1. marraskuuta 2014

Joulukoristekiima

Se oli maanantai 27.10, kävelimme esikoisen kanssa Stockmannin lävitse. Tulimme täysin yllätetyksi: jouduimme joulukoristeosastolle. Voi sitä välkettä ja kimallusta. Jouduimme täysin joulukoristeiden valtaan. Esikoiselle iski hirvittävä tarve hankkia välittömästi uusia joulukoristeita. Ainakin yksi saman tien! Miksei voida uusia koko koristevarastoa?

Voi tuota koristeiden tulvaa! Koristeissa ei tarvitse tyytyä perinteiseen joulutyyliin. Kuusensa voi koristella mansikoilla, kultaisilla balettitanssijoilla tai vaikkapa kristallikruunuilla.Tai miten olisi kuusen täydeltä herkkuja?


Kristallikruunuja kuuseen

Minä olen perinteisempien koristeiden ystävä. Valkoista, lasia, hopeaa, lumiukkoja - ne ovat suosikkejani.

Nämä viehättivät sekä poikaa että äitiä

Minusta ihanat, pojasta ihan tylsät

Mökit kelpaavat molemmille

Söpöt pöllöpallot

Nämä olisimme ehdottomasti valinneet, jos olisivat olleet kuusenkoristeita

Arvaatkaas mitä valitsimme? Emme mitään. Ei ollut mahdollista valita riittävän nopeasti yhtä koristetta :) 

Lisäksi täytyy vähän kerrata, että minkälaisia koristeita hankin viime jouluksi Pariisista ja valita sellaisia, jotka sopivat niiden kanssa yhteen.

Poikien kanssa olemme aloittaneet keskustelun joulukalenterista. Esikoinen nimittäin katsoi kaupassa Legojoulukalenteria ja pyysi minua ostamaan sen. Kierosti sanoin, että valitse vaan mieleisesi Legokalenteri. Ja sitten hetken päästä lisäsin, että jos valitsee Legokalenterin niin sitten ei saa joulusukkaa. Tämän syksyn väsy on sellainen, että voisin skipata koko puuhakalenterin ja ajattelin tällä lailla kierosti tehdä sen. Ensimmäinen yritys ei mennyt vielä lävitse. Esikoinen laittoi kalenterin takaisin ja sanoi miettivänsä asiaa: "Ne joulupuuhat on kivoja".

10 kommenttia:

 1. Ooooo…mitä koristeita…Stockmannin joulukoristeosasto on kyllä ihan mahtava…on vaan niin hankala sinne mennä, että tais viime vuonnakin jäädä multa väliin…on tullu niin kaupunkikammonen musta :P :D. Oikeestihan sinne ei oo matka eikä mikään.
  Kalenteriasia on kyllä kinkkinen.Meillä on ilmeisesti molemmat tyytymässä Kinder tai M&M-kalentereihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varsinainen runsauden sarvi tuo Stockkan jouluosasto ja kyseessä on kuitenkin pikku Stockka ei Helsingin keskustan päämyymälä. Pitäisi ponnistella minunkin keskustaan saakka :)

   Minä olisin tänä vuonna valmis iskemään satasen pöytään ja kustantamaan koko jengille Legokalenterit. Puuhakalenteri on kyllä sinänsä ihana, kun tulee poikien kanssa tehtyä kaikenlaista, mutta se vaatii kyllä ihan erilailla tsemppausta väsähtäneeltä mammalta. Saas nähdä mitä pojat valitsevat.

   Poista
 2. Haa, aika ketku suunnitelma tuo joulusukkahomma ;)
  Ihanat koristeet. Täällähän sitä välkettä ja kimallusta on tarjolla ihan mielettömät määrät, pitääkin joku päivä Soulissa käydessä tehdä taas kierros siellä joulukoristekaupoilla. Olen toistaiseksi välttynyt ostamasta niitä, koska ei olla jouluakaan vietetty, mutta nyt kun suunnitelmissa on joulu Suomessa, niin pitäisköhän repäistä...vaikka en kyllä tiedä löytyykö Koreasta yhtäkään koristetta, jonka voisi kuvitella sopivan suomalaiseen maalaistalon perinnejouluun olkipukkien ja joulutähtien joukkoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin aika näppärä yritys saada lapsi valitsemaan kaupan joulukalenteri? Pystyin juuri ja juuri välttämään suurent Legokalenterin myyntipuheet, kun poika laittoi sen takaisin hyllyyn ;) Ehkä seuraavalla kauppareissulla lipsahtaa :D

