19. toukokuuta 2013

En pääse pelaamaan fudista, mun äiti pakottaa mut museoon

Noilla sanoilla synkän näköinen keskimmäinen raportoi suunnitellun sunnuntaiohjelman kaverilleen. Hra Kepposen työpaikka järjesti perhepäivän Espoon modernin taiteen museoon Emmaan. Jäätelöpalkalla saimme motivoitua pojat matkaan.

Olimme erittäin ajoissa paikalla. Saavutus sinänsä sekin.
Niinpä pojat ehtivät purkamaan ylimääräistä energiaa.

Pienet juoksu- ja dyykkausharjoitteet


Sitten aulan tuoleilla pyörintää huimaukseen saakka


Osallistuimme koko perhe lastenkierrokseen ja lähdimme tutustumaan Warner & Bros piirrettyjen maailmaan ja valmistamiseen. Tutustuimme kalvotekniikkaan, jossa alempana kerroksena oli tausta ja päälle kalvolle tehtiin hahmot ja näimme useita esimerkkejä siitä.


Sitten kokeiltiin kalvotekniikka jättikoossa ja elävillä hahmoilla

Sylvester, Tipi ja Kepposten maailmassa :)Tutustuimme moderniin taiteeseen. Osa teoksista oli niin erikoisia, että lapset tuijottivat niitä hämmästyneinä.

Aaltoilua teos. Alusta kallistuu tasaisin väliajoin ja kuulat vierivät toiseen laitaan.
Viime viikolla oli tullut kolme huippua ja nyt enää yksi.

Pajunkissoilla päällystetyt kengät

Voihan sen palapelin noinkin koota

Näyttelykierroksen jälkeen jatkoimme työpajoihin. Hra Kepponen meni esikoisen ja kuopuksen kanssa animaatiopajaan ja molemmat pojat jaksoivat erinomaisesti. Minä menin keskimmäisen kanssa perinteiseen askartelupajaan ja tuunasimme pahvirasiat. Äitikin sai askarrella!


Pajojen jälkeen menimme Lelumuseon puolelle, jossa pojat viihtyivät erinomaisesti. Siellä oli jännittävä liukumäki, kaappi salaiseen maailmaan, luudalla lentämisen harjoittelupiste, junarata ja satumökki. Ja vitriinit täynnä leluja eri vuosikymmeniltä.

Kuopus katosi kaappiin ja tilalle tuli merirosvo

Esikoinen sai reissulla hillittömän mökkikuumeen! Tällainen pitäisi saada, siitäkin huolimatta, että sisällä haisi pahalta. Äiti vaan on niin persaukinen, että ei löydy 150 000€ takataskusta, jotta voisi alkaa huutokaupoista mökkiä metsästämään :( Eikä ole tontin plänttiäkään. 


Myöhäisen lounaan jälkeen oli aika lunastaa lupaus jätskikiskareissusta ja suuntasimme kohti Kaivopuistoa ja Helsingin Jäätelötehtaan kioskia.
Olipas hyvää!

Reissu oli onnistunut ja pojat kokivat jälleen, että museossa voi olla tosi kivaa ja kiinnostavaa. 

Ensimmäinen setti kepposkuteita on somistettu todennäköisesti pesukestävin ruoho- ja jäätelötahroin.

Hirveää menoa on ollut koko toukokuun alkupuoli. Seuraavaksi minulle kelpaisi kotona laiskana makoilu :)

PS. Pikkasen oli pokassa pitelemistä kotiinpaluumme jälkeen. Ovikello soi. Ovella oli poika viereisestä taloyhtiöstä: "Voiko teidän isä tulla leikkimään vesisotaa?" :D

13 kommenttia:

 1. Kiva päivä teillä, loppukommenttiin repesin.

  VastaaPoista
 2. Marja:
  Kyllä muakin olisi naurattanut. Pokkana vaan piti todeta, että meidän isin pitää nyt pakata reissuaan varten ja ei pääse leikkimään :D

  VastaaPoista
 3. Meidän pojan suosikkiteos Emmassa oli sellainen valkoinen täytetty jänis, jolla oli maitokulho käpälissä (jos oikein muistan). Sitten se jänis oli tärisevällä alustalla, jolloin se maitokin väreili. En tiedä kuuluuko teos vakiokalustoon vai oliko osa jotain vaihtuvaa näyttelyä.

  Meidän lapset kyllä tykkää museoista. Kiasmassa on ihanan avarat tilat ja sisätilojen arkkitehtuuri miellyttää sekä lasta että aikuista. Ja lapsethan tykkää enemmän modernista taiteesta/installaatioista (ainakin meillä) kuin jostain perustaulujen tuijottelusta. Ehkä kovin hitti on kuitenkin ollut Kansallismuseo, siellä oleva kuplavolkkari ja lasten vintti, jossa on kaikkea loistavaa puuhasteltavaa.

  Mulla on noihin jäätelötehtaan jäätelöihin vähän ristiriitainen suhtautuminen. Todella hyviä, mutta meillä ainakaan ei selvitä syönnistä ilman julmettua sotkua.

  t. Teija

  VastaaPoista
 4. Teija:
  Me emme ainakaan huomanneet tuollaista jänistä, joko jäi väliin tai sitten se oli osa vaihtuvaa näyttelyä.

