23. lokakuuta 2014

Alkuviikon askartelut

Sairastuvalta moikka jälleen! Ärsyttävä pikku flunssa: se riivaa minua päiväkaupalla, mutta ei nosta kunnon kuumetta. Räkää riittää tolkuttomasti ja oloni on todella väsynyt. Mitään en saa aikaiseksi ja tämä alkaa käydä hermoille. Mietin jo shoppausterapiaa, mutta en keksinyt mitään kohtuuhintaista nettiostospiristettä. Karkinsyöntiterapiaa olen toki kokeillut, vatsani ei kestä niin paljoa karkkia, että sillä olisi nostattava vaikutus.

Esikoinen on ollut niin hyväntuulinen ja ylpeä omasta askartelustaan, että minä päätin kokeilla myös askarteluterapiaa.

Ensimmäisella tuotoksella osallistun p*skarteluhaasteeseen #251. Haasteessa piti tehdä cabinet-kokoinen kortti. Tuntematon korttikoko minulle, mutta varsin näppärän kokoinen pitkiin ja kapeisiin leimoihin. Mitat ovat 10.4cm x 20.9cm.

Pimeän illan kuvaus vääristää taas värejä, kortin pohjapaperi on tumman vihreä. Kortin tein isälleni isänpäiväksi. Tekstipaperin alareunaan olen kirjoittanut isän japanilaisen kanjimerkin. Menin vielä leimaamaan innoissani useamman rakkaus-kanjin, joka rikkoi kortin linjoja ja yhtenäisyyttä. Mutta tuleehan selväksi, että isä on rakas :)

p*skis #251 haastekortti

Seuraavan kortin tuunasin loppuun vuosi sitten tekemästäni korttiaihiosta. Sillä osallistun Korttisirkuksen haasteeseen #16. Haastekortissa pitää olla tähtiä ja/tai lumihiutaleita. Tällä lintuleimalla leimailin jo muutaman aihion joulukuussa 2013 ja silloin naureskelin, että olen suunnitellut tätä mallia jouluksi 2015 :)

korttisirkus #16 haastekortti

Harmillisesti askartelu ei tehnyt minusta läheskään yhtä hyväntuulista kuin esikoisesta. Esikoinen oli tehnyt harrastuksessaan itse tikuista kuumaliimapyssyllä 10-kerroksisen tornin. Kaksi ensimmäistä kerrosta olivat kuulemma vaikeita, mutta sen jälkeen kerroksia syntyi nopeasti. Tornia on ihasteltu koko perheen voimin. Pojalla on mielessä monta ideaa, kuinka tornia voisi vielä jalostaa lisää. 

Esikoinen ja The Torni

Ajattelin seuraavaksi yrittää fiilisten nostatusta joko hamahelmillä tai kuumaliimapyssyllä :) Myös kokonainen kotitekoinen sacherkakku on kummitellut mielessäni...

23 kommenttia:

 1. Upeat kortit ja niin hiano torni!! Paranemisia sinne, toivottavasti flunssa alkaa helpottamaan jo pikkuhiljaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :)
   Tänään jaksoin yllättäen koko päivän töissä, joten eiköhän tämä tauti ala vihdoin taittumaan. Hankalia nämä sitkeät pienet flunssat, kun on vaikea arvioida, että milloin on sellainen taudin vaihe, että pitää levätä ja milloin voisi jo tehdä töitä.

   Poista
 2. Hienoja askarteluja. Ja wau mikä torni. Tuon näytän kyllä pojilleni!
  Minäkin olen flunssassa. Tämä ei lopu koskaan. Kestänyt varmaan jo viisi viikkoa. Välillä vaan muuttaa muotoaan yskäisemmäksi tai tukkoisemmaksi. Ehkäpä terveenä sitten ensi kesänä. Näillä mennään, niisk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Olen miettinyt, että olisi kotonakin kiva käyttää kuumaliimaa askartelussa, mutta en ole vielä uskaltanut. En niinkään pelkää palovammoja kuin omaisuusvahinkoja. Voin hyvin kuvitella, kuinka pojat kiinnittäisivät yhtä sun toista sopimatonta kuumaliimalla :) Sitä varten tuollainen harrastus on kiva, kun saavat melskata muualla :)

   Toivottavasti sinun flunssaputkesi katkeaa pian! Minulla on ollut kaksi tällaista pientä, mutta hyvin räkäistä ja sitkeää flunssaa. Toisesta sain pahan keuhkoputken tulehduksen jälkitaudiksi, joten tämän toisen kanssa olen yrittänyt hoitaa itseäni paremmin. Etukäteen masentaa, että millainen on tammikuun sairasteluputki, kun syksykin on tällainen. Meillä on vuoden pahin pätkä tammi-helmikuussa.

   Poista
 3. Aikamoinen torni!! Ei minulta tuollainen onnistuisikaan. Miesten juttuja selkeästi. Riikinkukko kortti aivan taivaallisen ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Torni on varmaan miesten juttu, itse olisin nimittäin ensimmäiseksi kokeillut tehdä huonekaluja ja vastan sitten jonkun huoneen niille :D

   Poista
 4. Kokonainen sacherkakku kuulostaa kyllä tosi hyvältä ratkaisulta vaivaan kuin vaivaan;)

  VastaaPoista
 5. Hieno torni! Paranemisia! Me ollaan oltu tarveinä koko syksy, mutta nyt esikoisella on (toistaiseksi ainakin) lievä flunssa, toivottavasti ei leviä meihin muihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meidän perheessä minä olen ainoa, joka vetää jo toista flunssakierrosta. Lapset ovat vielä toistaiseksi terveinä. Hyvin harvinaista näin. Toivottavasti teillä muu perhe välttyy flunssalta.

   Poista
 6. Kumaliima on helppo napsautella irti jäähdyttyään :D
  Sacheri tehoo viimestään! Pakko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tajusin, että mistä on kysymys :)
   Niin, että jos vaikka pojat liimaavat kuumaliimalla legoja huonekaluihin, niin ne pystyy vielä helposti pelastamaan? Kuulostaa lohdulliselta :) Sinänsä ne legot huonekaluissa voisi olla muuten ihan kiva idea, mutta melkein veikkaan, että liimattavaksi päätyisi värikkäinen peruspalikoiden sijasta ne rumimmat legoörkit :D

   Poista
 7. kauniita kortteja ja hieno torni!! =)

  VastaaPoista
 8. Ihanat kortit ja aikamoinen torni. Mielenkiinnolla odotan mitä siitä kehitellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Esikoinen on jo haaveillut, että tehdään 10 kerrokseen kalusteet ja minä aloin tuntea toivottomuutta moisen projektin edessä :D

   Poista
 9. Kivat kortit ja hieno torni. :) Toivottavasti olet parantunu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :) Flunssa on jo onneksi helpottanut. Sujuu tämä elo pimeässä ja sateessa paljon mukavammin ilman räkää ;)

   Poista
 10. Kiitos osallistumisestasi Korttisirkuksen haasteeseen #16! Siis miten mahtava torni,on siinä ollut tekemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna, oli kiva osallistua Korttisirkukseen :)

   Poista