13. marraskuuta 2023

Isänpäiväviikonloppu

Yritin lauantaina ulkoilla. Marraskuu näytti minulle keskisormea. 

Kävelyretken kirkkain ja sateettomin osuus kuvattuna Onpa kaunista. Vesilammikoista tuoksui nenään vieno mädäntyvien lehtien lemu. Selkääkin alkoi nopeasti särkemään.

Ei ilahduttanut merenrantakaan

Klo 16 syttyneet katovalot pururadalla sentään ilahduttivat hieman

Tein itselleni keltaisen terveysherkun, sen voimalla sain ajatuksia suunnattua positiivisempiin uomiin. Ihana herkku, jossa on puolikas banaani, muutama lusikallinen mangopilttiä, puolikas passionhedelmä ja vähän koristeena ja rapeuttta tuomaan mysliä. Hyvä ruoka, parempi mieli - toimii meillä aina! Päätin lähteä uimaan.

Valitsin uimapaikakseni Vuosaaren uimahallin, koska siellä oli luvassa kuutamouinti

Lauantaifiiliksen yllättävä pelastaja oli uimahalli. Uimahallin vanha osa oli koristeltu kymmenillä lyhdyillä ja altaan poikki menevä lippunauha oli saanut valot. Pylväitä oli koristettu sinisillä valoilla. Tilassa soi tunnelmamusiikki, josta huolehti uimavalvoja-dj. Olin hallilla aika myöhään ja siellä oli mukavan väljää. Kerrassaan mahtava uimahallireissu. Näköjään pitäisi olla se joku pieni piristyjuttu jokaiseen marraskuiseen viikkoon.

Kuva ei tee oikeutta kuutamouinnin tunnelmalle. Altaan reunalla oli isoja lyhtyjä, joissa paloit oikeat kynttilät. Niiden lisäksi oli pienempiä led-lyhtyjä.

Ikkunan alla istuu kaksi miestä, joista toinen huolehti musiikista


Minulla oli jo lauantaina oikea kyynärpää aika pahasti kipeänä. Sunnuntaina se oli vielä pahemmin kipeä. Pojat olivat reippaalla tuulella ja sain heidät isänpäiväaamiaisen valmisteluun mutkattomasti. Tosin Hra Kepponen nousi meidän kanssa samaan aikaan ja hieman osallistui aamiaisen valmisteluun.

Pöytä on katettu ja isänpäivälahja odottaa pöydän päässä


Ihmettelin yhden pojan leipää, jossa oli pekonia, kananmunaa ja kinkkusiivu. Kinkkusiivu oli päällimmäisenä, koska kananmuna oli rasvainen. Sormet pysyvät siistinä :)


Sitten kun olimme juhlineet Hra Kepposta, lähdimme vaarille kahvittelemaan. Hra Kepposen isä oli Tampereella, joten hänelle vain soitimme. Olen niin onnellinen siitä, että sain viettää jälleen yhden isänpäivän juhlan oman isäni kanssa. 

Kiitos isä kaikesta <3
Kiitos Hra Kepponen <3


Minulla ei ole tällä tietokoneella eikä pilvessäkään yhtään kuvaa itsestäni pikkulapsena isäni kanssa. Se pitää korjata heti ensi tilassa. Laitetaan tähän nyt muutama kiva kuvamuisto.




Isistä ja vaareista on moneksi - myös kampauspääksi ;)

Eihän näitä vanhoja kuvia pysty katsomaan vakavalla naamalla :D

16 kommenttia:

  1. Voi miten ihana uimahallireissu. Ihana myös sun keltainen herkku. Ja tärkeimpänä tietysti isänpäivä oman isän kanssa. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin kävellä tihkusateessa, kun jokainen askel otti selkään ja kirosin, että menen kotiin ja otan ekan etelänmatkan johon rahat riittää ja pakenen :) Mutta sitten menin uimahalliin ja elämä alkoi jälleen hymyilemään. Oli kyllä niin tunnelmallista vesijuosta katsellen kynttilöitä. Sitten selkäsärky loppui uimahallin avantoaltaaseen. Ajattelin, että nyt syksyllä kierrän uimahalleja :) Lomattoman etelä.

      Kun isä on iäkäs, niin jokainen isänpäivä hänen kanssaan on aarre.

      Poista
  2. voi vanhat kuvat! Meillä oli ihan samanlainen kirjahylly lapsuuskodissa (tai itse asiassa vanhuksilla on edelleen...) ja vissiin samat kirjatkin :)

    Ja ihana kuutamouinti.
    Meillä on joulun alla kynttiläuinti, kyllä on tunnelmallista ollut sekin.

    -marika-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla monessa kodissa tuollainen samanlainen kirjahylly aikoinaan. Meillä oli yksi ylimääräinen makuuhuone ja siellä oli iso kirjahylly, joka oli varattu pelkästään kirjoille. Tuossa hyllyssä kun oli tilaa varattuna myös kaikelle muulle. Yksien ovien takana oli cocktail setti. Minun elämäni aikana en muista sitä kertaakaan käytetyn. Kun vaari muutti kerrostaloon, meni cocktailsetti kierrätykseen tai kaatopaikalle. Nyt esikoinen haaveilee cocktailsetistä :D

      Kuutamouinti oli ihana. Minun täytyy nyt katsella Helsingin uimahallien tarjontaa, jos vastaavia tapahtumia löytyisi lisää.