  Meidän poikien suosikki oli tuo kuulainstallaatio ja sen lisäksi teos nimeltä 2nd wave. Siinä oli lapsen nyrkin kokoisia pikkukiviä kaltevalla pinnalla. Osan alla oli moottori. Liiketunnistimen havainnon perusteella kivet liikkuivat katselijoiden liikkeen mukaisesti.

  Ainakin tuollainen installaatiotaide on lapsille tosiaan perinteisiä maalauksia mielenkiintoisempaa. Ainakaan meillä moderni maalaustaide ei pärjää perinteiselle. Emman näyttely oli siitä mukava, että töiden ällötys/inhonvärekerroin oli erittäin alhainen.

  Meidänkin pojat pitävät paljon kansallismuseosta, mutta kyllä se suurin suosikki on kuitenkin eläintieteellinen.

  Meidän pojat eivät ole vielä käyneet Kiasmassa. Syynä on varmaan se, että se ei oikein jaksa innostaa minua. Olen käynyt useamman kerran ja en ole pitänyt näyttelyistä. Meillä pojat ovat olleet Ateneumin opastetulla lastenkierroksella päiväkodin ja koulun kanssa ja molemmat kertoivat pitkään retkestä.

  Sotkuahan tuosta jäätelöstä seuraa ilman muuta. Pallojäätelökeikka tarkoittaa aina sappisaippua keikkaa, yleensä vielä suhteessa 1:2. Loppukesästä voi sitten kartuttaa runsaasti rättivarastoa niillä t-paidoilla, jotka eivät ikinä puhdistuneet :(

  VastaaPoista
 5. Haluaisin nähdä kyllä ton futuron. Jätskit näyttävät niiin kesältä :)

  VastaaPoista
 6. Tuohan onkin hyvä museovinkki. Harmi vain, että Suomessa käydessä ei aika tahdo riittää muuhun kuin sukulointiin. Eikä tainnut niin kurjaa olla pojillakaan. :)

  Herra Kepposella ei ainakaan vielä ole uskottavuusongelmia nuorison keskuudessa! :D

  -Kaisla

  VastaaPoista
 7. Nonna:
  Futuro oli kyllä näkemisen arvoinen, mutta hirveän pahanhajuinen ja kuuma aurinkoisena päivänä. Ymmärrän poikien viehtymyksen siihen, koska onhan se ihan kuin ufoon kävelisi sisään.


  Kaisla:
  Ulkosuomalaisen loma Suomessa voi olla aikamoista vierailulistan suorittamista :( Tuosta voisi kehitellä sellaisen kesäpaketin, että ensin viikonloppuna brunssi Emman kahvilassa josta halukkaat voivat jatkaa museon puolelle. Paikalle kutsutaan iso joukko tapaamista toivovia sukulaisia ja ystäviä.

  Hra Kepponen on varmasti yksi kulmakunnan suosituimmista isistä tällä hetkellä ;)

  VastaaPoista
 8. Aikas onnistunut päivä teillä! Ihan mahtava meno.
  Täälläkin on hiukan tiivistä. Näillä näkymin eka ohjelmaton viikonloppu on juhannus. :O

  VastaaPoista
 9. zirk:
  Pojat kyllä tykkäsivät museosta. Kuopuksella on vaan nyt järkyttävä rasiakateus, kun hän ei ollut askartelutyöpajassa (olisi pitänyt viedä).

  Mä en ymmärrä, että miten meilläkin on kalenterit ihan tukossa. Pari hajasunnuntaita on vapaana, mutten eka kokonainen vapaa viikonloppu on vasta kesälomalla heinäkuussa. Minä niin kaipaan ohjelmoimatonta aikaa jolloin voi tehdä mitä vaan tai olla tekemättä :)

  Voin kuvitella, että teidän pojille traktorimuseo on iso juttu! Onko sellaista, jos on niin missä? Meidän pojat aikoinaan olivat aivan tohkeissaan palomuseosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, täytyyköhän toivoa että menoja peruuntuis?
   Seinäjoen vieressä Alavudella pitäisi olla traktorimuseo - kun vain ehtisi käymään. :)

   Poista
 10. Kelpaisi tuommoinen keltainen mökki itsellekin,olisi kyllä äärettömän hauska :) Kuulostaa kivalta tuo teidän päivä.

  VastaaPoista
 11. Dahlia:
  Päivä oli onnistunut, kaikilla oli kivaa, jopa hänelläkin, joka olisi mennyt mieluummin pelaamaan fudista :)

  Toi Futuro on kyllä hauska. Futuro-kuumeinen esikoinen on kehitellyt todella paljon tapoja, joilla voisi rahoittaa Futuroa. Jos hänestä olisi kiinni, niin meidän pihalla olisi kohta Futuro-kahvila, jossa myytäisiin Futuro-krääsää ja siellä voisi järjestää ufo-syntteäreitä :)


  zirk:
  Olen kyllä ajoittain harkinnut, että diagnoosini olisi exhaustios acutus, joka vaatii paljon lepoa ehdottoman tiskaus-, kokkaus- ja pyykkäyskiellon ;)

  Enpä ollut ikinä ajatellut käyväni traktorimuseossa, mutta nyt joutunen muuttamaan kantaani. Näyttää olevan hyvin lähellä kesälomanviettopaikkaa. Voisi hyvin tsekata tuon!

  VastaaPoista