankkisin!
  Ja bravo, sällit ovat ihanan avoimen uteliaita! :)

  VastaaPoista
 2. Pojathan ovatkin olleet ihan järkeviä ja ajan tasalla. Saattaa teillä tuo poreammehinku kestää tosi kauan kun ovat nyt ihan oikeasti niitä nähneet :-D
  Remontti-iloa vaan:-))

  VastaaPoista
 3. Ä.Hupulainen:
  Kylpytynnyri ei ole meidän juttu, meidän juttu on helppo huollettavuus ja heti-käyttövalmius :) Mun täytyy tunnustaa, että ajatus ulkoporeammeesta on houkutteleva.

  Olin varsin iloisesti yllättynyt poikien kiinnostuksesta kylpyhuonekalusteisiin, mattoihin ja valaisimiin sekä siitä että pojat tutkivat valikoimaa rauhallisesti katsoen.


  Hilkka:
  Katsellaan, että kauanko poreammehinku kestää. Jos pojat oikeasti pysyvät kannassaan, että luovutaan jostain kuten matkoista ja alamme säästämään rahaa porealtaaseen, niin mikä ettei. Jos hinku tarvitsee vahvistusta, niin juuri bongasin netistä myymälän, jossa on noita paljon nähtävänä ja netin mukaan tuollaisen voisi jopa vuokrata.

  Meillä remontti sujuu muuten leppoisasti, kun itse emme tee muuta kuin korvaavien materiaalien valinnan ja pysymme poissa asunnosta. Tosin ajatuksena on samalla luovuttaa vanhempien nykyinen talon isoin makuuhuone keskimmäiselle ja kuopukselle. Siitä seuraa erinäistä kalustus/sisustustarvetta.

  VastaaPoista
 4. Hei rouva Kepponen! Olen nähnyt nimesi joissain blogeissa ja se on varsin mainio, jää mieleen. Aloitin sinuun tutustumisen vuosikatsauksella, ja lukijaksi jäin.
  Vaikean ratkaisun edessä olette poreamme tai ei? Niitä plussia ja miinuksia kannattaa miettiä toisten ratkaisujen kanssa.
  Mukava tutustua, minä olen Tuulia Turusta. Hyvää ja rakentuvaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Tuulia:
  Tervetuloa lukijaksi Tuulia ja hyvää alkanutta vuotta 2014 sinulle ja perheellesi.

  Kovasti toivon, että lukijoissa olisi ulkoporealtaan omistajia, jotta kuulisin kokemuksia sen huollosta ja ennen kaikkea siitä, että tuleeko sitä käytettyä niin paljon, että hankinnassa on järkeä.

  Meillä on aikaa mietiskellä asiaa, koska vuoden 2014 matkabudjetti on säästetty ja kohta käytettykin. Poreallasrahat olisi säästelty aikaisintaan vuonna 2015, joten tässä ehtii vielä monta kertaa vaihtaa mieltään ;) Tai tarvittaessa etsiä lisää säästökohteita tavoitteen nopeampaan saavuttamiseen.

  VastaaPoista
 6. Ulkoporeallas löytyy anoppilasta ja omilta venhemmilta kylpytynnyri, joten uskallan ehkä jotain kommenttia laittaa. Syksyllä ja talvella aivan mahtavia kapistuksia, kesälläkin varmasti, jos veden lämpötilaa laskee sellaiseksi, että tarjolla olisi viilennystä.

  Itse pidän tynnyristä hieman allasta enemmän. Tynnyrissä ei ole muotoiltuja penkkejä joten sinne mahtuu porukkaa paremmin. Lisäksi poreet ovat aika äänekkäitä ja viilentävät vettä tehokkaasti. Toisaalta taas heti käyttövalmis allas sopii hyvin äkillisiin mielihaluihin kylpeä, eikä niitä poreitakaan ole pakko pitää päällä. Allas vie kuitenkin paljon sähköä, joka kannattaa huomioida kylminä aikoina, jotta sulakkeet eivät poksahtelisi.

  Vesi jäähtyy ulkoporealtaassa noin asteen tunnissa ja kun kannen laittaa takaisin päälle, niin lämpenee noin puoli astetta tunnissa. Tähän tietysti vaikuttaa se kuinka paljon poreita pitää päällä. Pitkiä lillutteluita varten suosittelen siis nostamaan lämpötilaa ajoissa asteen normaalia lämpimämmäksi ja sulkemaan kannen aina, kun saunotaan.

  Hoito on ulkoporealtaassa aika yksinkertaista riippuen hieman millaisen puhdistuksen valitsee. Pesukin on aika yksinkertaista mutta kannattaa miettiä mihin vedet voi valuttaa, koska sitä vettä mahtuu altaaseen paljon.

  Käyttö riippuu ihan teistä itsestänne. Itse olen huomannut sään vaikuttavan lillumistiheyteen. Kylminä talvina altaaseen tekee mieli useammin kuin tällaisissa vesisadekeleissä. Kylmiä kelejä ja tuulisia päiviä varten kannattaa askarrella vaikka huovasta jokaiselle oma kylpyhattu ja tossut. Hattu suojaa märkää päätä paleltumasta ja tossut altaan vierellä vähentävät liukastumisen vaaraa.

  Hankkisin kyllä altaan/paljun myös itselleni, jos sille olisi vain sopiva paikka. Kyllä siellä lilluminen sen verran kivaa on.

  Jenni

  VastaaPoista
 7. Jenni:
  Kiitos kovasti Jenni kommentistasi!

  Jos innostus jatkuu, niin pitääpä selvitellä seuraavaksi tuota veden poistoa. On kyllä helppo kuvitella, kuinka mukavaa ulkoporealtaassa olisi lillua kirpakkana syysiltana :)

  VastaaPoista
 8. Hemmoteluosasto, kuulostaapa ihanalle. Kynttilät ja lasi viiniä tähtitaivaan alla :) Minulla ei ole kokemusta, mutta meidän taloyhtiössä on kiinteä, ei kulutukseen perustuva, vesimaksu ja kylpytynnyrit on kielletty. Ehkä tämäkin kannattaa huomioida, vaikka varmaan monissa yhtiöissä on sallittua. Ja en nyt kyllä ihan tarkkaan muista asuitteko edes yhtiössä.

  VastaaPoista
 9. bellis:
  Meillä on jokaisessa asunnossa vesimittarit ja maksu menee kulutuksen mukaisesti, joten sen suhteen ei ole estettä.

  Myöskään naapureiden ei tarvitse suoraan tuijotella kylpemistä, koska pihamme on kadulle päin :) Meillä on varsin tiheä sireeniaita, mutta olisi lienee syytä miettiä jotain kevyttä näkösuojaa lehdettömän ajan takia. Kadulla on tosin vähäisesti liikennettä (umpikatu) ja jalankulkijat käyttävät yleensä pururataa.

  VastaaPoista
 10. Aika huikea idea pojilla! Mikäs siinä olisi yksinkin kellua ja lillua, hyvän kirjan ja kuoharilasin kanssa! Mäkin haluun!

  VastaaPoista
 11. Elisa:
  Kyllä poikien hemmoteluosasto kelpaisi minullekin :) Tosin voi olla, että rauhassa siinä altaassa saisi olla vasta klo 22 jälkeen ;)

  VastaaPoista
 12. Hemmotteluosasto kuullostaa niin ihanalta :))

  VastaaPoista
 13. Nonna:
  niin minustakin. Toivottavasti hemmotteluosasto vielä joskus toteutuu. Ensimmäiset rahat on laitettu säästöön :) mutta matka on vielä pitkä maaliin.

  VastaaPoista