28. marraskuuta 2014

Tee se itse: joululahja 1

Näyttääkin yllättäen siltä, että pojat valitsevat jo perinteeksi muodostuneen yllätyspussukan / joulusukan sijasta Lego Star Wars kalenterit. Esikoisella ei olekaan ikinä ollut Lego-kalenteria ja tämä on varmaan viimeinen joulu, jolloin se vielä vetoaa. Koska energiatasoni ovat pohjalukemissa, olen melkein tyytyväinen kalenterivalintaan, vaikka lähemmäs satasen kustannus joulukalentereista sapettaa pahasti.

Joulusukasta vapautuvan ajan ja minimaalisen energiani ajattelin suunnata itsetuunattuihin joululahjoihin. Saas nähdä montako lahjaideaa kertyy. Mutta ainakin yksi tulee tässä :)

Suklaakranssi
Kranssit ajattelin laittaa joulumuistamisiksi poikien opettajille. Ajattelin antaa ne opeille ennen joulujuhlaa.Suklaisesta kranssista voi käydä ohikulkiessaan napsaisemassa suklaan ja jättää paperin kiinni kranssiin. Kranssin pitäisi näyttää ihan kivalta tyhjentyessäänkin. Suklaa ei lopu aivan hetkessä. Sinisessä kranssissa on n. 450g suklaata ja punaisessa melkein 600g.

Kranssit olen tehnyt yksinkertaisesti liimaamalla kuumaliimalla suklaakonvehteja kääreen toisesta päästä kranssipohjaan. Hiukan koristeita kaveriksi ja siinä se. Punainen oli ensimmäinen versio ja saadakseni valkoisen kranssipohjan peittoon siihen meni hurja määrä suklaata. Jos kranssi on tarkoitettu oveen, kannattaa se pitää mahdollisimman kevyenä (tyyliin reilu 300g). Siihen auttaa se, että päällystää kranssin karkkipapereilla. Koska kranssit ovat painavia kannattaa harkita tukevan pahvin liimaamista kranssipohjan taakse, jotta styroksi ei ala murtua. Tarkoituksenani on myös kokeilla, minkä näköinen suklaakranssista tulee pienemmällä kranssipohjalla.

Päällystin styroksikranssin karkkipapereilla ensin sisäreunalta. 
Päädyin päällystämään sen myös ulkoreunalta. 
Karkkejakin meni tuplamäärä yläkerrokseen.

Sinisen kranssin tein inspiroivassa seurassa Haltiakummin luona. Sitkeästi yritin työstää karkeista myös joulupallon, mutta se osoittautui sen verran hankalaksi, että olisi vielä pitänyt tehdä useampi prototyyppi. Tälläisen sputnikin tein Haltiakummia ärsyttämään ilahduttamaan.


24 tuntia olivat ihanat ja askartelun täyteiset. Juuri sellaista Hetkessä-piristystä elämään. Ja höpötyksen täytteiset. Karkkiaskartelujen lisäksi aloitin jo vuoden 2015 joulukorttien teon :) Haltiakummi hemmotteli minua erinomaisella risotollaan askartelujen lomassa.Yllätyskalentereiden tavaroista ja tehtävistä kiinnostuneita varten olen laittanut linkit kolmen viime vuoden kalentereihin heti bannerin alapuolelle.

Kepposet toivottavat mukavaa joulunodotusta!

12 kommenttia:

 1. Apua! Sinullako energiat pohjalukemissa. Tuollaisia hienoja kransseja teet :). Kranssi on tosi kiva idea opettajille. Minä taidan joutua vielä lisäämään d-vitamiiniannostusta, että saan itseni askarteluvaihteelle.
  Joulukalenterit hankittiin tänä vuonna perheen partiolaiselta. Oli oikea win win win -tilanne. Siinä voittivat partio, partiolainen ja minä :). Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Energiavaje näkyy siinä, että mitä kaikkea on tekemättä ja monenako iltana olen pilkkinyt sohvalla. Lista on pitkä ja nokoset ovat maistuneet :( Olisipa ihanaa, jos aurinko näyttäytyisi tai tulisi lunta!
   Teillähän meni joulukalenterihankinnat sitten aivan putkeen. Minä joudun jossain välissä pinkomaan Legokalenterin hakuun.

   Poista
 2. Syötävän hienot kranssit! Kyselen täällä just mieheltä, että onko meillä kuumaliimaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei löydy kotoa, niin Clas Ohlssonilta saa edullisesti :)

   Poista
 3. Voi kun on syötävän ihania lahjoja ;)

  VastaaPoista
 4. Ompas komeat kranssit!!

  VastaaPoista
 5. Mistä ihmeestä saatkin näitä ideoita? Jos olisin poikien opettaja, olisin kyllä todella iloinen lahjasta. :-)

  Mulle ei tulis mieleenkään tehdä namuista mitään. Tuskin ehtisin mitään tekemäänkään, kun namut olisi jo syöty. Mitähän kivaa voisi askarrella tyhjistä Geisha-papereista - niitä nimittäin löytyisi. :-D (Ensin tosin pitäisi dyykata vähän roskista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on liikaa kotitöitä ja työtöitä, niitä on hyvä paeta jonkun aivan muun pariin. Sitten näitä joulujuttujahan voi aina perustella, että jonkunhan ne pitää kuitenkin hoitaa ja toivottavaa on että joku muu sillä välin hoitaa vaikka tiskit ;) Luovuus ja aika ei kuitenkaan riitä mihinkään isoihin juttuihin, joten pitää pysyä tällaisella liimaus- ja teippauslinjalla :)

   Poista