21. marraskuuta 2023

Hyvän ruuan viikko ja poikien synttärit

Jokaiseen marraskuiseen viikkoon yritän mahduttaa jonkun kiva jutun ja hyvää ruokaa. Viime viikolla hyvää ruoka toteutui monesti. Arkiviikon kohokohta oli yhteinen lounas nykyisten ja entisen työkavereiden kanssa. Paikaksi joku tietäväinen oli ehdottanut Yummy-ravintolaa Sellossa. Kassalla piti tehdä päätös, että ottaako euron lisämaksulla teppanyaki vai ei. Kun ruuasta on kysymys, niin minulle maistuu kaikki lisävaihtoehdot :)

Minä keskityin suurimmaksi osaksi Yummyssä syömään teppanyakia. Kahdesta teppanyaki-pöydästä valitaan lihat, kalat, kasvikset ja muut lisukkeet kuten nuudelit. Lautanen viedään keittiön luukulle ja vaihtarina saa hälyttimen. Kokki paistaa keittiössä ainekset. Teppanyaki pöydästä löytyy muutama kastikevaihtoehto. Tykkäsin todella paljon!

Buffetissa oli myös omien raamen/nuudelikeittojen tekopiste sekä sushia että erilaisia aasialaisia valmiita ruokia. Teppanyakin lisäksi söin pangasiusfilettä, joka oli oikein maukasta.

Koska teen valtaosaksi etätöitä, olen ollut vähän laiska lähtemään yhteisille lounaille, koska matkoihin menee tunti. Kiva oli nähdä enemmän porukkaa yhdellä kertaa ja ruoka oli niin hyvää, että seuraavalle Yummy-ravintola lounaalle aion mennä ehdottomasti.

Valitsemani ainekset kypsennettynä. Paistoaste kasviksille oli täydellinen. Annoksen kastikkeisuus on aivan oma valintani :)

Yhdellä teppanyaki pöydällä oli kasvikset ja toisella lihat. Tarjolla oli ainakin kanaa, nautaa, possua, kalafileitä ja jonkinlainen äyriäissekoitus 


Sitten ravintolaruuasta kotiruokaan. Esikoinen on löytänyt uuden herkullisen reseptin, jota hän kokannut itselleen. Onnistuin velvoittamaan hänet laittamaan teriyaki-kanaa koko perheelle. Pojalta meinasi mennä hermo, kun piti paistaa kanapihvit, sienet ja parsakaalit, tehdä kastiketta ja keittää riisiä. Meinasi loppua tila liedeltä aivan täysin. Ei ole ainoa ruokalaji, joka on hankala tehdä normikeittiössä isommalle perheelle. Ruoka oli erinomaista, pannulla paahdettua parsakaalia, kanapihvi, kaupan teriyakikastikkeesta tehty kastike jossa herkkusieniä. Nam!

Teriyakikanaa, parsakaalia ja herkkusieniä

Hra Kepponen teki pitkästä aikaa meille pork bowlia, joka on yksi suosikeistani. Siinä keitetty kasler paistetaan mausteiden kanssa pannulla ja se saa ihanan rapean kuoren. Riisin lisäksi annokseen kuuluu olennaisesti punakaali-appelsiinisalaatti.

Pork bowl

Isänpäivänä minun oli tarkoitus tehdä provencen pataa, mutta sen teko jäikin maanantaille. Varsinainen herkkuruokaputki arkiviikolla :)

Blogista löytyi vanha kuva Provencen padasta porisemassa liedellä. On siellä kastikkeessa lihaakin :)

Marraskuun tavoitteena on nautiskella päivittäin keltainen herkkulautanen. Tässä yksi esimerkki. Lautasella on luonnonjugurttia, puolikas banaani, puolikas passionhedelmä, mangopilttiä ja granolaa koristeena. Annos oli herkullinen sekä kaunis.

