9. toukokuuta 2013

Helatorstain ruokakassi

Ystäväni toivoo ruokakassipostauksia. Päätin tehdä sellaisen siitäkin huolimatta kassin sisältö paljastui hyvin samanlaiseksi kuin edellinen kassi eikä siitä postauksestakaan ole vierähtänyt kuin pari kuukautta.

En ollutkaan käynyt isossa ruokakaupassa ainakaan viikkoon. Yllätys oli iloinen: vihreä parsa on saapunut kauppoihin ja hintakin on siedettävä. Rakastan (myös) parsaa! Lisäksi kesäkurpitsa maksoi 0,90€ kilo. Tuontimarjatkin olivat saapuneet :)

Tällä kertaa ainekset ovat sikin sokin.


Maitoa, omenamehua, juustosämpylöitä, minihiilaria, ruispalat, oivariini, kotimaisia herkkusieniä, Kariniemen broilersuikaleita, tarjouspakkaus pihvilihaa ja kuohukerma


Näkkäriä, tuoreita sämpylöitä, paistoleipä, fettucini, 4 kpl Pilttisoseita minulle :), juustoraaste, oltermanni, kurkku, hollandaise-kastike, ruokakerma, suklaapatukka, mansikoita ja vadelmia.


Basmatiriisi, luonnonjogurtti, kuningatartuutteja, 4 kpl pakastepinaattikeittoja, romainesalaatti, kinkkua, parsaa, kesäkurpisaa, tomaattia ja 2 kpl mozzarellaa.


Kassista valmistuvat seuraavat ateriat:

Illallinen 1: Alkupalaksi tomaatti-mozzarella salaatti (kelpaa vain aikuisille). Pääruuaksi pihvit, parsaa ja hollandaisea. Lapsille kotona ovista tarpeista pekopastaa, esikoiselle ehkä pihvi pastan kaveriksi.

Lounas: pinaattikeittoa, kananmunaa ja ruisleipää

Illallinen 2: Provencen pataa pannussa, riisiä ja grillattua kesäkurpitsaa. Kahdelle lapselle kanapastaa. Jälkiruuaksi marjoja ja kermavaahtoa.

Ruokakassille tuli hintaa 100€. Aika kova hinta, kun aineksia on vain kolmeen ateriaan. Tosin elättelen toiveita, että provencen pannusta söisimme kahdesti. Viimeksi se vaan oli niin hyvää, että se katosi kerralla. Kanapastasta jäänee lapsille vielä toiseksikin kertaa.

Odotan vesikielellä muutamaa sesonkiherkkua: parsaa, kotimaisia marjoja ja kotimaisia sieniä -etenkin kanttarelleja. Elämä tuntuu hippasen mukavammalta, kun nyt on parsasesonki :) Viime kevään parsa-annosten kuvat, keittoaika spekulaatiota ja pekoniparsakääröresepti löytyy täältä.

Ihanaa vapaapäivää!


7 kommenttia:

  1. Mä unohdin kokonaan että on pyhä enkä käynyt kaupassa...vähän tyhjää on jääkaapissa;)
    Ruoan hinta on kyllä noussut kamalasti! Ollaan siirrytty jo käymään ainakin kahdessa eri kaupassa(eli Lidlissä&Prismassa)koska monet tuotteet nyt vaan on niin paljon halvempia Lidlissä...aika rasittavaa mutta kokeillaan nyt vähän aikaa. Ja parsaa tekisi munkin mieli mutten uskalla ostaa! Onko taatusti yhtä hyvää kuin suoraan tuottajalta? (ollaan syöty parsaa ainoastaan Saksassa...)

    VastaaPoista
  2. Niinu:
    Meillä päin ainakin osa kaupoista oli tänään auki, ilmeisesti sen takia kun samalle viikolle sattuu äitienpäiväkin, jolloin kaupat on kiinni.

    Meillä lähin kauppa on iso Prisma, joka on kuitenkin hintatasoltaan ihan ok. Itse en ole oppinut ikinä käymään Lidlissä - en vaan osaaa ostaa sieltä mitään tuoretavaraa. Pitäisi varmaan jossain vaiheessa jälleen harjoitella.

    Tuskin mikään tuoretavara on yhtä hyvää kaupasta ostettuna kuin suoraan tuottajalta :( Parsoja kuljetellaan ja säilytellään, niin eihän ne samalta maistu kuin olisi aamulla kerätty. Omasta mielestäni unkarilainen vihreä parsa on maukasta. Kannattaa kokeilla ja valkata kaupasta sellainen vähemmä kuivan näköinen nippu.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana idea ruokakassi postaus :D

    VastaaPoista
  4. Hauska idea! Ja voih ruisleipää, tuli himo ja täällä kun sitä ei saa oikein mistään :(

    VastaaPoista
  5. Luin ruokakirjoituksesi lävitse ja pidin niistä paljon. Herkullisia ruokia. Minua lämmitti se, että käytät myös anoppisi reseptejä sekä kotimaisten sienten ja poron käyttö.

    VastaaPoista
  6. Ciacy:
    Kiitos :)


    Merja:
    Voin helposti kuvitella kuinka ruisleipää kaipaa. Ja karjalanpiirakoita - niitä onneksi on helpompi tehdä itse. Kun itse asuin Aasiassa söimme pääosin vain paikallista ruokaa. Meillä etuna oli kansainvälinen ruokakauppa, josta sai ajoittain ruisleipää ja toinen kauppa, josta sai salmiakkia. Uutiset siitä, että uusi salmiakkierä on saatavilla tai irkkupubissa on taas oikeaa siideriä levisivät kulovalkean lailla :)


    Anonyymi:
    Kiitos. Anoppi on hyvä laittamaan ruokaa ja mielelläni käytän hänen reseptejään. Poroa tulee käytettyä meillä kuitenkin harmillisen vähän, sieniä sitäkin enemmän :)


    Nonna:
    Kiitos :)

    VastaaPoista