6. toukokuuta 2013

Kun ulos pukkaa "hellettä", Kepposilla valmistuu välikausipipoja

Olen lasten varustelukierteessä - jälleen!

Joskus kierre oli sellainen, että lapsia tuli varusteltua yli tarpeen. Oli takkia, pipoa ja hanskaa joka lähtöön. Nyt varustelukierre on muuttunut alivarustelukierteeksi ja myöhästelykierteeksi, jossa kaikki päälle mahtuvat ja kauteen sopivat vaatteet ja asusteet luokitellaan yhteensopiviksi.

Välikausiasustevarastosta siis löytyi hintsusti asusteita ja nekin pääosin yhteensopimattomia. Tarkoituksenani on kuukauden ajan ollut tehdä pojille pipoja. Sellaisia edes vähän paremmin välikausitakkeihin sopivia.

Nyt kun vihdoin alkaa tulla valmista, niin sitten pukkaa lämmintä :( Aivan epäreilua! Tästä pitäisi siis sännätä ostamaan heti lankojen päättelyn jälkeen lippalakkeja. Pöh!

Tällaisia valmistui:

Kuopukselle.
Molemmat esikoisen pipot kävisivät hyvin tähänkin takkiin.
Pitäisiköhän tehdä kuopuksellekin?

Esikoiselle
Turkoosi takki on kaunis, mutta liassahan se on koko ajan :( 

Keskimmäiselle 

Po.pin takkiin ei löydy varastoistani sopivia kankaita. 
Punainen raikastaisi takin, mutta juuri nyt väri ei kelpaa lapselle.


Urgent hankintalista:
-2 kpl pyöräilykypäriä
-1 kpl pyörän huoltoja
-1 kpl pyöriä
-1 kpl potkulautoja
-x kpl sormikkaita
-1 pari kumisaappaita

-> 1 kpl käteisvarattomia ja stressaantuneita vanhempia :(

7 kommenttia:

 1. Urgent-lista on aika uuvuttava :) Mä en ole uskaltanut tehdä listaa, ostetaan sitä mukaan, kun tarvetta ilmenee...Ja tarpeitahan meidän neideillä on...

  VastaaPoista
 2. Mä en enää edes viitsi ommella noita pipoja valmiiksi:-( Mutta sain vihdoin myytyä lasten pieneksi jääneistä polkupyöristä toisen! Hyvä minä! Sullekin suosittelen lievää itsepetosta; tee lista asioista jotka olet saanut jo tehtyä;-) Mun listasta tuli tosin aika lyhyt...

  VastaaPoista
 3. Nonna:
  Meillä tuo lista on tosiaankin ne kaikkein tärkeimmät, jotka pitäisi saada mahdollisimman pian :(

  Pyörä- ja potkulauta homma on sellainen, että omien hermojen säästämiseksi, ne pitää olla kaikille saatavilla yhtäaikaa, tai sitten pitää kestää se hirvittävä ulina/riitely, jos joltakin puuttuu. Turvallisuuden takia ei myöskään mitään vehkeitä kenellekkään, ennen kuin joka jannulla on on kypärä päässä.

  Aikamoinen on tuo kypärien määrä: 3x jääkiekko-, laskettelu- ja pyöräiykypärä.


  Niinu:
  Alan tulla jo immuuniksi sille, että katson mihin tahansa, niin näen vain tekemättömiä töitä. Mutta kyllähän tässä tulee aina ajoittain kaikenlaista tehtyäkin, mutta se ei vaan näy missään. Olen ottanut linjaksi hoitamattomille asioille, että kädet pystyyn "I surrender".

  Vaikka just tuli pieni voitto. Kumisaappaat ostettu. Ja vieläpä niin, että sain pojan valitsemaan sen mallin, joka menee jalkaan kaikkein pisimpään :) eli siis Nokian Kontiot

  VastaaPoista
 4. Teiän loma vaikutti rentouttavalta. Mäkin olin juuri ekalla lomalla poikien syntymän jälkeen kavereiden kanssa. Mies vaikutti kumman huojentuneelta kun palasin takaisin, joten ehkä hänkin pystyy nyt paremmin samaistumaan niihin tunnelmiin mitä meillä on joskus ollut lukuisten työmatkojen aikana. Loma teki niin hyvää!

  Saako tiedustella mitä kaavaa käytit pipoihin? Meilläkin löytyisi kaapista paidanjämäkankaita, joista muutamasta voisi riittää kangasta pipoon saakka.

  VastaaPoista
 5. Bellis:
  Kiva kuulla, että sinulla oli onnistunut loma. Kyllä brekki arjesta tekee hyvää. Mielestäni isille tekee hyvää välillä olla lasten kanssa ilman äitiä. Näkevät minkälaista härdelliä se on ja saavat samalla tehdä kaiken omalla tyylillään ja tavallaan :)

  Mulla kun ei ollut mitään pipokaavaa, niin kaveri piirsi sellaisen vapaalla kädellä :) Voin laittaa siitä kuvan ja vähän mittoja, jos olet vailla pipokaavaa.

  Minä olen siirtynyt pipoissa työläämääpään tapaan. Ennen tein ne kaksikertaisesti trikoosta. Nykyisin teen ne siten, että korvien kohdalla tulee trikoo kaksinkertaisena ja muuten yksinkertainen. Taitteen kiinnitän Eurokankaan silitettävällä pallttausnauhalla nurjalle. Meillä pojilla on helposti tukka kostea, jos pipo on paksu. Tämä malli on käyttöajaltaan pisin :)

  VastaaPoista
 6. Pipokaavapostaus erittäin kannatettava. Tuo palttausnauha pysyy pesuissakin hyvin paikallaan? Mulla ei ole siitä kokemusta. Nuo oli oikein kivanoloisia pipoja. Mun esikoinen on nimittäin myös varsinainen hikipeikko.

  VastaaPoista
 7. Bellis:
  Minäpä yritän tehdä pipokaava postauksen. Ajattelin tehdä sen heti, mutta Korkeasaaren reissu imaisi aivan kaikki voimani - tosin enimmäkseen hyvällä tavalla :)

  Palttausnauha pysyy yleensä muutaman pesun paikallaan, riippuu vähän siitä että minkälaista revintää se on saanut käytössä osakseen. Olen käyttänyt sitä vuosia suorien housujeni lyhentämiseen.

  Toisaalta palttausnauhan uusimiseen ei mene montaa minuuttia - etenkin kun minulle viimein selvisi kuinka se silitetään ensin alareunaan, sitten tarra pois, käännetään ja silitetään uudestaan. Vuosikausia on yrittänyt enemmän tai vähemmän hankalasti asetella ryttyyn menevää nauhaa housunlahkeen taitoksen väliin. Joskus käyttöohjeen lukeminen on varsin kannattavaa :)

  VastaaPoista