Keltainen herkkulautanen

Hyvän ruuan viikko huipentui esikoisen ja kuopuksen sukulaissynttäreihin viikonloppuna. Pojat ovat syntyneet peräkkäisinä päivinä. Ilman tätä yhteensattumaa, esikoisen synttärien vietto olisi todennäköisesti typistynyt herkkukahveihin oman perheen kesken. Kiva oli saada lähisukulaiset saman pöydän ääreen. Synttäreiden vietossa olemme saavuttaneet sellaisen etapin, että nuorinkin on nykyisin rikosoikeudellisessa vastuussa. Pojat täyttivät siis 15v ja 19v.

Pöytä on katettuna vieraita varten. Tulihan taas siivottua vähän paremmin vieraita varten.

Ekaluokkalaiset serkukset kippistävät kahvilla. Tämä oli pienemmän pojan ensimmäinen kahvi ja oli kuulemma hirvittävän pahaa :D

Synttärisankarit jäivät ikuistamatta. Esikoinen sentään on muutamissa kuvissa. Kuopuksella oli vielä flunssan jämät ja hän istui maski päällä kanssamme ja kävi raasu syömässä omassa huoneessaan. Ehkä sitten paremmalla ajalla kuvaan synttärisankarit.


Juhlafiilistelykollaasi

Viime viikolla kävi vielä sellainen harvinainen tapahtuma, että aurinko paistoi niin kirkkaasti, että jouduin kaivamaan autoa ajaessa aurinkolasit päähäni. Tämä häikäistyminen tapahtui, kun ajelimme vaarin kanssa kuulokojeen käyttöopastukseen. Onneksi vaari on näppärä käyttämään kännykkää. Kuulolaitteen volyymia on helpoin säätää kännykkä appsilla. Nyt vaari vaan tarvitsee kiireesti uuden kännykän.

Kaiken kaikkiaan hyvä viikko marraskuun viikoksi! Ja hurjaa, että tänään on 21.11. Enää reilu kuukausi jouluun!

Tämän viikon piristys on vielä keksimättä. Töissä on kiire ja tällä viikolla on vielä tuntikaupalla workshoppia. Mitäköhän kivaa sitä keksisin?

Mukavaa alkanutta viikkoa!



14 kommenttia:

  1. Kaunis kuin kukka tuo keltainen herkkuasetelma <3

    Kiitos Yummy-vinkistä, pitääpä käydä testaamassa :) Liekö miten uusi paikka kun en ole kuullut tai huomannut. Vatsa murisee kun katselee näitä ruokakuvia - silmät syö mutta vatsa saa vielä olla dieetillä :D

    Tsemppiä viikon uurastuksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yummyllä on vähän kehno liikepaikka Sellossa. Sinne on sisäänkäynti ulkokautta sieltä bussiaseman puolelta. Se sijaitsee siinä kuilussa, joka on Sellon kahden rakennuksen välissä. Jos ei käytä espoolaisia busseja, niin tuskin tulee edes havaittua tuota paikkaa.

      Kiitos tsempeistä ja kivaa viikkoa sinulle!

      Poista
  2. Ihastuttava ja terveellinen keltainen herkkulautanen 💛
    Nyt tarvitaankin vitamiineja ja väripiristystä.

    Fantastiset kuvat ja esittelyt Yummy-ravintolasta.
    Ruuan maistelun ohella pitää maistella ruokien nimiä ja miten ne äännetään 😀

    Keittiössä meilläkin pientä tunkua jos yritämme yhtä aikaa kokkailla. 🥂

    Kiva postaus sinulta taas. 🍰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Kaikki vitamiinit ja piristykset ovat tarpeen tähän kaamosaikaan. Joka marraskuu vannon, että ensi vuonna olen jossain etelässä ainakin viikon, mutta aika harvana syksynä olen onnistunut pakenemaan kaamosta aurinkoon.

