7. lokakuuta 2014

Lasten rapujuhlat

Pojat näkivät, kun valmistelimme yhdessä Haltiakummin kanssa naisten rapujuhlia. Pojista oli todella epäreilua, että lapsia ei huolita mukaan rapujuhliin. Voi sitä narinaa, että kun vaan aikuisilla on aina hauskaa ja voi jos kerran pääsisin rapujuhliin :) Päätin yllättää pojat ja järjestää heille omat rapujuhlat.

Ensimmäisenä numerona oli rapujen tuijotus ja haarukalla rasiassa törkkiminen. Miksi ravuilla on tuntosarvet? Mihin ne käyttävät saksia? Miksi niillä on noin paljon jalkoja? Mitä ravut syö? Ja ennenkaikkea miksi ravut näyttävät niin vihaisilta?

Juhlasankareina kotimaisia täplärapuja

Pojat haluaisivat vain tuijotella rapuja. Vaadin juhlien edistymistä ja otan kaksi rapua lautaselle. Seuraavaksi kaksi rohkeinta tökkivät rapuja rapuveitsillä. Sitten he pompauttivat rapuja. Niinpä rapujuhlien seuraavaksi ohjelmanumeroksi muodostuu rapujen loikkakisat.

Suuri loikkakisa - rapu vs. rapu

Ehdottelen jälleen, että jatkaisimme juhlia ja alkaisimme kuorimaan rapuja syöntiä varten. Kuopus ilmoittaa, että hän ei ikinä luvannut syödä ja pakenee paikalta :) Esikoinen ja keskimmäinen eivät uskalla koskea rapuihin paljain käsin. Avuksi tarvitaan talouspaperia.

Onks pakko kuoria? Eikö voisi vaan haukata tästä?

Jotain saimme leivän päällekin

Rapujen maistaminen on erittäin jännittävä tapahtuma. Ensimmäisenä maistaa esikoinen. Yksi rapu riittää. Keskimmäisen leivällä on peräti kahden ravun lihat, joista hän syö yli puolet. Lasten rapujuhlien kustannus ei ole kovin suuri, kun siitä selviää kahdella ravulla :) Alustavasti lupailen, että tällä rapumäärällä voimme järjestää lasten rapujuhlia tulevaisuudessakin.

Ostin ravut 10 kappaleen rasiassa, joten Hra Kepposelle on iloinen yllätys: henkilökohtaiset rapujuhlat. 

Mikä leipä!

Seuraavaksi onkin vuorossa pojista vuoden toiseksi paras juhla eli Halloween. Halloween häviää joululle ainoastaan sen takia, että jouluna saa lahjoja :) 

12 kommenttia:

 1. Ei tullut kovin kalliiksi nämä rapujuhlat :) Ja snapsitkin taisivat jäädä juomatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten rapujuhlat olivat varsin kukkaroystävälliset. Seuraavan kerran menen vaikka Stockkalle ja ostan sieltä ravun per poika :)
   Snapsit jäivät juomatta. Hra Kepposelle olin aikeissa tarjoilla perinteisesti snapsin per naaras. Mätisaalis oli niin iso, että en sitten kuitenkaan viitsinyt tarjoilla useita snapseja miehelle, jota odotti tiskit ja seuraavana aamuna työpäivä :D

   Poista
 2. Kiva idea yllättää lapset! Oonkin tainnu rapuja syödä viimeks lapsena…oli ihan itte pyydystettyjä (siis isäni, ei mun :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pojat haluaisivat kovasti ravustaa itse. Elävä, itse pyydetty rapu olisi superjännä. Ravun kannaltakin voisi olla hyvä päätyä meidän poikien saaliiksi, koska todennäköisesti se palautettaisiin takaisin veteen.

   Poista
 3. Ihanat juhlat. Kyllä lapset täytyy tavoille opettaa ;). Meillä 7vee on oikea rapukulinaristi. 5vee syö yhden pyrstön paahtoleivällä ja tyytyy siihen. Kumpikin kuorivat rapunsa itse. Se on niin kivaa kuulemma :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavia ja rohkeita poikia teillä, kun kuorivat itse rapunsa. Meillä ei poikien ravun kuorinnasta tullut mitään, kun sitä rapua olisi pitänyt joka paikasta pidella talouspaperilla :D Minä kuorin lasten ravut. Ehkä sitten seuraavalla kerralla pojat rohkaistuvat kuorimaan itse rapunsa ja kuopuskin jää pöytään ruokailun ajaksi.

   Poista
 4. Ihanat juhlat ja ihanat pojat!

  Halloween juhlavinkkejäsi odotellessa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa :)
   Kyllä täältä pukkaa viimeistään ensi viikolla kaikenlaista Halloweenjuhla-aiheista. Kunhan ehdin tuon pääpromoottorin eli esikoisen kanssa suunnittelemaan juhlia

   Poista
 5. Mökkijärvellämme osa mökkiläisistä ravustaa. Me emme ole ikinä ravustaneet, koska minä en pidä perinteisistä rapujuhlista juomalauluineen lainkaan ja ravuissa on niin vähän syömistä. Kirjoituksesi luettuani päätin, että ensi ravustuskaudelle hommaamme pari mertaa ja ravustamme. Poikamme tykkäävät kalastaa ja valmistamme yhdessä kalasaaliista ruokaa. Ensi kesänä pojat saavat kokeilla ravustusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä kovasti kokeilemaan lasten kanssa ravustusta. Itse olen suunnitellut aivan samaa ensi kesäksi :)

   Poista
 6. hitsi että nauroin tätä. himppasen eri meininki kuin meidän rapujuhlissa. mut ei paljoo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdotan, että otetaan tuo rapujen pompauttelu ensi kerralla mukaan aikuisten ohjelmaan. Jokainen saa valita itselleen kilparavun, ravut samalle viivalle ja lyhimmän matkan pompauttanut joutuu juomaan snapsin :D Sitten kuoritaan kilparavut ha valkataan seuraavat. Tuolla tyylillä voisi meidänkin porukka saada snapseja juotua...

   Poista