29. toukokuuta 2013

Kalenterisuma

Katselen huokaillen kalenteriani.

Koska mies oli kaksi arkiviikkoa poissa, minulla jäi töissä hommia rästiin. Se suma on pakko purkaa maanantaihin mennessä. Kotikin on aivan järkyttävässä kunnossa. Kalenterissa on kaikenlaista ylimääräistä puuhaa, joka pitäisi mahduttaa työpäivän oheen.

torstai:
esikoisen koululääkäri ja ip-kerhon kakkukahvit

perjantai:
hae fillari kaverilta
keskimmäisen kaverisynttärit illalla
pitäisikö esikoiselle hommata lauantaita varten jotkut juhlavaatteet? paniikkishoppailua ehkä.
pitäisikö opelle viedä kukkia? lisärasti paniikkishoppailuun.

lauantai:
esikoisen kevätjuhlat, lapsen pitää olla koululla klo 8. Kuka näitä aikoja valitsee?
taisi olla vielä grillilounasvieraat tulossa...

sunnuntai:
ilmeisesti suuri pyykkäys ja siivouspäivä. Mitä tapahtui käskylle "muista pyhittää lepopäivä?"


Sitten siirrytäänkin varsinaiselle vauhtiviikolle

maanantai:
ajo Tampereelle ja lähiympäristöön. Mukavasti kyseessä on kuitenkin puolittainen vapaapäivä ja loput etätyötä. Ajo kotiin myöhään.

tiistai:
toimistopäivä. asiakastapaaminen.

keskiviikko:
Wien

torstai:
Bratislava
joko kotiinpaluu illalla tai voisin jäädä Wieniin tai Bratislavaan.

perjantai:
jäädäkö Wieniin vapaapäivän viettoon vai palatako Suomeen paiskimaan duunia?

Pakko varmaan palata kotiin :( Työkaveri on lomalla ja minä hoidan hänenkin asiakkaansa ja kiireelliset hommat.  Ilman perjantaita saisin kasaan paperihommia noin yhden työpäivän edestä. Sitä paitsi pitää jättää voimia viikonlopuksi :)

lauantai:
menomatka Mikkeliin kyläilemään.
lähden vain yhden lapsen kanssa, joten reissusta ei ole odotettavissa pelkkää hampaidenkiristelyä.

sunnuntai:
takaisin kotiin


Tänään soitti työkaveri ja hänellä oli hyviä uutisia. Voisin päästä yhteen paikalliseen tapahtumaan esiintymään. Pitäisi tekaista esitys ja sitten vaan reissuviikkoa seuraavalla viikolla tulla paikalle lentäen ja junalla ja hommaan kuluisi vaatimattomat kolme päivää. Sitten jäisi päivä aikaa valmistautua perheen lomamatkaan Legolandiin. Yleensä tartun tällaisiin työtilaisuuksiin innokkaasti. Nyt melkein alkoi itkettämään se, että saatan joutua lähtemään.

Jos kaikki asiat eivät aina tulisi yhdessä sumassa, niin näistä mahdollisuuksista voisi nauttia. Vapaapäivä Schönbrunnin linnassa olisi suorastaan taivaallista. Olisi kiva nähdä millaiseen esitykseen rahkeet riittäisi, jos olisi aikaa valmistautua kunnolla. Mutta kun kaikki tulee yhdessä rysäyksessä, ei auta muu kuin hampaat kirskuen tarpoa eteenpäin. Onneksi lomakausi on lähellä :)


Somisteeksi modernia muovitaidetta Bakugan asetelman muodossa

8 kommenttia:

 1. Schönbrunn on ihana <3 Tsemppiä, päivä kerrallaan ja juuri sen verran kuin sinä osaat ja pystyt! Kohta huomaat, että selvisit kaikesta!

  VastaaPoista
 2. Jeskamandeera, en yhtään ihmettele, että tuollaisen kalenterin silmäily saa hikikarpalot otsalle!! Todellakin, miksi kaiken pitää aina ryppäytyä samaan syssyyn! No mutta, päivä kerrallaan sä toki ne siitä selätät, ja sit sä ootkin ihan hirmuhirmuhyvä!! :)

  VastaaPoista
 3. Pohdiskelija:
  Kiitos. Sama strategia takaisin päin - päivä kerrallaan :)

  Kyllähän toi suma varmaan hoituu. Sitten tingin kodinhoidosta, Saarioisten äidit kokkaa ja itse ja lapset kuljen taas jossain todella oudoissa kuosiyhdistelmissä. Suma ärsyttää vaan vietävästi, kun tavallisessa perusarjessa olisi jotain vähän extraa, niin se muuttuukin lähinnä extremeksi :(


  Haltiakummi:
  Kyllä oli paremmalle hajauttamiselle tarvetta. Yleensähän suma menee niin, että kun mies ilmoittaa työmatkastaan, niin joko pukkaa itselle reissua tai kun ovi kolahtaa miehen perässä kiinni, niin lapset sairastuvat. Tuossa ensi viikon ohjelmassa olisi ollut sopivasti kolmeksi viikoksi. Silloin olisin ehtinyt fiilistelemään tulevaa, nipistää vähän vapaata menojen yhteyteen ja fiilistellä rauhassa paikan päällä.

