13. lokakuuta 2014

Joulukortteja ja kortteja askarteluhaasteisiin

Tämä postaus sisältää kortit p*skarteluhaasteeseen nro 249 ja Korttisirkuksen haasteesen nro 15.

Voin tunnustaa olevani viime tipan kuningatar monessa asiassa, mutta monena vuonna olen tehnyt joulukortit valmiiksi erittäin ajoissa. Melkein voin hihkaista, että valmis. Pari korttia on viimeistelyä vailla. Lähinnä jännitettäväksi jää, että ehdinkö postittamaan kortit :)

Yhtenä sunnuntaina askartelimme ystäväni kanssa joulukortteja. Leimailut niihin olin tehnyt jo vuosi sitten. Oli varsin rentouttava päivä.

Mallin korttiin kopion ystävältäni, joka oli nähnyt kyseisen kortin askartelukaupan mallikorteissa.

Askartelukaupan mallikortin toisinto.

Minulla oli kymmenisen tummanruskeaa korttipohjaa ja ne olivat harmillisesti kaupasta loppu. Ihastuin hyvin tukeviin ekokorttipohjiin ja ostin niitä tummanruskeiden tilalle. Olisihan se pitänyt arvata, että malli ei enää näyttänytkään yhtän hyvältä ekokorttipohjalla.

Sama malli ekokorttipohjalla

Olin ostanut korttipohjien hakureissulla suloisen aaltopahvipaperikon ja päätinkin alkaa hyödyntämään sitä. Itse tykkäsin, että uusi malli on vähintään yhtä hyvä ellei parempi kuin alkuperäinen.

Simppeliä punaista ja vihreää

Sitten satuin kiinnittämään huomiota, että pilkkupaperin toinen puoli käy hyvin yhteen ekopaperin ja ruskean aaltopahvin kanssa. Niinpä kortti muutti ulkoasuaan enemmän. Sarjatyöksi tarkoitetuista korteista tulikin aika erilaisia :) Tällä kortilla osallistun Korttisirkuksen haasteeseen #15. Haastekortista pitää löytyä kraftia (pahvilaatikon väriä) tai aaltopahvia.

Korttisirkuksen #15 haastekortti

P*skarteluhaasteessa #249 oli inspiroidu kuvasta haaste. Kuvassa oli ihanat sinisen sävyt ja kupillinen teetä. Ensimmäinen fiilis oli tehdä jotain sinistä, mutta sitten päädyin teejuttuihin. Olihan minulla kaunis vintage kuva kokonaisesta teeastiastosta. Halusin jättää tuota ekokorttipohjaa tällä kertaa mahdollisimman paljon näkyville. Siinä on niin kiva struktuuri.

Keskiyön kännykkäkuvat syksyllä ovat mitä ovat :(   keväällä tulee sitten parempia

p*skarteluhaaste #249 kortti


14 kommenttia:

 1. Kauniita kortteja olet tehnyt. Punavihreä porokortti on suosikkini.

  VastaaPoista
 2. jesss! kortteja :D koskahan ite löytäisin myös kortteiluinnon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askartelu hyvässä seurassa voisi kannustaa kortteiluun :)

   Poista
 3. Huikeita! Sä olet kyllä ihan korttiässä!
  Valoisaa työviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Voi ystäväiseni, miten mua naurattaakin taas tuo sinun suunnitelmallisuutesi - "ai kato hei, höh, tää taustahan onkin nyt ihan väärän värinen. Mutta hei, mullahan on täällä tätä aaltopahvia, täähän kävis. Ai mutta hei, tää paperihan on tällänen täältä toiselta puolelta, tääkin vois käydä..." Ja tee koko sarja on jälleen valmis! :))) Tosi kivoja kortteja!

  Jännityksellä jäämme odottamaan sitä haastavinta vaihetta, postitusta. Pitäiskö sun nyt tähän vastaukseksi kirjoittaa, että mihin sä nuo valmiit kortit jemmasit, niin voin sitten joulukuussa muistuttaa, kun etsit niitä postittamista varten? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käy tylsäksi sarjatuotantokaan, kun hankkii liian hintsusti alkuperäisen suunnitelman mukaisia tarvikkeita ja ostelee kaikenlaista satunnaista lisäksi :D

   Minullahan on ihan vakiopaikkakin valmiille joulukorteille asiakaapissa. Se on vaan se, että ensin postituksen suhteen on aikaa vaikka kuinka ja minun lifestylessä toimii slogan "miksi tehdä tänään jotain tylsää, jonka voit lykätä huomiseksi" :) Sitten kun se deadline lähenee, niin aina tulee jotain kummallisia esteitä ja hidasteita. Pahinhan on se vaihtoehto, että kuoriin jo joulumerkit liimattu, mutta ei ehdikään lähettämään ja niistä menee kalliimpi maksu ja sitten joutuu jonottamaan postista selkä hiestä märkänä jotain 20sentin lisäpostareita.

   Poista
 5. Ihania kortteja , tuo P*skiskortti on erityisen hieno, teemaan sopivan kuvan olet valinnut :)

  VastaaPoista
 6. En voi muuta sanoa kuin että ihan huikeita kortteja! Mä olen tehnyt omia joulukortteja ehkä kaksi kertaa, ja jotenkin se on meikäläisellä niin työn takana, että on helpompi ostaa kortit vaan Tiimarista. Ai niin, Tiimaria ei enää ole. Mikäs nyt neuvoksi? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minä nautin korttien tekemisestä, mutta harmittavan harvoin siihen löytyy riittävästi aikaa yhtä jaksoisesti, että kannattaa levitellä kaikki välineet esille. Minä kun olen työpöydätön :(

   Monta kertaa olen muuten itsekin miettinyt, että mistäs nyt hankin tuon ja tuon, kun ei enää ole Tiimaria. Monessa jutussa auttaa nykyisin Tiger, korttien kanssa varmaan suomalainen kirjakauppa tai Prisma.

   Poista
 7. Ohhoh! Nostan hattua! Mulla jää korttien ostokin ihan viime tippaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minulla ei enää jää viime tippaan kuin postitus :D

   Poista