1. lokakuuta 2014

Viikko kanssani: maanantai

Maanantaisin yritän ponnistaa ajoissa liikenteeseen. Onnistumisprosentti on aika kaukana 100 ja mitä pidemmälle syksy etenee, sen vaikeammaksi aikaiset aamut tulevat. Tänä maanantaina onnistuin :)

Maanantait ovat vähän muita päiviä raskaammat, sillä ne kruunaa myöhäisillan säännölliset puhelinpalaverit klo 22-23:30. Jos mahdollista, niin vuorottelemme työkaverini kanssa.

5:45 Kello soi, torkutan vain vajaan vartin
6-6:45 Aamutoimet, aamupalaksi illalla jääkaappiin laittamani chiavanukas

Chiavanukas, kuningatarpilttiä ja kookoshiutaleita

6:45-7:15 Ajomatka töihin
7:15-15:15 Töissä. Ei mitään ihmeellisempää eikä edes yllättävää, rento päivä farkuissa
15:15-15:45 Ajo kotiin
15:45-16 Esikoinen yrittää ottaa minusta tätä postausta varten asukuvia. Kuvista tuli surkeita, mutta täytyyhän tuo vartin kuvaussessio kuitenkin hyödyntää ja valitsen parhaimman.

Päällä nakinkuorifarkut Chicagosta, kesälomalla hankittu Voglian alepaita, 
hopeapallokaulakoru- ja korvikset ja piristeenä pinkki laukku.

16-16:30 Kävelylenkki, joka päättyy päiväkodille. Aurinko paistaa ja happi tekee hyvää. Päädyn vetämään 25min pikakävelyä niin, että hengästyn kunnolla.
16:30-17 Maleksimme kuopuksen kanssa kotiin, rapsuttelemme naapuritalon koiraa
17-17:30 Valmistamme keskimmäisen kanssa kamelinkuolaa a.k.a makaroonipataa. Loput ruuasta menee jääkaappiin ja siitä tulee makaroonilaatikko myöhemmin viikolla.

Keskimmäinen paistaa jauhelihaa

17:30-18 Keskimmäinen tarjoilee veljilleen ruuan. Kokille maistuu hyvin :)
18-18:30 Mies tulee kotiin ja päätämme valmistaa vähän parempaa ruokaa itsellemme jo tänään. Teemme ankanfileesalaattia, jossa on granaattiomenaa ja vadelmaa. Vahdin samalla keskimmäisen läksyjen tekoa.

Ankanfileet ulos uunista 

Heh, ehdin jo syödä puolet ennen kuvausta :)

18:30-19:30 Syödään miehen kanssa. Ennenkuin ateria alkaa, pitää heittää keskimmäinen kaverilleen. Seuraavaksi herkkuateria keskeytyy puhelinsoittoon kuopuksen parhaalta kaverilta. Hänen synttärinsä siirtyi sankarin sairastumisen takia ja uusi aika oli jäänyt pois kalenterista. Uusi aika oli jo alkanut. Kiltti kuopus kiroaa kuin merimies "*##@@ taas ollaan myöhässä" :D
Mies heittää kuopuksen kesken aterian.
19:30-20 Neuvon esikoista leipomaan viikonloppuna tähteeksi jääneestä perunamuussista rieskoja.  Surffailen netissä samalla. Mies lähtee treeneihin.


20-20:20 Keskimmäinen päättää iskeä luuria korvaan ja teeskennellä, että hänen ei tarvitse tulla kotiin. Soittelen kaverin äidille, joka lupaa lähettää pojan kotiin ja omat lapsensa saattajiksi.
20:20-21 Maistetaan rieskoja, iltatoimet ja sänkyyn lukemaan satua. Iltasadussa on aina se riski, että ensimmäinen nukahtanut olen minä.
21:15-22 Roikun netissä. Siivoan keittiötä ja laittelen tiskejä, loput tiskit jää miehelle, joka tulee treeneistä.
22-23 Puhelinpalaveri. Se päättyy 30min etuajassa *tuulettelua*
23-24 Tsekkailen tiistain menoja, selviää että joudun hoitamaan kuopuksen leopsin lisäksi keskimmäisen koululääkärin. Täyttelen leops-lomakkeet. Omat iltatoimet ja sänkyyn. Unta ei tarvitse odotella.

6 kommenttia:

 1. Ihanaa arkea teillä! Ja noi teidän herkut maistuisi mullekin ....ihanaa kun teette itse ja lapset ovat innostuneet aiheesta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän elämme syödäksemme kun toiset syövät elääkseen :) Aika monena päivänä joudumme tekemään ruokailukompromisseja, jotta ehdimme harrastuksiimme. Silloin kun on mahdollista ja energiaa, niin laittelemme jotain parempaa. Yritän ottaa lapsia mukaan ruuanlaittoon, jotta he oppisivat sen. Sama pitäisi tehdä muidenkin kotitöiden kanssa, mutta siivous on meidän perheen akilleen kantapää :(

   Poista
 2. Miksi arki kuulostaa noin kivalta luettuna? Aika luksusta tuollainen yhteinen syöminen miehen kanssa HIEMAN paremmin.

  Niin, ihana laukku. Oisitko arvannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat rakastavat makarooniruokia, mutta 9 vuotta makaroonilaatikkoa on tehnyt meihin aikuisiin tehtävänsä. Jotain muuta kiitos! Aika usein syömme miehen kanssa pelkkää salaattia esim. fetalla, ankanrinta oli vähän harvinaisempaa extra.

   Pinkki laukku on minustakin ihana. Sain sen mieheltäni lahjaksi. Yksi parhaimmista lahjoistani ever :)

   Poista
 3. Puhelinpalaveri ma-iltaisin ei varmaan ole niitä kivoimpia työhommia. Ja komppaan edellistä kommenttia, tuo pinkki-laukku on ihana väriläiskä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanantain puhelinpalaveri on liian myöhään, minua alkaa jo nukuttamaan törkeästi sen aikana. Torstain 21-22 on paljon inhimillisempi aika.

   Poista