  Jos mä oisin nuori ja hyvänkuntoinen, niin kyllähän sitä jaksaisi. Mutta kun mää on vanha, rupukuntoinen ja väsynyt, niin ei meinaa kierrokset riittää. Sillä mennään mitä on ;)

  VastaaPoista
 4. Ruuhkavuodet, selkeesti :) Mulla ois muuten yksi Lego Clubista tullut lasten ilmainen sisäänpääsy-lapuke. Oli ehkä vain yhdeksi päiväksi ja yhdessä maksavan aikuisen kanssa. Mut tarvittaessa voisin postittaa. Ja itse Legoland-postausta odotamme! Sellainen on meilläkin suunnitelmissa parin vuoden päästä.

  VastaaPoista
 5. Bellis:
  Kiitos tarjouksestasi. BR-lelun kanta-asiakaskortilla päivälipun ostavan aikuisen mukana pääsee ilmaiseksi yksi lapsi. Olin aikeissa hyödyntää tuota tarjousta. Ilmeisesti sen voi käyttää vielä useampaan kertaankin. Tein jopa jo kustannuslaskelman ja selvä hintaero on tuon tarjouksen hyväksi verrattuna siihen, että ostaisi koko jengille suoraan kahden päivän liput. Tosin siitä tulee sitten yksi jonotuskokemus lisää :(

  Pojat odottavat todella paljon reissua. Aamukampa on käytössä. Minä olen ehkä tehnyt epäonnistuneen matkasuunnitelman, koska olemme ensin menossa Aarhusin ja sitten Legolandiin. Ne päivät Tanskassa ennen Legolandia voivat osoittautua silkaksi piinaksi minulle, joka ei jaksa joka välissä laskea tunteja milloin pääsee Legolandiin ;) Esikoinen on sentään melkein yhtä innostunut sademetsäeläintarhasta, johon olemme menossa ennen Legolandia.

  Ruuhkavuoden ruuhkahuippu viikko selvästi menossa. Tänään tuli keskimmäiselle synttärikutsu viikonloppu reissun päälle ja ystävät kutsuvat porukkaa kasaan perjantaina ravintolaan syömään. Miten on mahdollista, että joku juttuun valikoituu sama viikko? Eikä tässä nyt pääse sanomaan, että tämä vaan johtuu aktiivisesta seuraelämästämme (mitä se on?) tai mahdollisuuksia pursuavasta työstä (jossa ei saa edes kahvia!)

  VastaaPoista
 6. Olisipa ollut kiva päästä nojatuolimatkalle Schönbrunniin tai lukea shoppailuraportti. Eikös Wienin lähellä ole joku laadukas outlet? Jaksamista reissuviikkoon ja toivottavasti siihen mahtuu pientä elämästä nauttimista.
  -Noora

  VastaaPoista
 7. No huh tuota sun kalenteria! Päivä kerrallaan tosiaan, ja tingit siitä mistä pystyt. Tsemppiä! Legolandin loma kuullostaa kivalle. Oltiin siellä joitakin vuosia sitten, autoiltiin ja käytiin Köpiksessä myös.

  VastaaPoista
 8. -Noora:
  oijoijoi, en tiennytkään että Wienin seutuvilla olisi mahdollisuus outlet shoppailuun. Pikkaisen kirpaisi, kun netistä löysin paikan ja näin kauppavalikoiman. Toisaalta joudun toteamaan, että kevään rahankulutus on ollut normaalia suurempi, joten ehkäpä ihan hyvä, että joudun jättämään väliin, jotta perheelle jää rahaa kesälomallekin. Itse toivon, että pääsisin vähintää kaupungille kävelemään valoisan aikaan ja nauttimaan vaikka lasillisen viiniä ja hyvän aterian.


  Nonna:
  Ei tässä auta kuin tarpoa päivä kerrallaan. En enää edes jaksanut puhjeta valitukseen, kun työkuorma kasvoi sellaiseksi, että viikonlopun siivouksen sijasta pitää tehdä duunia. Plääh.

  Täytyy yrittää sen verran pitää hommaa kurissa, että en ole ihan rätti ja hermoraunio siinä vaiheessa kun Legolandin reissu koittaa. Pojat tulevat olemaan niin innoissaan, että innon suitsiminen tulee vaatimaan aikuisvoimaa :)

  VastaaPoista