28. joulukuuta 2013

Täyttä, tyhjää ja rikkinäistä


Tässä oli pari vähän kuormittavampaa päivää eli torstai ja perjantai. Torstaina piti saada koti valmiiksi remonttia varten. Pojilla oli tietenkin silloin kova pää -päivä. Mikään ohje ei mene jakeluun. Siitä jatkuvasta nujakoimisesta oli harmillinen seuraamus. Yksi perheen tableteista näyttää nykyisin tältä:


Alakerran laattalattia takaa sen, että mikään tavara ei säily ehjänä edes pienestä pudotuksesta. Valehtelisin, jos sanoisin, että ei harmita. Olimme juuri saaneet hankittua jokaisen lapsen käyttöön tabletin lomamatkaa varten ja nyt yksi on kaput. Onneksi hajosi se halvin malli. Taloudelliselta kannalta voisimme ostaa uuden, mutta kasvatukselliselta kannalta emme. Vanhemmat joutuvat tietenkin henkiseksi maksumieheksi tästäkin vähintään kuuntelemalla täppärittömän valitusta ellei peräti viihdyttämällä häntä. Täppärittömyys kiertää vahingon tehneiden välillä. Tietenkin katastrofi on se, että tasapuolisuuden nimissä kumpikaan ei saa pelata Clash of Clansia (ja se kolmas onnekas, joka ei tähän riitaan ehtinyt mukaan, pelaa tyytyväisenä). Vähemmästäkin menee penskojen elämä pilalle ;)

Kodissamme on nyt uusi sisustustyyli:

Erittäin minimalistista. Yöksi futonit lattialle?

Vastakohtana hyvin täyttä ja paljon laatikoita

Selvisimme siis pakkausurakasta ja olemme onnellisesti poissa remontin alta. Jopa aivan ajoissa!

Perjantaina oli kiire päivä töissä, mutta ainahan sitä yhden päivän riuhtoo. Lyhyet työviikot ovat niin mun juttu :)

6 kommenttia:

 1. Voi ei, harmitus varmasti kova. Otitteko noihin muihin sellaiset vakuutukset liikkeestä, että korvaavat uuden jos hajoaa? Meillä myös tytön Ipadissa kuukauden käytön jälkeen pieni särö kulmassa ja nyt niinkuin autonlaseissakin käy on se koko näytön läpi, mutta voi sillä vielä surffata ja pelata eli uutta ei tule.

  VastaaPoista
 2. Haveaniceday1:
  Tuossa Samsungissa ei ollut mitään vakuutusta. Toivottavasti poikien joululahja ipadissa olisi vakuutus.

  Harmi homma tyttäresi ipadin kanssa. Toisaalta, jos näytössä on halkeama, niin sehän ei tosiaan käyttöä haittaa. Päälle vaan kontaktimuovi, niin palat pysyvät varmasti paikallaan.

  VastaaPoista
 3. Autsch toi tabletti, ja kuitenkin vahingot kuuluvat lapsia sisältäviin koteihin. Meillä meni digiboksin kaukosäädin jouluna kun kuopus sai raivarit. Että jee!

  Ja pisteet siitä, ettei uutta ostettu tilalle!
  Valoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Uuups, näin joskus käy.. Ja hienoa, että selvisitte remontin alta pois!

  VastaaPoista
 5. Elisa:
  Lapsiperheessä pitää tosiaan varautua siihen, että omaisuusvahinkoja tulee. Vakuutusten on hyvä olla kunnossa. Meillähän yksi tabletti on vielä aika pientä verrattuna kokonaiseen kaakeliseinään...

  Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Nonna:
  Sattuuhan sitä vahinkoja. Sattuihan tässä vesivahinkokin tosiaan :( Mulla on jo nyt ikävä kotiin ja pojilla ikävä lelujaan. Toivottavasti pääsemme jossain järkevässä ajassa takaisin kotiin.

  VastaaPoista