30. lokakuuta 2014

Parempaa kuin koulun Halloween-disco?

Aika yllättävä asia voi olla 9-vuotiaan pojan mielestä parempi kuin koulun Halloween-disco. Ensiksi tosin pitää määritellä, että miksi Halloween-discon arvostus oli niin korkealla. Sinne oli rakennettu Kammokuja ja huhun mukaan pullat maksoivat vain euron kappale! Kertakaikkiaan WAU! Tanssimuuveista ja tytöistä ei vielä ole niin väliksi.

Esikoiselta jäi Halloween-disco väliin, koska olin ostanut meille liput Lumikuningatar-balettiin. Noin lähtökohtaisesti baletti oli Kammokujan ja euron pullien esteenä - ei hyvä paikka baletille laisinkaan. Minuakin alkoi jännittää tilanne. Pelkäsin, että mukanani on nariseva riippa, jonka joudun huonoimmassa tapauksessa jättämään väliajalta aulaan pelaamaan kännykällä.

Kuva lainattu http://www.ooppera.fi/

Meillä oli ihana ilta! Esikoinen piti Lumikuningattaresta. Lavasteet, valot ja puvut olivat aivan huikeat! Kesäinen Helsinki ensimmäisen näytöksen taidokkaina kulisseina oli ihastuttava ja kohtauksissa oli paljon pieniä balettikoululaisia. Lapset tykkäävät katsoa lasten esityksiä tai kun aikuiset esittävät jotain muuta kuin aikuisia. Balettikoululaisten ylitse esikoisen suosiossa kiilasivat maahiset.


Maahisia ja Lumikuningatar
Kuvat lainattu http://www.ooppera.fi/

Baletin juonen seuraaminen oli tehty helpoksi. Baletissa on yksi puherooli :) Isoäiti kertoo tarinan tapahtumista. Tämä helpottaa kyllä lapsen eläytymistä satuun ja minustakin se toimi hyvin. Ensimmäinen näytös hujahti nopeasti. Sitten olikin aika herkutella. Lasten riemuksi lämpiössä kierteli Lumikuningattaren kätyreitä sekä jääkarhu.Toisen näytöksen alussa Kerttu kiersi maailmaa ja tutustui moneen eri kansaan. Se esitettiin eri maita kuvaavien tanssien avulla. Minä pidin niistä, mutta tässä kohtaa esikoisen kiinnostus herpaantui. Loppuun saakka jaksamiseen baletin väki oli suunnitellut superkoukun. Lapset saivat taikasauvat, joita ehdottomasti tarvittaisiin Lumikuningattaren kukistamiseen, mutta niitä sai käyttää vasta, kun isoäiti lavalta antaa luvan. Eihän sitä voinut narisemaan alkaa, kun tulossa oli mitä tärkein tehtävä :)

Loppua kohti vauhti kiihtyi. Maanalaisen väen saunakohtaus oli erinomainen ja yksi teoksen parhaista tansseista.

Saunakohtauksen alku
Kuva lainattu http://www.ooppera.fi/

Toisen näytöksen loppupuolen pitkätkin tanssikohtaukset pitivät myös esikoisen mielenkiinnon yllä. Lopulta taikasauvat pääsivät käyttöön. Viimeinen näkymä lumikuningattareen ja lavalla leijuvaan lumisateeseen oli todella kaunis.

Tanssijoita esityksessä oli paljon ja he onnistuivat hyvin. Entisenä joukkuevoimistelijana tuijotan liikaakin joukkuekohtausten yhtäaikaisuutta ja parin tanssin osalta huomautettavaa löytyi. Minustakin parhaimmat olivat maahiset ja lapset :) Pikku-Kerttu etenkin oli niin valloittava!

Lumikuningatteresta voin todeta, että toimii myös pojille. Ehkäpä parin vuoden päästä pääsen uudestaan keskimmäisen ja kuopuksen kanssa. Toivottavasti Lumikuningatar jatkaa loppuvuoden ohjelmistossa vuodesta toiseen kuten Pähkinänsärkijä. Minä muuten suosittelen lapselle ensimmäiseksi baletiksi Lumikuningatarta, kertojan takia se on helpompi seurattava.

8 kommenttia:

 1. Varmasti upea kokemus pojalle ja äidille! Laitan korvan taakse tämänkin!

  Meillä pojat ovat visiiin niin vilkasta sorttia, että jo 1 h tattina istuminen on haastavaa. keskittyminen herpaantuu todella helposti, ellein juoni koukuta tarpeeksi. Tämä on syy siihen, että käymme esim teatterissa ehkä 1 krt vuodessa.

  Iloa- upea aamu tänään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hieno ilta pojan kanssa. Meillä lapset jaksavat keskittyä hyvin, jos on jotain kiinnostavaa ja jos veli ei ole tökintä/potkintaetäisyydellä. Siksi haluan tehdä tällaiset uudet jutut, joiden sujumisesta ei ole takeita, yhden lapsen kanssa kerrallaan.

   Lastenteatteri esitykset menevät kaikkien kolmenkin kanssa yleensä hyvin. Sellaista kerta vuoteen teatteritahtia meilläkin on lasten kanssa. Meillä on onneksi sekä koulu että pk vie lapsia kulttuuririentoihin. Lähietäisyydellä on kulttuurikeskus ja nukketeatteri, joihin pääsee näppärästi. Vanhemmat ovat sponssanneet ja myyneet pullaa sen verran, että lapsilla on vähän retkikassaa.

   Kävimme miehen kanssa katsomassa keväällä kaupungin teatterissa Tarzan-musikaalin. Uskon, että se toimii pojille vallan mainiosti. Itseäni vähän harmitti, ettei tullut otettua lapsia mukaan sinne.

   Poista
 2. Tänne pitää kyllä hommata liput. Tytär ja mies kävivät syksyllä katsomassa toista balettia ja molemmat tykkäsivät eli tämäkin uppoaa varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä sitten teidän perheelle. Kahtena aikaisempana vuotena Lumikuningatar myytiin nopeasti loppuun. Nyt sinne on paikkoja aika moneen näytökseen jäljelle. Itse ostin liput reilua viikkoa ennen näytöstä. Uskon, että voimistelijatyttäresi pitää Lumikuningattaresta. Siinä on paljon ison balettikuoron kohtauksia.

   Poista
 3. Haluaisin niin kovasti nähdä Lumikuningattaren!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Tänä vuonnahan sinne saa lippujakin. Eilen jopa illalla.fi möi permantopaikkoja saman illan näytökseen puoleen hintaan.

   Poista
 4. Lumikuningatar oli aivan upea! Saunovat maahiset olivat ihan parhaita. Ainoa miinus tuli siitä, että musiikki tuli nauhalta mutta siihenkin tottui alkujärkytyksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunovat maahiset olivat minustakin upeat! Minä lukaisin etukäteen jostain, että musiikki on nauhoite, joten säästyin alkujärkytykseltä ;)

   Poista