26. marraskuuta 2014

... ja ne juhli ja juhli ja juhli

Huh, huh, kolmet synttäritjuhlat ovat takana. Kyllä juhliminen ottaa voimille! Homman paras puoli on ehdottomasti se, että 5kk ei ole yksiäkään lastenjuhlia ;)

Ihan kivasti meni juhlaputki. Aloitimme kuopuksen 6v synttäreillä ja tutulla Halloween-teemalla. Juhliin kotiimme oli kutsuttu 9 eskarilaista. Meteli ja jutut olivat sen mukaisia.Aloitimme rohkeustehtävillä. Aivojen (=pätkäspagettia) joukosta piti kaivaa Dumleja, piti syödä joko nakki- tai karkkisormi ja sitten piti syödä hiekkakuoriainen pääkallosta. Osa lapsista ei halunnut osallistua tehtäviin, uskaliaimmat tekivät sitten moneen kertaan. Pehmopallojen heittäminen aikuisten päähän oli mieluinen tehtävä. Jonotus pallonheittoon sujui jopa ongintaan jonottamista tyylikkäämmin :)  Ohjelmassa oli myös lyhyt extempore disco.

Synttärisankari kaivaa aivoja. Takana pelottavan näköinen vieras

Vahinkoraportti: hajonnut discopallo, kadonnut lahja


Seuraavaksi oli vuorossa kuopuksen ja esikoisen yhteiset sukulais- ja kummisynttärit. Tarjoiluna oli jauhelihapannaria, ruissipsejä, vähäsokerinen juustokakku ja Kakkugalleria marmorisuklaakakku.Vahinkoraportti: suklaaakakkua jäi melkein puolet jäljelle. Puolet siitä on vyötärölläni ikuisesti.


Sitten oli vielä vuorossa esikoisen 10v juhlat. Olin luvannut hänelle tavanomaisesta poikkeavat juhlat 10v kunniaksi. Juhlat pidettiin Megazonessa. Koska Megazone ei ole lähellä, päädyimme järjestämään juhlavieraille sinne menokuljetuksen. Melkein meinasi tulla riita siitä, että ketkä mahtuvat tilataksiin ja ketkä joutuvat minun kyytiini. Tilataksin sijasta pihalle kurvasikin Kovasen minibussi ja kaikki vieraat mahtuivat sinne. Voi sitä riemua! Hra Kepponen joutui 10 pikkupojan kanssa minibussiin. Siinä yksin ajellessani kohti Megazonea mietin ainakin kerran, että mitäs jos tekisin oharit ja kääntyisinkin takaisin kotiin löhöämään.

Startti kohti Megazonea

Jihaa, oma bussikuljetus!

Megazonessa pelasimme kaksi kierrosta, minäkin olin elämäni ensimmäistä kertaa pelaamassa. Pojilla oli todella hauskaa! Viimeisen päälle taktikoiva aasialaisten joukko ärsyttikin meitä kaikkia.


Pelin jälkeen söimme synttäriherkut Megazonen juhlatilassa.Vahinkoraportti: Yksi poika oksensi roskikseen. 

Sitten vielä lopuksi masentava empiirinen tutkimus siitä, paljonko poikien ryhmäkäyttäytyminen kehittyy 3-4 vuodessa.
Otos 1: Pöydällinen eskarilaisia synttärijuhlissa. Yksi sanoo pippeli. Kaikki nauraa kuollakseen.
Otos 2: Pöydällinen 9-10v synttärijuhlissa. Yksi sanoo terska. Kaikki nauraa kuollakseen.
Minultahan meinaa mennä hermo tuollaisiin juttuihin, Hra Kepponen vaan totesi lungisti, että "tuossa iässä on niin helppo olla hauska" 

12 kommenttia:

 1. Hei, tosi vähäset vahinkoraportit, onnistunutta kaikki siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pieneksi jäi tosiaan vahingot :)
   Etenkin jos ei lasketa henkistä kärsimystäni 6v kauheasta metelistä ja kaikkien lasten alapäähuumorista :D Tai hirveää vinkunaa kotona, kun jokainen lapsista haluaa Megazonesynttärit. Ja minä vingun takaisin päin, että tuollaiset synttärit voi saada vain kerran ja mieluiten 10v.

   Poista
 2. Tuntuu että on ehkä päässyt helpommalla kun on kolme tyttöä, on ollut enemmän prinsessateemaa ja vähemmän alapäänjuttuja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pojat ovat ihan fiksuja yksilöinä ja samanlaisilta vaikuttavat heidän kaverinsa, mutta annas olla, kun joukko kasvaa riittävän isoksi, niin sitten alkaa hölmöily, alapäänjutut ja pieruhuumori :( Olisipa ihanaa vaihtelua viettää prinsessajuhlia!

   Poista
 3. Ihan mahtavat pippalot teillä, hyvä sinä! Sähän olet mun ehdoton idoli näissä synttärijuhlajärkkäyksissä!
  Minkä hintaiset noi megazone synttärit muuten ovat? Iloa loppuviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Megazonesynttärit olivat minusta tosi kalliit, 2 peliä ja synttäritarjoilut olivat 27€ per lärvä. HopLop on 19,5-22,5€ tarjoiluista riippuen. Itse mietin, että pienemmällä porukalla voisi hyvin järkätä synttärit niinkin, että ostaa pojille pelit Megazonessa ja Happy Mealit päälle Mäkkäristä.

   Megazone on kyllä ihan kiva kohde isompien poikien huvittamiseen :) Esikoisen haaveena on päästä sinne uudestaan.

   Poista
 4. Vahinkoraportit (ensimmäistä lukuunottamatta) lievästi sanottuna hymyilytti. :D

  Vuodenaika varmaan vaikuttaa siihen, että teillä juhlitaan kauhuteemaisesti niin paljon. Megazonesynttärit olivat pojille varmasti huippukokemus. Yhteiskuljetus ja kaikki, vau :) Mä olisin kyllä melkein jänistänyt sun tilanteessa kotiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhuteema tosiaan tulee Halloweenin mukaisesti. Siinä ei ole kuin parin viikon ero poikien synttäreihin, jos saisin juhlat järjestettyä ajallaan :) Keskimmäisen synttäreillä toukokuussa ei ole vielä ikinä ollut kauhuteemaa, vaikka toki pojan mielestä se on ihan epistä että vain veljillä on Halloween-bileet. Että ei sitä tiedä, vaikka joku vuosi olisi toukokuussa vampyyrijuhlat :D

   Poista
 5. Aivan mahtavaa juhlatunnelmaa! Ja toi suklaakakku oli aivan liian hyvän näköinen, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Suklaakakku oli hyvää, mutta ei yltänyt edellisvuoden kakun tasolla. Silloin meillä oli Kakkugallerian suklaamustaherukkamoussekakku. Se oli taivaallista!

   Poista
 6. On ollut kyllä ihan mahtavia ja ikimuistoisia juhlia teillä! Tykkäsin myös vahinkoraporteista ja sitten tuosta empiirisestä tutkimuksesta. Jäin vaan miettimään, että millehän neljä vuotta vanhemmat pojat mahtaisivat nauraa kuollakseen. :-)

  Pehmopallojen heittäminen aikuisten päähän kuulostaa minustakin kivalta. ;-) Joskus voisi ottaa ihan kovemmatkin pallot käyttöön. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voin sitten neljän vuoden päästä kertoa, että mikä poikia silloin naurattaa. Vahva veikkaukseni on, että se liittyy jotenkin genitaaleihin :D

   Minusta tuossa pehmopallojen päähän heittämisessä olisi ainesta pikkujoulujen klassikoksi ;)

   Poista