10. elokuuta 2022

Malcesinen maisemia

Tämä on jatkoa ensimmäiseen osaan perhelomastamme Italian Gardajärven Riva del Garda kylässä.

Retkeilimme koko perhe Riva del Gardasta läheiseen Malcesineen. Menomatkalla otimme paikallisbussin. Latasimme varmuuden vuoksi appsin, koska tiedot siitä, että saako bussissa ostaa käteisellä lippuja olivat ristiriitaisia. Bussissa oli jopa ilmastointi, mutta kyllä se oli silti hikistä kyytiä FFP2-maskit naamalla. Matkamme aikana Italiassa oli voimassa määräys, että julkisessa liikenteessä pitää käyttää FFP2-maskia.

Onneksi matka ei ollut kovin pitkä, sellainen reilu 20min. Malcesinessa suuntasimme ensimmäiseksi Castello Scaligero linnalle. Castello Scaligerolla on pitkä historia. Ensimmäinen linna on rakennuttu paikalle jo 500-luvulla. Linnan omistus on vaihtunut useasti, se on kuulunut ainakin Veronan piispalle, della Scalan perheelle, Visconti of Milan suvulle, Venetsian tasavallalle ja Itävallalle. Paikka on ollut ilmeisesti puolustuksellisesti tärkeä. 

Tämän ajan ihmisiä linna houkuttelee henkeä salpaavan upeilla näkymillään. Nyt sitten kierrokselle katselemaan maisemia.

Kohti castello Scaligeroa




Malcesinen pikkukyläkin oli hyvin viehättävä, tässä muutamia kaupunkikuvia. 

Suloisia kapeita kujia ja vanhoja muurattuja taloja

Ravintolan pöytäpaikat piazzalla ison puun varjossa. Tykkään!
 
Gelatoa, makuina passionhedelmä ja mansikka. Nam, nam.

Monet turistikaupat olivat keskittyneet paikallisiin ruokiin ja juomiin


 
Pääpaikka kylässä oli satama-aukion ympäristö. Siellä on paljon ruokapaikkoja ja kahviloita. Ja sieltä lähtee tietenkin lautta järven muihinkin kyliin.
 


Saimme aivan paraatipaikalta varjosta ravintolan terrasilla pöydän. Olin ensin tarkastanut kaiken varalta, että kuinka pahat turistihinnat kyseisellä paikalla on. Hinnoittelu oli ihan tavallinen, pizzat noin kympin ja pastat 10-15€. Olen maksanut oppirahat italialaisesta hinnoittelusta ja syönyt Milanossa 90-luvun loppupuolella yli 70 mummon markan jäätelöannoksen. Varovasti arvioituna hinta oli ehkäpä viisinkertainen.


Suosikkidrinkiksi muodostui raikas Hugo Spritz, jossa proseccoa, seljankukkamehua ja vissyä.

Gardan kyliä kannattaa ihailla myös lautalta. Ne ovat minusta silloin kauneimmillaan. Malcesine oli niin kaunis lautalta katsottuna.

Suloinen Malcesine


Viimeinen vilaus kauniiseen Castello Scaligeroon

Emme jaksaneet kovin pitkään kärventyä lautan kannella. Hra Kepponen lähti etsimään sisätiloista mahdollisimman viileää paikka ja hän löysi todellisen mansikkapaikan. Keulassa oli ilmastoitu tila ja iso maisemaikkuna. Hyvänen aika sentään mitkä näkymät! Yhdessä kohtaa matkaa maisemat olivat melkein kuin vuonoristeilyllä.

 
Olisin mielelläni valinnut Malcesinenkin lomakohteeksemme, mutta sieltä ei löytynyt meille sopivaa hotellia. Luulen, että uima-allas kriteeri ei täyttynyt tai sitten uima-altaalliset hotellit sijaitsivat liian kaukana keskustasta jalkavaivaiselle. Suurempi ja vilkkaampi Riva oli ehkä kuitenkin meille parempi kohde. Sieltä pääsi suppailemaan ja esikoinen harkitsi vakavasti purjelautailukurssia. Rivasta on myös paremmat pyöräilyreitit.

Kolmas Pohjois-Gardan tunnetuin kylä on Limone. Hra Kepponen kävi siellä keskimmäisemme kanssa. Se oli yhtä suloinen kuin muutkin kylät, mutta niistä pienin. Siellä satunnaisotannalla valittu ravintola oli ollut erinomainen.

