7. elokuuta 2022

Upea Hatanpään arboretum

Kaksi viikkoa sitten olimme Hra Kepposen kanssa Tampereella ristiäisissä sekä Queenin keikalla. Keikkapäivänä meille jäi aikaa tapettavaksi Tampereella ja ehdotin Hra Kepposelle, että menisimme käymään Hatanpään arboretumissa. Kumpikaan meistä ei ole käynyt siellä aikaisemmin. Minä olin joskus vuosituhannen alussa töissä projektissa, jota tehtiin pääosin Tampereella ja olin yli vuoden 1-2 päivää viikossa Tampereella ja Hatanpäässä. Aina piti käydä arboretumissa, mutta niin se vaan jäi. Ehdottomasti olisi pitänyt käydä arboretumissa jo aikaisemmin. Se on todella komea paikka! 

Varmasti parhaiten tunnettu osa arboretumia on ruusutarha. Siitä minäkin olen kuullut useasti.

Ruusuja ja takana Hatanpään kartano




Nämä olivat suosikkiruusuni ja myös suosikkikuvani





Ruusut olivat ihania. Aivan yhtä suuren vaikutuksen minuun teki Hatanpään upea puusto ja ne maisemat, jotka puut ja järvi yhdessä muodostavat.

Eikö olekin upeat puut?




Mikä vehreys!


Puistossa oli erikoisempiakin versioita kotimaisista puista. Koivuja, jotka olivat yhden pitkän rungon sijasta, harautuneet moneksi rungoksi. Ne olivat minulle uusi tuttavuus.

Tässä näkyy kuinka puu on kasvamisen sijasta alkanut haarautumaan heti tyvestä.

Jokainen oksa haluaa haarautua

Vielä erikoisempi oli geneettinen poikkeama tavallisesta kuusesta eli käärmekuusi.

 
Kierrettävää ja nähtävää olisi riittänyt pidempäänkin, mutta nälkä alkoi vaivata. Me molemmat tunnemme Tampereen ravintolatarjontaa huonosti. Googlailemalla päädyimme Coussiccaan. Onneksi Hra Kepponen huomasi, että sinne pitää olla viikonloppuisin pöytävaraus. Meillä kävi tuuri ja saimme pöydän. Moni kävi kysymässä pöytää ravintolasta turhaan.

Coussicca on ollut olemassa 50 vuotta ja osa annoksista on ollut listalla jo 30 vuotta. Ravintolasalissa oli tosiaan sellainen 70-luvun tunnelma. Me valitsimme annoksemme niistä jo 30 vuotta listalla olleista, eikä nekään edustaneet tätä päivää. Sellainen aikasiirtymä ruokailu. Ruoka oli maukasta ja annoskoko reilu. Olen parempaakin ruokaa saanut, mutta kokemus oli kuitenkin onnistunut.

Hra Kepposen lampaanfileeannos. En ole tälläistä kastikemäärää nähnyt tällä vuosituhannella kertaakaan :D Hra Kepponen olisi tykännyt vähemmästä kastikemäärästä.

Minun maksa-annokseni. Tilasin maksan mediumina, mieluummin medium - kuin +, se tuli pöytään läpikypsänä.

Ehdimme käydä kahvittelemassa apen kanssa ennen konserttia. Appi vei meidät bypias myymälän kahvilaan. Appipa ei tiennyt, että mökin lähellä on myöskin bypias myymälä ja pieni kahvila.
 
Ihana boheemi tunnelma


Niin kaunis mehikasviasetelma

Appi otti meistä tälläiset kahvittelukuvan

Päivä Tampereella oli varsin onnistunut. Olen todellakin tullut keski-ikäiseksi, kun kiinnostaa kukat ja puistot niin paljon, että taas tuli yksi puutarhaa sivuava juttu. Minulla on nyt varastossa muitakin juttuja ;) Viimeisellä lomaviikollani olen taputellut vasikoita ja nähnyt lypsyrobotin. Nekin ovat kaupunkilaiselle keski-ikäiselle isoja elämyksiä :D

Kivaa sunnuntaita!

10 kommenttia:

  1. Mahtavan kuuloinen reissu!

    Olen käynyt Hatanpään arboretumissa joskus vuosituhannen vaiheen tienoilla. Puutarhakuumeeni oli pahimmillaan ja erityinen kuumeen aiheuttaja oli kaikki ruusuihin liittyvä. Kahlasin siis ruusut tarkoin! Tuolta taisin saada kimmokkeen myös käärmekuuseen. Ostin sellaisen sitten myöhemmin muistaakseni Turusta. Se kasvoi meillä hopeakuusien kaverina hitaasti ja jäi lopulta ihan jalkoihin. Hauska se oli kaikessa käppyryydessään 🤭

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hatanpäästä saa kyllä hyvin inspiraatiota ruusutarhaan. Minäkin kuolasin niitä, että olisipa niin ihana, jos tuollaisia ruusuja kasvaisi omassa pihassa. Aina vaan varotellaan laiskaa puutarhuria, että ruusut ovat vaateliaita. Siksi olen vähän pidätellyt itseäni ruusuostosten kanssa. Muutama vuosi sitten ostin kuitenkin kaksi ruusua. Toinen kuoli heti, toinen tekee pieniä kukkia todella runsaasti.

      Kivaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  2. Voi että miten ihanaa on päästä matkassasi niin moneen paikkaan, jonne tuskin tulee itse kaikkiin ennättämään... Tampereellakin "kaiken ajan" vie lapsenlapset, tutumpia ovat siis leikkipuistot - Pikku Kakkosen puisto on muuten niin ammatillisestikin kiinnostava, että haluaisin vastaavia vempaimia omaa työkaupunkiini!! Heh - no se puistoista, mutta upeita kuvia jälleen paikasta, joka ei ole kuulunut edes yleissivistykseeni!!
    Ja aah...maksaa - me muuten rakastamme grillata sitä ja tuntuvasti mustapippuria, niin suunmukainen kompo!!
    Makoisaa maanantaita ja etpäs arvaakaan missä me olimme viikonloppuna?
    Hih... siitä kiitos kuuluu Sinulle, paljastuu, kun ennätän postailla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku Kakkosen puistossa olemme mekin käyneet, kun pojat olivat pieniä. Se oli sitä aikaa, kun retket tehtiin leikkipuistoihin, rannalle tai jäätelökioskille. Se oli kyllä mukavan leppoisaa ja lapset nauttivat :)

      Hatanpäässä lääniä riittää ja hyvät ja leveät ulkoilutiet. Siellä voisi vaikka naperot pyöräillä tai heitellä frisbeeta. Ihan selvästi tässä argumentoin, että kaikkien kannattaa käydä siellä :)

      Maksa on hyvää :) Minulle se on sellainen ravintolaruoka. En tiedä, että miksei siitä tule kotikeittiössä kovinkaan kummoista. Ehkä ne palat ovat kalvoisia ja suonikkaita enkä ole osannut käsitellä niitä. Nyt en ole kyllä muutamaan vuoteen edes yrittänyt. Ehkä olisi taas aika kokeilla.

      Aijai, utelaisuus heräsi, että missä olette olleet. Alanpas kurkkimaan koko ajan, että milloin sinulta tulee päivitys.

      Kivaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  3. Olipa komea paikka tuo arboretum. Tampereella ei olekaan tullut käytyä moneen vuoteen, vaikka on tosi kiva kaupunki. Mistäköhän johtuu..

    Voi härregud tuota kastikkeen määrää! Monesti annoksissa harmittaa se, että niissä on kastiketta liian vähän, mutta en nyt ehkä ihan tuollaistakaan haluaisi. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hatanpään arboretum on hieno. Tampere on kiva kaupunki, kannattaa mennä sinne :) Meidän tulee käytyä siellä vähän useammin, koska siellä on sukulaisia.

      Ei tänä päivänä missään muussa ravintolassa upoteta annoksia kastikkeeseen :D Mutta kokemus se oli sekin :D

      Poista
  4. Hatanpään arboretum on ihana paikka. Kävimme viime kesänä siellä ensimmäistä kertaa ja tänä vuonna oli tarkoitus kiertää ruusutarhan lisäksi myös puiston puoli. Kuumuus pakotti meidät kuitenkin Mimmin kanssa vetäytymään auton viileyteen joten puisto jäi ensi kesään.

    Olen varmaan 15 vuotta sitten ollut syömässä tuossa Coussicca ravintolassa koska asiakas, jonka vein syömään halusi sinne. Muistan, että annokset olivat valtavan suuria ja niissä oli valtavasti kastiketta. Ihan maukkaita kyllä mutta ehkä minulle liian suuria. Ihanan perinteinen ravintola.

    Lehmäfanina odotan maaseutu ja navettapostausta Rva Kepposelta malttamattomana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hatanpään arboretum on hieno kokonaisuus. Kannattaa joskus käydä ihastelemassa myös puiston puoli, siellä on kaunista ja vähän erikoisempiakin puita.

      Coussican annokset olivat reiluja. Appi sanoi, että hän on käynyt siellä aika useinkin, mutta syö aina kalaa. Ehkä voisin vielä joskus antaa mahdollisuuden Coussican kala-annokselle.

      Minulla on jutunaiheita jonossa vaikka kuinka. Tänä kesänä en ole juuri ehtinyt tietokoneen ääreen vapaalla istahtaa. Jotenkin tuntuu, että minulle menee entistä kauemmin postauksien tekoon. Ehkä se on se kuvatulva, josta on vaikea valita, että mitkä pääsee postaukseen. Maitotilareissupostaus tulee varmasti. Mulla on jonossa vielä postaus huhtikuisesta Australian reissusta ja toukokuusta Krakova reissusta. Tätä menoa postaan ne just ennen joulua :D

      Kivaa alkanutta viikkoa! Sinä ilmeisesti vielä nautiskelet kesälomasta! Enjoy!

      Poista
  5. Hatanpäällä on kyllä kaunista ja paljon nähtävää. Ihan liian monta vuotta on kulunut, kun siellä on tullut käytyä. Muistelen, että siellä kun viimeksi olin, oli Pokemonhuuma valloillaan ja "kaikki" metsästivät pokeja, niitä oli siellä kuulemma paljon. Joten tovi on viime käynnistä mennyt ;)
    Mäkin tykkään Tampereesta. Kaunis ja kodikas kaupunki. Jos mun olisi pakko muuttaa kaupunkiin ja saisin valita, se olisi Tampere. Kesälomalla vietettiinkin siellä pari turistipäivää kierrellen ja kävellen isosti.
    Kivoja nämä pariskuntakuvat. Tykkään katsella ja tutkailla miltä pariskunnat näyttää ja keksiä kaikenlaisia omia johtopäätöksiä. Vähän samalla tavalla kuin katsellessa ohikulkevia ihmisiä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hatanpään arboretum ja puisto ovat hieno kohde :) Minun ei ole tullut Tampereella metsästettyä pokemoneja, vaikka kovin monessa muussa kaupungissa olen niitä metsästänyt. Minua myös harmitti, kun pojat kyllästyivät poketouhuihin. Se oli kivaa yhteistä tekemistä ja tuli käveltyä. Milläköhän saisin innostuksen alkamaan uudestaan?

      Poista