28. lokakuuta 2014

Zombie-meikki Halloweeniksi

Viime vuoden Halloween-lookkini oli niin onnistunut, että omat lapseni pelkäsivät minua aluksi :) Siis kerrassaan nappisuoritus!


Kuvat otettu vuoden 2013 Halloween bileistä

Minulta on kyselty ohjeita zombiemeikin tekemiseen. Ystäväni Hanna teki minulle meikin vartissa. Tässä muistelua vuoden takaa.

Tarvikkeet:
-Meikkivoidetta, mitä vaaleampaa sen parempi
-Askarteluliimaa (vesiohenteinen, hapoton) kuten Erikeeperiä ja vessapaperia
-Muutama nude- ja ruskeasävyinen huulipuna ja/tai tumman luumun värinen luomiväri (mattaväri)
-Keskisininen kajalkynä
-Tekoverta (saa pilailukaupasta, usein lelukaupatkin myyvät Halloweenina)

Vessapaperin ja askarteluliiman sijasta voi käyttää nestemäistä lateksia, jota saa ostaa pilailutarvikeliikkeistä. Oma ihoni on hyvin herkkä, mutta se kesti Erikeeperiä muutaman tunnin ärtymättä. Nestemäisen lateksi käyttöohjeita löytyy esim. YouTubesta (liquid latex, zombie makeup).

1. Pohjusta iho hyvin kauttaaltaan meikkivoiteella, etenkin se kohta johon reikä on tarkoitus tehdä. Jos meikkivoide on vaaleaa, pohjusta myös kaula ja dekoltee. Kannattaa pohjustaa huuletkin. Kuvan meikkini on tehty sillä meikkivoiteella, jota käytän normaalisti.
2. Sivele meikattavan reiän kohdalle liimaa ohuesti. Luit oikein, laita poskeesi Erikeepperiä. Revi vessapaperin reunat epätasaisiksi ja laita se liiman päälle. Paperiin saa jäädä ruttua. Anna kuivua.
3. Piirrä sinisellä kajalilla hentoja viivoja katkenneiksi verisuoniksi. Niitä voi pehmentää sormella.
4. Käsittele silmän ympärykset. Aloita sisänurkasta. Käytä joko luomiväriä tai rusehtavaa ja punertavaa huulipunaa. Häivytä kohti ulkonurkkia. Ohimolta kohti silmän ulkonurkkaa voi myös laitella rusehtavaa huulipunaa tai luomiväriä.
5. Käsittele nenä. Reunusta nenävartta ruskealla huulipunalla tai luomivärillä. Tekoveri sieraimissa antaa hyvän säväyksen.
6. Reikä poskessa. Vessapaperiin kannattaa piirtää kajalilla hento viiva tai kaksi. Tupsuttele vessapaperin reunaan meikkivoidetta, jatka värittelyä nude- ja ruskeasävyisillä huulipunilla. Kruunaa komeus tekoverellä.
7. Meikissäni on ollut värittömät huulet, joissa oli tekoverinaarmuja.
8. Leuan alustaa kannattaa meikata rusehtavalla värillä.
Siinäpä se.

Mikäli haluat vetäistä astetta hurjemmaksi punaiset piilolinssit ovat kamalan upeat. Samoin punainen kajal silmien ympärillä.

Vessapaperista meikattu reikä

16 kommenttia:

 1. Hui kauhistus! :D

  Mulle riittää zombiemeikiksi, kun jätän vaan meikkaamatta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea meikki korostaa aina parhaita puoli, kuten hillitöntä reikää poskessa :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hah, mua pelkää lasten lisäksi myös aikuinen nainen :D

   Poista
 3. Sähän näytät ihan kauhealta :D!!! Uskaltaisinko minäkin?? Tuo erikeepperin tökkääminen ihoon hiukan mietityttää kun iho on herkkä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin arvelutti tuo erikeepperin levittäminen kasvoihin, mutta ihoni kesti sen hyvin. Alla oli kyllä normaalia paksummin meikkivoidetta. Jossain vaiheessa tuntui sellainen kiristävä tunne ja ehdin jo hetken pelätä, että nyt tuli päivien ihottuma, mutta se oli vain tunne. Minulla ei iho kestä läheskää kaikkea kosmetiikkaa, mutta Erikeeperiä hetken aikaa :)