Edellinen postaus Gardalta:
https://pikkukepponen.blogspot.com/2022/08/huumaavan-kaunis-riva-del-garda.html

13 kommenttia:

  1. Niin kauniita maisemia! Upeat nuo sinihohtoiset vuoret tuolla taustalla ja idyllisiä pikkukylämaisemia. Meidän Napolin -loma lähestyy! Pitikö maskia käyttää muualla, kuin yleisissä kulkuneuvoissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemat ovat upeita tuolla :)
      Heinäkuussa maskia piti käyttää vain julkisessa liikenteessä ja sen piti olla FFP2-maski. Matkatoimiston bussiretkellä kukaan ei käyttänyt maskia, eikä lauttojen kansipaikoilla ollut maskeja ihmisillä. Paikallisbussissa oli suurimmalla osalla maskit.

      Napolin loma kuulostaa ihanalta! Minä olen käynyt Napolissa vain lyhyesti silloin kun lomailimme Sorrennossa. Se oli todella onnistunut loma.

      Poista
    2. On niin kuumaa tiedossa, että maski kuulostaa hankalalta. Täytyy varata mukaan kuitenkin. Yhden paikallisen ryhmäretken olen varannut etukäteen Pompeijille ja Vesuviukselle.

      Poista
  2. Kyllä on mahtavan näköistä!
    Kiitos mahtavasta reportaasista 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Maisemat Pohjois-Gardalla ovat huikeat. Jäävät varmasti mieleen pitkäksi aikaa.

      Poista
  3. Uuuuuh - niin upea postaus jota kuvat täydensivät upeasti.
    Scaligeron linna, onko siinä oikeasti tuollainen luonnonkalli, vai onko se sortunut?Suorastaan huikea jo kuvassa-saati livenä!
    Ja mikä onni, että moinen "mansikkapaikka" oli vapaana-minustakin näyttää vuonomaisemilta! Etelä-Italiassa ei tarvinnut enää pääsiäisenäkään maskeja julkisissa - tai oli vain suositus ja kukaan ei käyttänyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gardan reissu oli kaltaiselleni kauniiden maisemien rakastajalle juurikin kuin nenä päähän. Joka puolella oli niin kaunista 😍

      Linna oli rakennettu kylän korkeimmalle paikalle kalliolle. Sitä on käytetty puolustukseen.

      Maskien käyttäminen helteessä on raskasta puuhaa. Välillä tuntuu kuin koko naama sulaisi. Mutta mieluummin hetkellinen tukaluus kuin tauti. Nuoriso hieman napisi vastaan, kun lentokentällä ja - koneessa pakotin käyttämään maskeja. Paluumatkalla Veronan kentällä piti joustella, koska oli niin kuuma. Tosi harva käytti maskia kentällä tai koneessa.

      Poista
  4. Olin ystäväni kanssa viikon matkalla Malcesinessa muutama vuosi sitten. Meillä oli uima-allashotelli hiukan ylempänä rinteessä. Ihana paikka, sinne haluan uudestaankin! Sopi hyvin lähemmäs 50v aikuisille, ehkä teidän nuorisolle olisi ollut liian hiljaista. Hotellin vierestä pääsi vielä köysiradalla vuorille.
    Kävimme myös laivalla Rivassa, mutta se näytti Malcesinen jälkeen kovin isolta ja viileämmältä/varjoisammalta. Olipa kiva kuulla, millaista siellä oli majoittua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malcesine on varmasti kiva lomakohde. Jos olisimme miehen kanssa kahdestaan reissussa, niin se voisi olla ihan se ykköspaikka. Tokihan jäi mietityttämään, että millainen on Etelä-Garda, kun se jäi kokonaan kokematta.

      Poista
  5. Ai niin, mekin kävimme siellä linnassa. Se on kuulemma hyvin suosittu hääkohde. Me satuimme paikalle kun brittipariskunta avioitui varsin suureellisesti ison seurueen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me näimme linnalla mainoskyltin mahdollisuudesta järjestää yksityistapahtumia kuten häät. Maisemat vihkimiseen ovat siellä kyllä niin kohdillaan. Olen ymmärtänyt, että läheisellä Como-järvellä häät ovat tosi iso business ja varmaan Gardan toimijoilla olisi kiinnostusta päästä apajille.

      Poista
  6. Vaikka omasta Garda-järven reissustani on jo aikaa kaikki näissä kuvissa olevat paikat näyttävät niin tutuilta. Malcesinen maisemat olivat kyllä kauniita ja myös vanhat rakennukset kertoivat historiasta alueella. Olen samaa mieltä kanssasi, että Gardalla kannattaa ehdottomasti tehdä retkiä myös lautalla. Jo pelkästään ympäröivät vuoret on uljaita myös lautalta nähnyt järven ympäriltä. Kuuma päivä lauttamatka on myös viilentävä ellei sitten pulahda välillä uimaan. Mi piace!

    Hyvää sunnuntaita Rva Kepponen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti minäkin muistan nuo maisemat vielä pitkän aikaa. On siellä niin kaunista!

      Poista