3. marraskuuta 2023

Metsäterapiaa ja ihana syksyinen mökkireissu

Olin viime viikonloppuna ystäväni Ilonan kanssa mökillämme. Sää oli todella hieno, aurinko paistoi ihanasti. Yöllä kävi lämmöt hieman pakkasen puolella ja päivällä oltiinkin jo takaisin plussalla. Metsässä oli osa suppilovahveroista ja sammalista jäässä. Metsässä oli niin kaunista.




Jäähileinen rahkasammal on todella kaunista

Ilona bongasi mustatorvisieniä. Minä en olisi huomannut niitä lainkaan. Pääsin poimimaan elämäni ensimmäistä kertaa niitä. Aika keski-ikäistä olla siitä tohkeissaan, mutta olen kuitenkin.


Jäinen sienisaalis

Suppiksen jalassa kimmeltelee jäätä

Sienisaalista paistumassa

Laitoin meille ruuaksi ahvenfileitä ja perunamuusia. Pitäisi opetella tekemään kunnon valkoviinikastike. Se olisi kruunannut tämänkin ateria. Hyvää oli näinkin.

Maustoin ahvenfileet suolalla ja valkopippurilla ja kierittelin pankojauhoissa. Pankojauhoilla saa mukavan rapean pinnan. Paistaessa kannattaa käyttää enemmän rasvaa kuin ilman pankojauhoja.

Ilona valmisti meille sieni-pekonimunakkaan ja kattoi pöydän valmiiksi brunssille


Tämähän oli kuin olisimme olleet jossain paremmassakin hotellissa aamiaisella. Ja auringonpaiste oli aivan huikea.

Ilonan tekemä tattipasta

Syksyinen järvi

Saunoimme ja kävimme uimassa. Vesi on aika kylmää, mutta ei vielä lähellekkään avantokylmää.

Aamuvirkkua Ilonaa odotti maanantaina aamu-uinnilla pieni lumikerros

Lunta sateli vielä päivällä lisää, mutta illalla kun lähdimme kotiin melkein kaikki oli sulanut pois



Mökkireissu oli todella onnistunut. Ihan huikea sää sattui meille. Ruoka oli todella hyvää ja brunssi ihanan värikäs ja aurinkoinen. Löysimme sieniä ja poimin elämäni ensimmäiset mustatorvisienet. Ilona on poiminut niin paljon sieniä jo kotiinsa, että hän poimi niitä apelleni ja isälleni. Isoisät ilahtuvat varmasti. Kylmäuinti on aina ihanaa. Koska Ilona käy eri kellotaajuudella kuin minä, niin hän ehti sunnuntaiaamuna pestä molempien kylppärien lattiat ja lavuaarit. Minä kävin etukäteen ostamassa meille vähän askartelutarvikkeita ja ensimmäinen jouluaskartelukin on jo tehtynä. Tämän reissun jälkeen oli kuin olisin ollut monta päivää poissa ja jossain eksoottisessa lomapaikassa. Ihan mahtavaa on ollut se, että aloitimme Ilonan kanssa yhdessä mökkeilyn.

Kivaa perjantaita!

10 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta ja kuvat ovat upean kauniita! Ainoa miinus on ruokakuvien aiheuttama nälkä, heh heh. Mieluisaa alkanutta viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olisipa ollut tänä viikonloppunakin aurinkoista, mutta harmaudessa on pitänyt taaplata eteenpäin. Ehkäpä tässä voisi harmautta kompesoimaan leipoa jotain hyvää.

      Poista
  2. Nyt tuli mullekin ihan hirveä nälkä, kun katselin noita ihania ruokakuvia (vaikka just söin). :-D

    Ja melkein tuli ikävä Suomen loppusyksyä/alkutalvea... Niin kaunista. <3 Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime viikonloppu oli kyllä oikein onnistunut, oli niin ihanan aurinkoista. hyvät ruuat ja vieläpä kauniit kattaukset.

      Nyt ei kannata tänne Suomen loppusyksyyn kaivata. Lehdet alkavat olla kaikki tippuneen alas ja keli on varsin harmaa.

      Poista
  3. Voi mikä upea silmiä hivelevä kuvakimara 🧡
    Hurmaava pöytäliina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kivaa alkanutta viikkoa :)
      Appiukollani on erinomainen pöytäliinavalikoima, jota hän myös täydentää jatkuvasti. Tuo pöytäliina on ehdoton suosikkini niistä.

      Poista
  4. Metsäterapia on ihan parhautta! Minä rakastan eri vuodenaikoja metsässä ja sitä miten eri tavalla myös metsän äänet muuttuvat eri vuodenaikojen mukaan. Itse en ole vuosiin löytänyt mustia torvisieniä vaikka suppilovahveroita olenkin kantanut kotiin hurjasti. Tänä vuonna omaat sienisaalit ovat olleet ihan naurettavan pienet joten onneksi ystäväni lahjotti pari viikkoa sitten ihan hurjasti suppilovahveroita minullekin, että sain tehtyä himoitsemaani sienikastiketta illalliselle.
    Olette rohkeita kun menette uimaan vielä. Minä en kastaisi edes varvasta kun inhoan kylmää vettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsäterapia on ihanaa! Näin syksyisin metsät ovat aika hiljaisia, joku pikkulintu vielä piipitti varoitushuutojaan. Muuten äänet rajoittuivat tikkaan ja palokärkeen, joita molempia tykkään seurailla.

      Kiva, että sait sienikastiketarpeet sinäkin :) Minun sienisaaliini jäi aika vähäiseksi, kun polvet eivät eikä selkä kestä poimimista. Onneksi tuli täydennettyä omaa saalista ostosienillä ja naapurilta sain kantarelleja. Nam!

      Kylmään veteen tottuu ja siihen voi jäädä jopa koukkuun :) Minulla kylmä vesi auttaa selkäkipuun, auttaa sen hieman polveenkin mutta ei yhtä paljon kuin selkään.

      Poista
  5. Nyt on kuvat sitä laatua, että minä "söin jo sammaltakin" ihanien ruokien ja kattausten lisäksi! Tuo kanto - ai että!! Tuli tarve päästä metsään; mihin rakoseen sellaisen terapian saisin itselleni järkättyä.
    Hedelmälautasen auringot - miten ne on tehty? Nyt on pakko matkia.... ihanat!!

    VastaaPoista
  6. Minäkin hullaannun sienistä. Enemmän kuin syömisestä, hullaannun keräämisestä. On mahtavaa ,kun näkee, että tuolla niitä taas on! Ja tuolla ja tuolla!
    Aika rohkeita uimareita. Minä en varmaan olisi enää tarennut.

    VastaaPoista