26. elokuuta 2022

Suomen kaunein majoituspaikka

Elämysmatkani Pirkanmaalta Etelä-Pohjanmaalle huipentui yöhön Salaisen Puutarhan Majatalossa Kauhajoella. Minä rakastan vanhoja taloja torpista kartanoihin. Salaisen Puutarhan Majatalo 1890-luvulla pappilaksi rakennettu varsin komea talo. Pappilana talo on toiminut viimeksi 1940-luvulla, jonka jälkeen talossa on toiminut mm. päiväkoti. Vuonna 2016 talo siirtyi yksityisomistukseen ja omistajat teettivät siihen mittavat korjaustyöt talon palauttamiseksi entiseen loistoonsa. Vuonna 2021 talossa käynnistyi majoitustoiminta.

Aula

Aulasta on käynti olohuoneeseen, keittiöön ja kirjastoon

Iso olohuone
 



Olohuoneessa on vanha piano koristeena
 
Upea pieni talonpoikaiskaappi olohuoneen seinällä
 


Talossa on kuusi majoituskäytössä olevaa makuuhuonetta, joissa on kaikissa numerolukot ovissa. Kaikki muut tilat ovat vieraiden yhteiskäytössä. Minun yöpyessäni sain pitää koko talon pitkälle iltaan ennenkuin toinen suurempi seurue saapui majoittumaan.

Suuressa keittiössä voi kokata itselleen ruokaa. Talo tarjoaa kahvia, teetä, maitoa ja aamuksi puurohiutaleita. Pakastimesta voi ostaa Valkoisen Puun lasagnen ruuaksi tai pakastekakun kotiinviemisiksi.

Iso keittiö, johon mahtui mukavasti ruokapöytäkin

Upea keltainen ruokasali



En taida aivan uskoa Feng Suihin tai vastaaviin. Silti joudun myöntämään, että tuossa talossa on jotain aivan erityistä, sellainen hyvä ja lumoava henki. Se kietoi minut niin pauloihinsa, että mahdolliset treffit ystävän kanssa vuosien takaa jäivät yrittämättä, koska halusin vain kierrellä talossa ja nauttia sen tunnelmasta eri kohdissa. Tuo ympäristö ja sen kauneus luo tyyneyttä ja rauhaa ainakin minuun.

Kirjastohuone. Ehkä se mun lemppari kuitenkin. Itkettävän ihana.

Kirjastohuoneen kakluuni

Minun salainen, ehkä ei-niin vakavasti otettava, haaveeni on jo vuosikausia ollut bed and breakfastin pyörittäminen jossain kauniissa talossa kauniilla paikalla ja mielellään myös hyvässä ilmastossa. Lähjeiseni tietävät, kuinka laiska olen taloushommissa ja se ei välttämättä sovi yhteen lainkaan tuollaiseen haaveeseen. Tosin olen aina nauranut, että Hra Kepponen kävisi palkkatöissä ja palkkaisin jonkun työntekijän ja keskittyisin markkinointiin ;) Mahtavaa, että Suomessa riittää uskallusta ryhtyä tälläiseen liiketoimintaan. Nostan hattua!

Majoitushuoneet olivat yhtä hurmaavia kuin koko talo. Ensimmäiseksi kuvia huoneesta, jossa en majoittunut, mutta johon pääsin kurkistelemaan.

Seinillä kehystettynä ullakolta löytyneitä kasviston sivuja.



Huoneissa ei ole WC:tä. Alakerran aulassa on yksi WC ja kirjastohuoneen takana on lisää vessoja ja lukittavat suihkut. En kokenut oman vessan puuttumista mitenkään ongelmallisena. Minun tosin ei yleensä ikinä tarvitse käydä keskellä yötä vessassa. 

Sitten vielä kuvat minun huoneestani, joka sijaitsi yläkerrassa. Se oli niin ihana ja lattialankut narisivat tiettyyn kohtaan astuessa viehkosti.



Paikka: Salaisen Puutarhan Majatalo, Kauhajoki
Huonehinnat 2hh alkaen 115€ yö, myös yksi 1hh alkaen 89€


6 kommenttia:

  1. Kyllä on kaunis ♡ Nuo kehystetyt kasvikasviston sivut ovat niin unelma-täydelliset! Ja ihan pökerryttävän hurmaavan värisellä seinällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo talo on niin hurmaava, värit ja kalusteetkin ovat niin hyvin paikkaan sopivia.

      Poista
  2. On tämä koto-Suomemmekin pullollaan mitä ihanampia nähtäviä/koettavia.... ja vielä niin tutulla paikkakunnalla, jossa käydään vähintään kerran vuodessa, parhaina kaksi, mutta kun majapaikkana on rakkaat ystävät, niin eipä sitä....
    Kiitos upeista kuvista.... Jaana-ystävänikin aina yllättyy, kun kyselen Kauhajoelta miloin mitäkin? Hih... syysreisu on edessä piakkoin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on todella ihastuttava paikka. Hetken aikaa mietin, että jätän kaiken ja haen sinne töihin. Onneksi ei ollut paikkoja vapaana 😆😆😆 Paljon löytyy kotimaastakin nähtävää ja kivoja uusia majoitusvaihtoehtoja. Vielä kun voittaisi lotossa 😉😉😉

      Poista
  3. Tämä Salaisen Puutarhan Majatalo on kuin sadusta! Kauniisti entisöity ja seesteisen rauhallinen paikka. Kakluunit, tapetit, huonekalut ja kokonaisuus on ihanasti mietitty eli täällä on rauhallinen yleisilme. En olisi arvannutkaan, että sinulla on unelma bed and breakfast -unelma! Ehkä Hra Kepponen lähtee tähän ideaan mukaan joten nyt vain yhdessä miettimään mihin päin Suomea ja minkälaisella konseptilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaisen Puutarhan Majatalo on lumoavan kaunis. Ja ajattele sain istuskella siellä tunteja aivan yksikseni. Söin ruokasalissa, keittelin kahvit ja herkuttelin leivoksella, selailin kirjoja kirjastossa. Aivan ihanaa.

      Minun salainen bed and breakfast unelma alkoi yli 20 vuotta sitten Uudessa-Seelannissa. Meillä oli varattuna vain alkumatkan pari yötä Aucklandiin. Sitä aivan ihanaa paikka pyöritti belgialainen uravaihdoksen tehnyt pariskunta. He antoivat meille kovasti matkavinkkejä ja myös majoitusvinkkejä ja päädyimme kaikkiaan kolmeen belgialaisten pitämään majapaikkaan. Kaksi eläkeläisrouvaa vuokrasivat pieniä rivitalohuoneistoja merinäkymällä ja heillä oli kilejä ja kanoja ja minä olin aivan valmis ryhtymään uudelle uralle. Sen jälkeen olen aina leikkimielisesti puhunut, että vielä minulla on joku päivä oma suloinen pieni majatalo. Haave tuskin ikinä toteutuu, koska olen aamu-uninen, inhoan siivousta, enkä usko että jaksaisin välttämättä edes motivoitua vuosiksi aamiaiskokiksi. Mutta saahan sitä haaveilla :D :D :D

      Poista