13. joulukuuta 2013

Viimeiset Pariisin kuvat


Eiffel
Ystäväni halusi käydä Eiffel-tornissa ja minullakin edellisestä käynnistä oli kulunut melkein 15 vuotta. Reilun tunnin jonottelimme hissikyytiä aika napakassa tuulessa ulkona. Ylösnousu ja näkymät olivat nytkin aivan yhtä vaikuttavat kuin ensimmäiselläkin kertaa.

Pilvet roikkuivat alhaalla, mutta näkyvyys oli silti hyvä. Välillä pilvien välistä kirkkaat valokiilat halkoivat kaupunkia.
Olin juuri asemoinut itseni kuvaamaan nuo valokiilat pilvien raosta, kun kaupan päälle tuli pariskunta :)

Moulin Rouge
Reissun kohokohta oli Moulin Rougen Freerie show. Tanssijat olivat taitavia ja puvustus erittäin näyttävä. Tanssinumeroiden välissä oli huikeita akrobaattiesityksiä.

Naiset tanssivat useimmissa numeroissa rinnat paljaana. Onhan se outo konsepti, mutta minua se ei mitenkään häirinnyt. Mikään silikonishow ei todellakaan ollut kyseessä, tytöt olivat huippuunsa treenattuja tanssijoita ja vartalot sen mukaisia.


Riemukaari
Laiskana en viitsinyt kiivetä 284 rappusta ylös, etenkin suunnitteilla oli Eiffelin vierailu


Sacre-Couer
Hotellistamme oli näkymä Montmarten kukkulalle ja Sacre-Couerille. Se on kyllä kaunis kirkko ja näkymät alas kukkulalta ovat myös vierailun arvoiset. Vierailupäivänämme oli aivan erinomainen sää. Aurinko paistoi niin ihanasti. Suurimmassa osassa puita oli vielä lehtiä jäljellä.

Aurinko nousee aamulla MontmartressaKierreltiin ystävättären kanssa kauppojakin. Minähän en välillä viitsi uhrata minuuttiakaan lomastani kauppojen kiertelylle, mutta pitihän sitä uteliaana tutkia luksuskaupat Hermesistä Vuittoniin. Myyjät olivat erittäin ystävällisiä myös ikkunaostoksilla liikkuville (sortuminen oli lähellä). Liikkeiden asiakkaat tuntuivat olevan suurimmaksi osaksi turisteja. Ostokset teimme edullisemmista paikoista. Banana Republicin paitapuseromallisto sattui istumaan mukavasti päälle. Punaisella olen jo käynyt joulujuhlan ja oopperan. Kuvan vaalealla menen lauantaina joulujuhliin.


Mukavaa perjantaita!

8 kommenttia:

 1. Mitä Euroopan iso kaupunkia suosittelet matkakohteeksi perheelle, jossa on kaksi ala-asteikäistä? Pohjoismaat on nähty.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi:
  Minun pitäisi tietää hiukan enemmän perheestäsi ja kiinnostuksen kohteista, jotta suositus osuisi paremmin kohdilleen. "Summanmutikassa" suosittelisin:


  Wien
  Kaunis, suhteellisen kompakti keskusta, prinsessoista kiinnostuneet innostuvat varmasti Sissistä ja Schönbrunnin linnasta, ihania kahviloita, kouluratsastusnäytökset, kivoja puistoja. Jokiristeilyitä Prahaan tai Bratislavaan. Kaksi maata yhdellä iskulla :)
  Miinusta: ei yleensä halpoja lentoja, majoitus keskihintaista tai kallista.


  Lontoo
  Hyvät museot, joista osa ilmaisia. Jättimäinen lelukauppa. Paljon lasten tunnistamia rakennuksia. Harry Potter elokuvamaailma. Tower. Kaksikerroksiset bussit, bobbyt. Vaha- ja kauhukabinetit. Paljon halpoja lentoja.
  Miinusta: Majoitus kallista ja usein vaatimatonta.


  Budapest:
  Kivat kahvilat. Edullinen hintataso. Ihania kylpylöitä, joissa uimataitoiset lapset varmasti viihtyvät, hyvä eläintarha. Halpoja lentoja ja majoitusta. Sopii hyvin pikapyrähdyksen kohteeksi.
  Miinusta: vähäisesti lapsille suunnattuja kohteita


  Barcelona:
  Paljon värikkäitä ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Upea Puisto Park Guell. Uimaranta keskustassa. Edukkaita lentoja. Keskihintaista majoitusta. Huvipuisto junaetäisyydellä.
  Miinusta: ravintoloissa ei aina pärjää englannilla.


  Viides ehdotukseni olisi ollut Kööpenhamina, mutta laitan sen sijasta Nizzan. Kaunis kaupunkikuva, lähistöllä huvipuisto ja merimaailma, mahdollisuus käydä vuoristossa ja ajella lähijunalla. Myös ranta. Edulliset lennot ja majoitus sesongin ulkopuolella.
  Miinusta: huono ranta

  VastaaPoista
 3. Huikaisevan kauniit kuvat Pariisista, tuli melkein jo kaunis olo kun katsoi niitä Ja toi Banana Republic paita - huippis! Sinä onnen pekka!

  VastaaPoista
 4. Elisa:
  Kiitos :)
  Kivasti olin Banana Republicissa sinä päivänä kun kaikki oli -20%. Ilmeisesti joulukauppa ei ole tungoksesta huolimatta vetänyt kummoisesti Pariisissa, sillä todella monissa kaupoissa oli tarjouksia. Lafayetessa oli syysseongin vaatteita jopa -30% ja -40%.

  VastaaPoista
 5. Oij! Oot reissannut! Oon käynyt Pariisissa muutaman kerran ohikulkiessa enkä ole ikinä oikein ihastunut. Yliarvostettu, sanon ma! Vaan kyllä mullekin loma Pariisissa kelpais. Mukava, että pääsit! :)

  VastaaPoista
 6. Ä.Hupulainen:
  Mä olen kuullut huhua, että on henkilöitä, jotka eivät juuri perusta Pariisista. Toistaiseksi olen pitänyt niitä satuolentoina ;)

  Itse tykkään Pariisista. Hyvää ruokaa ja hienot museot sopii meikäläiselle :) Tosin noilla kriteereillä löytyy paljon kivoja paikkoja. Mutta kiva oli hiukan lomailla, etenkin kun joulu kolmesta vapaapäivästä kaksi menee kämpän tyhjennykseen, jotta vesivahinkokorjaus saadaan alkuun.

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia, tuttuja paikkoja! Kauniilla ilmalla ihana on mennä Sacre-Coeurin portaille maisemia katsomaan.

  Minulle Pariisi on SE kaupunki, jonne haluan aina palata, ja se tuntuu joka kerran kuin tulisi kotiin...

  Tsemppiä vesirempparuljanssiin!

  VastaaPoista
 8. Leonida:
  Kiitos. Pariisi on ihana kaupunki. Itselleni Ranskan kaupungeista rakkain on toistaiseksi Nizza. Rakastan aurinkoa ja merta ja Nizza on mukavan pieni.

  VastaaPoista