      Jos meidän perheelle paistaa pannulla vaikka kana- tai jauhelihapihvejä, niin pannuja tarvitsee 2 kpl. Sitten vielä riisi- tai perunakattila ja yhdessä ruuassa oli vielä kolmas pannu parsakaaleille :) Meillä saisi olla joku sellainen teollisuuspaistotaso :D

      Poista
  3. Kävin kuukkeloimassa sanan "teppanyaki" ja huomasin, että Triplassa on sen niminen ravintola. Ruoka sinänsä ei ole lainkaan tuttua. Nälkä tuli silti (melkein kahdelta yöllä..). Keltaisen lautasen voisin syödä suihini, heh. Miksi tuo sanotaan monikossa? Suut? *menee nukkumaan myrskyä kuunnellen*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itikseen on ilmeisesti avattu myös teppanyakia tarjoava ravintola. Taitaa olla nyt muodin aallonharjalla nuo paikat.

      Kyllä olikin aikamoisen kovaääninen myrsky.

      Poista
  4. Aah mitä herkkuja. Yummu kuulostaa kivalta paikalta! Systeemi kuulostaa minun korvaani ehkä hieman hankalalta, mutta ei yhtä hankalalta kuin niissä paikoissa, joissa joutuu kypsentämään lihat yms. pöydässä itse. En tiedä, miksi niitä paikkoja kutsutaan. Inhoan sitä, jos ravintolassa joutuu itse tekemään jotain. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään niistäkin paikoista, jossa itse paistellaan lihoja ja kasviksia. Sinne ei kyllä pidä mennä liian nälkäisenä tai hommaan menee hermo. Silloin kun hyvin aikaa eikä kauhea nälkä, niin se on kivaa vaihtelua :D Tuo teppanyaki on siitä helpompi, että ei tarvitse kuin valita mitä haluaa ja henkilökunta hoitaa paiston.

      Poista
  5. Ihania herkkuja - ja niin sopivaa piristämään marraskuuta ! Kiinnostuin tuollaisesta kuulokojeesta, jota voi säätää kännykällä. Meidän lähipiirissä olisi tuollaiselle tarvetta, täältä kauempaa katsottuna, tuntuu aika vaikealta Suomessa tuollaiset asiat.....täytyy kysellä, josko noita olisi saatavilla. Hyvää loppukuuta. Amerikassa keskitytään kalkkunan syöntiin tänään ja huomenna jotkut taitavat shoppailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isäni sai terveyskeskuksesta lähetteen kuulotutkimukseen. Vaikka jonojen veikkailtiin olevan pitkät, hän pääsi aika nopeasti tutkimukseen ja laitteenkin sai nopeasti. Jos kuulonalenema täyttää kriteerit, kuulolaite on maksuton. Kaupunki osoitti isälleni mallin ja yrityksen josta hän kävi sen hakemassa ja yritys tarjoaa tarvittavat opastukset.

      Suomessa on aika paljon myös yksityisiä yrityksiä, jotka tekevät kuulotutkimuksia ja jolta voi ostaa kuulolaitteita. Veikkaisin, että kaikissa isoissa kaupungeissa on yksityistä tarjontaa.

      Poista
  6. Nam nam ja peukku esikoisen kokkaustaidoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän esikoisella olisi kyllä lahjoja ja kiinnostusta keittiöalalle :)

      Poista
  7. Onnea päivänsankareille vielä tätäkin kautta! Jännä juttu on myös se, että pojat on syntyneet peräkkäisinä päivinä :D tässähän voi aina yhdistää juhlat ja pitää näin isommat kemut. Suloista, että esikoinen kokkailee noin innoissaan. Toivottavasti tuo into säilyy ja hän jatkaa herkkujen valmistamista. Ehkä Sellon Yummy-ravintola menee testaukseen kun sinun lisäksi pari muutakin ystävää on kehunut paikan tarjontaa. Mukavaa marraskuun loppua Rva Kepposelle ♥

    VastaaPoista
  8. Pidin postauksestasi valtavasti! Ideasi ovat ajatuksia herättäviä. Jatkakaa julkaisuja!

    VastaaPoista