      Poista
  3. Miten kiva idea tuo kuutamouinti! Ihanaa, että marraskuuhun on ruvettu kehittämään kaikkia kivoja juttuja ihmisten mieltä piristämään!

    Herkullisen näköinen voileipä pojallasi! Taitaa siellä on leipääkin alla. :-DD

    Niin ihania kuvia! <3 Jokainen isän kanssa vietetty päivä on kultaakin kalliimpi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marraskuuhun kaikki lisäpiristykset tekevät hyvää. Osallistuisin mielelläni! Tosin onhan siinä riskinä se, että iltaisin töiden jälkeen en jaksaisikaan ponnistaa mihinkään. Mutta viikonloppupiristykset olisivat niin tervetulleita.

      Toivottavasti saadaan vielä yhteisiä isänpäiviä juhlittavaksi isäni kanssa.

      Poista
  4. Isänpäivä on mukava päivä muisteluun 💛

    Keltainen on aina ollut number one lempivärini,
    niinpä keltainen terveysherkkusi piristi minuakin 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isänpäivä on hyvä päivä katsella aikaa taaksepäinkin ja nähdä kaikki se ilo ja onni, jota on kohdalle osunut.

      Minä tykkään väreistä ja ripaus keltaista on hyvä yhdistelmä valkoiseen. Ja keltainen herkkulautanen on hyvä. Olen ottanut marraskuun tavoitteeksi, että joka päivä valmistan itselleni keltaisen herkkulautasen. Välillä olen joutunut joustamaan, kun keltaisten hedelmien sijasta lautaselle onkin päätynyt pakastemarjoja :)

      Poista
  5. Ihanan positiivinen postaus marraskuun harmaudesta huolimatta. Mangopiltti on muuten best, mun resepti on laittaa sitä, chia siemeniä ja turkkilaista jugua sekaisin. Nam! Valoa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mangopiltti on ihanaa, samoin pakastemangokuutiot. Minulla on uusi pussi chian siemeniä, mutta en ole saanut aikaiseksi alkaa käyttämään niitä. Huono ennakointikyky, pitäisi tsempata ;)

      Toivottavasti flunssasi on jo hellittänyt.

      Poista
  6. Ihania kuvia! Sinä muistutat äitiäsi. On nuo lapsenlapset kyllä taitavia kiertämään isovanhemmat pikkusormen ympärille. Tuo vaarin papiljottikuva on ihana! Toivottavasti saat pitää isäsi mahdollisimman pitkään💕. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isovanhempani sanoivat, että olin alakoululaisena hyvin paljon äitini näköinen. Toisaalta sitten äitini nuoruuden ystävät sanoivat äitini hautajaisissa, että eivät tunnistaneet minua enää 20 vuoden tapaamistauon jälkeen ja olin vähemmän äitini näköinen kuin muistelivat :) Ehkä se oli vaan sitä yllätystä, kun joku jonka ole nähnyt viimeksi nuorena hyväryhtisenä voimistelijana onkin yhtäkkiä väsähtänyt vähän vähän kyyryssä kävelevä keski-ikäinen :)

      Minä toivon, että isälläni olisi vielä hyviä vuosia jäljellä.

      Poista
  7. A shining example of excellence! Your post is both insightful and well-crafted. Thank you for sharing your valuable perspective.

    VastaaPoista
  8. Harmaana alkoi, mutta kertakaikkisen sydämellisenä päättyi ihanan-ihana postauksesi!! Paplarikuvaa hihittelen varmaan koko päivän - ja kuva-aarteet vuosien takaa... tuli myös kaiho, sillä menetin oman isäni ihan liian varhain.... ehti juuri-ja juuri täyttää 60, kun suoraan sanotusti "saappaat jalassa" sitten nukkui pois....
    Aiemmin isänpäivät olivat vaikeita, mutta lapset ja lapsenlapset ovat tehneet isänpäivistä iloisempia - nyt oli kyllä vävy niin kipeä, ettei edes kakku maistunut...

    Vitsi miten upea Isänpäivän aamiaspöytä... joulukalenterin sai Ukkokultanikin... perinteisen.. esikoisen 8-vuotiaana taiteileman täytettynä jälleen uusilla irtokarkeilla... sitä nostalgista lootaa on kuvattu vuosikymmenet.... tytär yllättyy varmaan, kun saa sen tyhjänä taas joululahjaksi!! Pitäisiköhän siitä tehdä oikein postaus... se nimittäin tulee tänä vuonna täysi-ikäiseksi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi.

      Isänpäivä on varmasti ollut haikea ilman isääsi. Aivan liian nuorena hän lähti.

      Kyllähän täysi-ikäinen joulukalenteriloota ansaitsisi ihan oman postauksen :)

      Kivaa viikonloppua!

      Poista