24. elokuuta 2022

Ascotin laukkakisat itä-helsinkiläisittäin

Vointini vaikuttaisi olevan kohenemaan päin. Paino on kääntynyt nousuun, ensimmäiset kiinteiden ruokien maistelut on tehty. Nyt vaan jännittyneenä odotan, että miten maha reagoi. Hra Kepponen on vitsaillut, että minun hoitoni on kuin keskosvauvaa hoitaisi. Kellon mukaan syötetään, kytätään että paino pysyy nousussa ja kaiken väliajan nukun :D

Olen päättänyt tänään, että yritän olla enemmän pystyssä. Nyt sitten tässä blogini äärellä. Haluan muistella jotain ihanaa lomajuttua ja kirjoittaa siitä oman mieleni piristykseksi. Niinpä kerroin teille kesän parhaista bileistä eli Ascotin laukkakisoista itä-helsinkiläisittäin.

 

Pahimpaan koronakurimusaikaan ystäväni Sirpa sanoi, että keksipäs meille jotkut juhlat. Olisi niin kiva suunnitella juhlia. Juhlat eivät saisi kuitenkaan tulla kovin kalliiksi, pitäisi olla hyvää ruokaa ja juomaa ja jotenkin suht. helppoa saada juhlat kasaan.

Aina joskus välähtää ja keksin Ascotin laukkakisat itä-helsinkiläisittäin. Juhlavierailla pitää olla mekot ja hatut Ascotin tyyliin, sitten juodaan ainakin Pimm'sejä ja syödään jotain. Lopuksi mennään Riihimäen raviradalle raveihin. Kaverit innostuivat heti. Ilona sanoi, että järjestetään nyyttärimeiningillä oikein kunnon afternoon tea.

Ascot-look. Ei oltu turhan nipoja hihan tai helman pituudesta.

Tottakai Ascot-juhlat kaipasivat hevosaiheisia somisteita ja ripauksen kuninkaallisuutta. Naapurista sain lainaan koko tallillisen keppihevosia ja hänen kuninkaallisen korkeutensa pahviversio osallistui iltapäiväteelle.

Katoin arvokkaimmat perintöhopeat pöytään Ellua varten

Terassia koristi uljaimmat ratsut :)

Loput ratsut odottelivat kiltisti tallilla

Sitten herkuteltiin. Sirpa oli leiponut pieniä juustokinkkupiiraita, Otilia oli tehnyt englantilaistyylisiä voileipiä kolmea eri sorttia, Ilona oli leiponut meille skonssit ja hankkinut kerman ja hillon. Minä ostin Valkoinen Puu kahvilasta kahta eri kakkua. Avasin viimeisen Alsacesta hankkimani todella hyvän rosee-kuoharin.Pekaani- ja silkkisulkaapiirasta


Mekkooni sointuva päähine oli lainassa Ilonan äidiltä.

Iltapäivätee oli niin ihana ja maistui erinomaiselle. Nyyttärimeiningillä iltapäiväteen kasaaminen onnistui mukavasti. Yhdelle hengelle tulisi leipomista ja väkertämistä aika paljon. Niin oli maut kohdallaan, että tämä iltapäivätee pärjäsi ravintolaversioillekin. Teen jälkeen oli ohjelmassa hevosten hoitoa ja Pimm's drinkkejä.


Otilialla oli synttärit tulossa ja hän sai kepparin ja kukat lahjaksi.

Pimm'sit. Pimm's on ihanan kesäinen juoma johon tulee Pimm's likööriä, Spriteä, minttua, kurkkua, mansikoita ja jäitä. Nam!

Seuraavaksi siirryimme Riihimäen raviradalle. Siellä oli meistä yllättävän paljon katsojia ja erinomainen tunnelma. Ravit vaikuttivat varsin mielenkiitoiselta tapahtumalta. Kukaan meistä ei ollut ennen känyt raveissa.

Lähtö käynnissä. Nähtiin pari epäonnistunuttakin lähtöä, yhdessä niistä toinen noista siivekkeistä ei mennytkään kiinni.


Ihan mahtava päivä oli. Juhlat onnistuivat yli odotusten. Oli todellakin juhlafiilistä, mekot ja hatut olivat erinomainen idea ja iltapäivätee nyt toimii aina.

10 kommenttia:

 1. Siis "EN MÄÄ KESTÄ" - aivan mielettömän ihanat bileet ja aivan mielettömän ihanaa, että olet siinä kunnossa, että pystyit tämän meille jakamaan....
  Niin rakkaassa "keskoshoidossa" olet, että toivottavasti tosiaan on virus taltutettu kokonaan...
  Mutta palaan Ascottiin... juuri jostain näin idean hattujuhlista ja ajatukset jo lähti niitä suunnittelemaan vaikka "SyysMyssyilyyn", mutta veit astetta pidemmälle... ratsukisat - joten nämä todella tallennetaan kesäsuunnitelmiin! Olet kyllä varsinainen "epeli"=ideanikkari!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ascot-bileet olivat kyllä niin hauskat ja tunnelma oli juhlava. Tarjoilukin onnistui tosi hyvin. Olen monta kertaa katsellut noita bilekuvia hymyssä suin.

   Kovasti toivon, että tauti olisi ohitse eikä tulisi mitään takapakkia. Niin on ollut olo voipunut, etten ole edes yhtään miettinyt, että mikäköhän kaaos minua odottaakaan töissä. Kääks.

   Poista
 2. Onneksi sun ei tartti vissiin kuitenkaan keskoskaapissa olla. ;-D Ihana kuulla, että vointisi on kohenemaan päin! Toivottavasti suunta pysyy samana. <3

  Ja voi vitsi, miten hersyvän hauskat bileet! Ja Ellukin siellä mukana menossa. :-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan mahtuisi keskoskaappiin vaan pää :D
   Vähän on tullut takapakkiakin, ilmeisesti maha on niin arka, että kestää aika valikoidustu ruokaa. Täytyy opetella siihen, että nyt syön vaan samoja mahdollisimman mauttomia ruokia. Kaltaiselleni ruuan rakastajalle aika paha rasti.

   Ellu oli aika jähmeää seuraa ;) Olis varmaan pitänyt kutsua Sanna :D :D :D

   Poista
 3. NIIN inspiroiva idis, melkein tekisi mieli itsekin järjestää moiset kekkerit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kannattaa kopioida, oli todella kivaa. Mutta kannattaa ehdottomasti myös käydä koestamassa ravit, jos et ole ikinä käynyt.

   Poista
 4. Niin mahtava idea ja upeat juhlat! Olen ihastellut kuvista noita kristallilasejasi, erityisesti noita laakeita shampanjalaseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meillä on melkoinen määrä kristallia, joskus viime vuosituhannella Hra Kepposella lähti mopo käsistä Prahassa aika pahasti. Sen lisäksi saimme myöskin häälahjaksi jonkin verran kristallia, juurikin nuo laakea lasit ovat häälahja.

   Poista