   Jos kiertelet Soulin koristekauppoja, niin räpsäisepäs kuvia blogiin, jotta voidaan ihmetellä sitä, miten korealaiset kuusensa koristelevat. Japanilaisille joulusta oli tullut treffi-ilta. Tyttö saattoi odottaa pääsevänsä ulos syömään ei-aasialaista ruokaa ja parhaimmillaan päälle vielä hotelliin yöksi. Isoilla hotelleilla oli tarjolla romanttisia jouluaattopaketteja illallisineen :)

   Poista
  2. Täällä on sama juttu; joulukoristeiden funktio taitaa olla vain kaupoilla, ravintoloilla, kahviloilla ja hotelleilla, kun koristelevat omia kuusiaan; korealaiset tuskin itse kuusia paljon hankkivat. Rahat menevät kumminkin juuri sydänkonvehtirasioihin, leffalippuihin ja hotelliyöpymisiin :) Eli vuoden romanttisin treffipäivä se jouluaatto on täälläkin.

   Poista
  3. Minusta oli niin hassua, että jouluaatto olikin romanttinen treffi-ilta.

   Kävimme yhtenä jouluaattona miehen kanssa Tokiossa baarissa odotellessamme pöytävarausta ravintolaan. Käytiin sellaisessa, jossa oli yleensä ulkomaalaisia ja muutamia paikallisia mimmejä. Ällistys oli suuri, kun koko baarin olivat vallanneet paikalliset. He tanssivat siellä jotain letkajenkan versiosta villistä välkkyvät poronsarvet päässä. Se jouluaaton näky on suorastaan syöpynyt verkkokalvoilleni :D

   Poista
 3. Minusta tuntuu, että joulu tulee kauppoihin joka vuosi aikaisemmin. Mutta toisaalta, eihän siinä mitään - onhan mullakin ollut jo jouluvalot ikkunoissa monta viikkoa. ;-D

  Mä olen kanssa perinteisempien koristeiden ystävä. Joulukuusi ei ole enää joulukuusi, jos oksilla roikkuu kuppikakkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää tosiaan siltä, että joulu tulee kauppoihin jo lokakuun lopussa. Minua se ei muuten haittaa, mutta sitä joulumusiikkia ei saisi soittaa kuin vasta joulukuussa. Muuten on joululauluista sellainen ähky, että jouluaattona tekee mieli kuunnella joko heavya tai Vivaldin kevättä, mutta ei yhtään joululaulua.

   Minäkään en ainakaan vielä lämpene noille "oudoille" kuusenkoristeille, kuten kuppikakakut ja etenkin kristallikruunut. Mutta eihän sitä ikinä tiedä. Viime vuonna Pariisissa hetken aikaa harkitsin keltaisten autojen ostamista kuuseen :D

   Poista
 4. Stockmannin joulukoristeitten osasto on aikamoinen tavarataivas. Minä olen joulun mietteet jättänyt vielä sovinnolla taka-alalle, mutta kohta niihin törmää, kun kaupat alkavat olla jo "koristautuneet" jouluun. Ja innoissani katselin näitä sinun hienoja joulukoristeita Stockalta. Niin ja sainhan viikonloppuna lahjaksi jouluiset kynttilänpesät, hopeiset. Tuikut kimmeltävät niissä kauniisti.
  Kiitos Rva Kepponen joulunvälöhdyksiä toit.
  Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin herään jouluun yleensä vasta joulukuussa ja valmisteluihin viime tingassa tai jopa myöhemmin :D Oli aikamoinen yllätys, että joulukoristeet olivat jo myynnissä. Sen verran paljon innostuimme esikoisen kanssa asiasta, että tarkoitus on mennä hyvissä ajoin takaisin Stockkalle valitsemaan pienestä koristetäydennystä.
   Hyvää viikkoa sinullekin!

   Poista