1. elokuuta 2022

Loviisan avoimet puutarhat tulee taas

Vieläkään eh ehdi alkaa kirjoittelemaan heinäkuisesta Italia matkastamme. Haluan ehdottomasti vinkata teille hurvaamasta Loviisan avoimet puutarhat tapahtumasta. Ensimmäinen avointen ovien viikonloppu oli ennen juhannusta ja seuraava on 7.8 klo 12-17. 

Lisätietoja täältä: https://www.loviisanpuutarhayhdistys.com/

Minä kävin ystävieni Kirsin ja Marjukan kanssa tapahtumassa ennen juhannusta. Meille sattui hieman sateinen päivä. Ei onneksi mitään kaatosadetta, mutta raukeita ajoittaisia kuuroja. Tapahtumassa oli mukavan väljää verrattuna hyvin suosittuun Loviisan Wanhat talot päivään. Keskustan puutalokortteleissa kävijöitä oli sen verran, että valokuviin alkoi pakostakin osumaan muita vierailijoita.

Avoimet pihat sijaitsevat puukaupungin osassa kävelymatkan päässä toisistaan. Mukana on muutama lisäkohde, joihin on enemmän etäisyyttä. Kuvia reissusta kertyi niin paljon, että päätin näyttää teille kolme suosikkikohdettani. Listalla olisi ansainnut olla yksi keskustan kohteista, mutta huonojen kuvien vuoksi sen karsiutui pois. 

Sitten kurkistetaan Kauppamuseon puutarhaan, Kerttulan taidenpuutarhaan ja Kuninkaanlampeen.

Me aloitimme päivämme ihastuttavasta lisäkohteesta Kauppamuseon puutarhasta. Samassa paikassa onkin kolme kohdetta: Suomen pienin kauppamuseo, kauppamuseon puutarha ja vintage myymälä Villi Kanala.

Ensimmäisenä kuvia kauppamuseon puutarhasta:

 

 

Mielestäni tämä kesähuone on todella suloinen
 


Sitten sitä kauppamuseotunnelmaa

Pieni lypsy- ja ruokintakeikka väliin

Villissä Kanalassa oli paljon asiakkaita, joten meillä siihen tutustuminen jäi varsin pintapuoliseksi. Se saattoi sinänsä olla ihan hyvä asia, koska minulla ei ole säilytystilaa uusille astia- tai koriste-esineaarteille.

Kauppapuutarhan vieressä oli toinen Loviisan avointen puutarhojen kohde Kettulan taidepuutarha. Upea vanha puutalo, jota ympäröi todella iso ja kauniisti hoidettu tontti. Pihalla yhdistyy taide ja kasvit. Hieno kokonaisuus!

Kettulan taidepuutarha. Upea kokonaisuus! Tämä on lempikuvani tältä reissulta.


Istuskelunurkkauksessakin oli taidetta

Kesäkeittiössä oli melkoinen määrä pikkupatsaita

Näistä oheiskohteista siirryimme keskustaan. Sieltä näytän teille Kuninkaanlammen. Kävin siellä ensimmäistä kertaa Loviisan Wanhat Talot päivillä ja ihastuin paikkaan. Puutarha on ihana ja sen kruunaa Loviisan linnoitustöiden yhteydessä syntynyt lampi. Ulkorakennuksessa toimii Loviisan tapahtumien aikana useinmiten kaunis pop-up kahvila. 

 
Eikö olekin kaunista?


Melkein viidakko oli takanamme



 
Kuninkaanlammen suloinen pop-up kahvila



Oli kiva reissu! Oman kokemukseni perusteella suosittelen vierailemaan. Tokihan tuollaiseen tapahtumaan vaikuttaa aina sää ja kävijämäärä. Mielelläni osallistuisin myös Loviisan Wanhoihin taloihin, mutta en jaksa taivaltaa siellä maski päällä ja tässä tautitilanteessa en uskalla mennä maskittakaan. Ehkä sitten ensi vuonna.

Suomen pienimmässä kauppamuseossakin piipahdimme. Se oli niin sympaattinen, että pitää kirjoittaa siitäkin. Nyt on pakko aloittaa viimeisen lomaviikon pienen kotimaan reissun valmistelut.

Tässä vielä linkki postaukseeni Loviisan Wanhoista taloista: https://pikkukepponen.blogspot.com/2017/08/loviisan-wanhat-talot-26-278.html 


7 kommenttia:

  1. Italia-fanina kovasti odotan sun postausta teidän reissusta. Kuten jo omalla puolella kerroinkin, meillä oli muuten ihana reissu, mutta saatiin sieltä korona tuliaisiksi, josta vasta nyt alan olemaan toipunut.

    Loviisa on tosi suloinen ja kiva pikkukaupunki, pitäisi kyllä joku kerta mennä kiertämään noi avoimet puutarhat. Paitsi että mulle kyllä iskisi varmaan ihan kauhea kateus kaikista noista ihanista pihoista ja puutarhoista...

    Kivaa elokuun alkua sinne! 💛💛💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italian matkapostauksen ensimmäinen osa on tekeillä ja uskoisin että postaan sen vielä tällä viikolla. Kovin kiireistä on tämä lomailu :)

      Harmi tuota koronaa. Toivottavasti se on BA.5 tai BA.4 variantti, niin saisitte sitten olla syksyllä rauhassa siltä. Minä olen aika varma, että kun koulut alkavat ja varmaan mennään maskeitta, niin se on varmaan kuukausi max kaksi ja meillä on taas korona :( Alkaa ottamaan mielenterveyden päälle, kun haluaisimme kuitenkin tavata iäkkäämpiä läheisiä ja koko ajan pitää miettiä, että mitä uskaltaa tehdä.

      Minä himoitsen vanhoja puutaloja. Loviisan Wanhat talot on paha, siellä halua tehdä lifestyle muutoksen ja ryhtyä puutaloasujaksi ja jatkuvasti remonttihemmoksi. Onneksi miehellä on järkeä. Ei olla mitenkään kokeineita tai osaavia remonttipuuhissa.

      Poista
  2. Vanhat talot kiinnostaisivat, mutta puutarhat eivät niinkään. Mutta siitä huolimatta oli kiva olla kierroksellasi mukana. Olihan nää nyt aikas upeita! Kivaa kotimaan-matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minuakin kiinnostaa enemmän vanhat talot, mutta puutarhatkin käy. Tuollaiseen oikein vanhaan taloon minusta ei ole asumaan, en kuitenkaan osaisi ja viitsisi sitä kaikkea ylläpitohommaa :) Vähän samanlainen viitsimis- ja myös aikapula on puutarhankin suhteen. Siihen voisin satsata, mutta kun kesä on niin lyhyt :D :D :D

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh nyt vahingossa poistin kommentin eli ei kun uusiksi. Eli tuo vehreys on ihan mieletöntä noissa kuvissa, ai että ja kauhulla odotan jo marraskuuta.

      En ole käynyt, mutta nämä on näitä, että aina on pitänyt ja josko ensi vuonna. Joten jään innolla odottamaan raporttia.

      Kivaa elokuun ekaa viikkoa. <3

      Poista
    2. Kuninkaanlammella oli melkein kuin viidakossa,kun oli niin vehreää :)

      Ei houkuttele marraskuu minuakaan. Se on ehkä vuoden raskain kuukausi. No, onneksi on vielä kesää jäljellä.

      Poista