   Kaveri oli ollut pitkän illan baarissa vessapaperia erikeeperillä naamaan liimattuna :D

   Poista
 4. Vitsit miten hieno! Värillisi piilolinssejä oon haikaillu tässä mutten taida raaskia yhtä iltaa varten ostaa. Tai en siis ostakkaan, ne ois pitäny tilata jo. Köävin kyllä kattelemassa erilaisia vaihtoehtoja :D
  Erikeeper taitaa olla kyllä aika pliisu aine jos ei oo mikään superallerginen ja jos se kerta sullakin meni pari tuntia ihan ookoo…Mutta ompa se kyllä monikäyttönen aine :D. Taisin jotain vastaavanlaista ohjetta joku aika sitten netistä kattoo. Vois miettiä Pojalle…ihmissusinaamari ei meinaan oo vielä tullu ja alkaa joitakuita hermostuttaan, että mitäs nyt sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kanssa katsellut niitä punaisia ja sellaisia valkoisia piilolinssejä. Ne valkoiset ovat oikeastaan vielä hurjemmat. En ole minäkään raaskinut vielä investoida.

   Minä olen osalle kosmetiikasta sillein kevyesti allerginen, mutta Erikeeperistä ei tullut mitään. Meikki oli varmaankin sellainen 4 tuntia naamassa. Tuo maski on siitä helppo, että jos jostain kirja- tai lelukaupasta saa käsiinsä tekoverta, niin suurin osa muista tarvikkeista löytyy kotoa ja kaupasta voi nappaista pari halpaa huulipunaa, jos ei ole kotona ennestään.

   Ei minullakaan ollut aikaisemmin tietoa, että erikeeperillä voi tehdä maskeerauksia :)

   Poista
 5. Hieno maskeeraus ja tuo reikä poskessa on kyllä aika ällö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta lopputulos oli upean kamala. Maski syntyi nopeasti eikä siihen vaadittu kovin kummoisia tarvikkeita.

   Poista
 6. No aikas hieno! Ja aikas hurja, myös... :D Kätevästi näyttäisi syntyvän ihan pro-maski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itse aivan yllättänyt maskista. Kaverini tekaisin sen aamulla myymälänsä kassalla ja se oli valmis siinä vaiheessa, kun kauppa avasi ovensa. Kaupan ulkopuolella olevat asiakkaat olivat kyllä hiukan hämmentyneen näköisiä, kun minä poistuin kaupasta :)

   Poista
 7. Olet sinä kyllä melkoinen halloween-ammattilainen!

  Minä en ole koskaan ymmärtänyt halloweenia - kai olen siihen(kin) liian vanha. Jos olisi lapsia, niin siinä tapauksessa halloween olisi varmaan ujuttautunut meillekin. Mä en tartti edes maskeja - sen kun vaan lähden ilman meikkiä ja tukka pesemättä liikenteeseen, niin siinä on jo ihan riittävästi kauhuefektiä omasta takaa. :-D

  Nyt rupesin muuten miettimään, että juontaako blogisi nimi (ja nimimerkkisi) jotenkin halloweenista...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tuskin meilläkään vietettäisiin Halloweenia ilman poikia. Pojat vaan ovat niin kovasti tohkeissaan kaikesta Halloween-rekvisiitasta. Siinä on myös ollut sellainen opettavainen sivujuonne, että pojat ovat tarvinneet vähän lisäharjoitusta saksi- ja kynähommissa ja Halloween-askartelu on ollut hyvä kimmoke treenaukseen :)

   Minä en ikinä kotioloissa käytä meikkiä, joten perheeni ja ystäväni ovat jo siedätetty siihen. Sitä varten halloweeniksi pitää meikata reikä poskeen, että tulisi jotain pelästysefektiä :D

   Blogini nimi juontaa juurensa poikien pienenä usein käytetystä lausahduksesta "Äiti, se oli minun pikku kepponen". Se oli vastauksena hyvin moneen pienempään ja isompaan hölmöilyyn :)

   Poista