29. heinäkuuta 2022

Viikonloppu Tampereella ja Queenin keikka

Ensimmäinen lomaviikkomme huipentui Tampereen reissuun. Reilu vuosi sitten Hra Kepponen osti minulle 50v synttärilahjaksi liput Queenin keikalle. Keikka siirtyi Venäjän pakotteiden vuoksi Helsingistä Tampereelle Nokia Areenalle. Saimme edeltäväksi päiväksi kutsun ristiäisiin Tampereelle ja päätimme jäädä Tampereelle yöksi. Nuorison saaman flunssan vuoksi päädyimme matkaan Hra Kepposen kanssa kahdestaan.

Pienen prinsessan ensimmäiset juhlat. Hyvät unenlahjat neidillä.


Päädyimme majoittautumaan Hotel Laplandissa, koska en ole ikinä yöpynyt kyseisen ketjun hotellissa. Markkinoinnin perusteella olen Hotel Lapland ketjusta kuvan, että se on ketjuhotelleista laadukkaammasta päästä. Tiesin odottaa tummasävyistä huonetta, jossa on poronsarvet seinällä.

Huone oli pienehkö ja alkavaa kuluneisuutta näkyvillä mm. parina isona naarmuna. Kauniina kesäpäivänä tummanpuhuva pieni huone ei tehnyt vaikutusta. Sanoisin, että korkeintaan keskiverto huone. Kylpyhuoneen liukuovi aukeili itsekseen tai sitten sen avaaminen oli hankalaa. Kylpyhuoneet olivat ilmeisesti edellisen hotellin jäljiltä vain pintasiistitty ja ikä alkoi näkymään. Onneksi sänky oli hyvä ja petivaatteet ihanan tuntuiset.



 
 
 
Seuraavana aamuna ilahduin metsän tuoksuista kylpytuotteita. Tarkoituksenani oli ostaa kotiin käsisaippua, mutta se unohtui.

Majoittuminen olisi saattanut jäädä pettymyksen puolelle ilman erinomaista aamiaista ja palvelua. Palvelu oli todella ystävällistä vastaanotossa, ravintolassa ja aamiaissalissa. Meillä oli vielä illaksi kesäteatteri apen kanssa varattuna. Näytös loppui sen verran myöhään, että oli riskinä, että ehtisimme aivan viime tingassa syömään. Se ei ollut ongelma, toki maistelumenu ei olisi enää ollut saatavilla. Arvelimme, että syömme aika nopeasti pääruuat ja niinhän siinä kävikin. Päädyimme erinomaisiin poroburgereihin.

Hotellin ravintolassa tumma sisustus toimi hyvin


Alkuun tuli leipää ja mielettömän hyvää pistaasivoita sekä pienet maukkaat keitot

Myöhäisen ajankohdan vuoksi tilasimme "vain" poroburgerit. Jestas miten maukkaat ne olivat! Todellakin suosittelen.

Ennen illallista kävimme siis apen kanssa Pyynikin kesäteatterissa katsomassa näytelmän Suomen hevonen. Se oli kesäteatterikastissaan kelpo suoritus. Aika harvoin on kesäteatteriin sattunut sellaista tuotantoa, joka olisi ollut erinomainen.

Kuva: Katri Dahlström, lainattu: https://www.pyynikinkesateatteri.fi/

Halusimme välttää ruuhkaa ja menimme aamiaiselle poikkeuksellisen aikaisin. Lappiteema toteutui kivasta aamiaiselle. Siellä oli pohjoisesta perunarieskaa ja tietysti rieskan päälle suolakalaa, oli leipäjuustoa ja lakkoja. Kaikki aamiaisen tarjoilut olivat maukkaita eikä pöydässä ollut mitään peruseineksiä. Paikalla oli munakaskokki, jolta sai tilata mieluisensa pienen munakkaan. Valitsin savuporo-sieni-juustomunakkaan. Ihana aamiainen!

Valmiita pieniä vispipuuroannoksia

Minikokoisia makeita herkkuja aamiaisen päätteeksi

Päivällä kävimme Hatanpään arboretumissa, syömässä ja apen kanssa kahvittelemassa. Hatanpään upea puisto ja arboretum ansaitsevat aivan oman postauksensa, joten siirryn suoraan illan ohjelmaan. Noin puolitoistavuotta sitten Queen + Adam Lambert keikkaliput tulivat myyntiin. Minulla kävi ensin aivan mieletön tuuri, sain todella pienen jonotusnumeron ja pääsin ostamaan hyvältä paikalta liput. Mutta taannoisen tietokantamurron jälkeen Ticketmasterin salasanani olikin resetoitu ja siinä sähläämisessä liput menivät sivu suun. Harmitti niin vietävästi! Onneksi tuli toinen konsertti ja aloin taas puuhaamaan lippujen hankintaa. Hra Kepponen joutui tässä vaiheessa sanomaan, että älä osta lippuja. Sinulla on jo sellainen. Hän oli ostanut VIP-lippupaketit minulle synttärilahjaksi.

VIP-lippuihin kuului oma sisäänkäynti, lounge, pieni fanituotepaketti ja hieman tarjoilua. Ei yhtään jonottamista, ei edes vessaan, oli homman suurin luksus. Kiva oli kerran elämässäni saada tälläinenkin kokemus.


Tapastarjoilua

Lounge

Nähtiin kaksi japania puhuvaa konserttivierasta, joilla oli maskit. Kaikki oli muuten maskeitta liikkeellä. Me käytämme maskeja, itsemme ja ennenkaikkea pahimpaan riskiryhmään kuuluvien läheisten takia.

Keikka oli kerrassaan mahtava! 75-vuotiaat alkuperäisjäsenet jaksavat rokata edelleen. Minusta Adam Lambert on erinomainen match solistiksi, hän on todella taitava laulaja, teatraalinen ja nöyrä. Biisivalikoima ei ollut täysin minun makuni mukainen, olisin halunnut kuulla Show must go on ja teinivuosien rallatuksen Friends will be friends. Salaisena toiveena oli I'm going slightly mad, mutta se ei taida keikoilla juurikaan soida.

Olihan tämä varmasti unohtumaton synttärilahja! Kiitos <3
Aivan uskomaton on ollut tämä viisikymppisjuhlaputkeni, joka alkoi jo ennen synttäripäivää ja kesti himpun verran ylitse vuoden.





We are the champions ja konfettisade


8 kommenttia:

  1. Toi keikka oli varmasti huikea! Tykkään hurjasti Adam Lambertista ja jos joku sopii Mercuryn jatkajaksi, niin Adam. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keikka oli niin hyvä. Todennäköisesti paras näkemäni. Adam oli varsinainen löytö solitiksi Queenille.

      Poista
  2. Voi miten suloinen pikku prinsessa ensimmäisessä kuvassa <3

    Lapland Hotels Bulevardiin pääsin tutustumaan muutama vuosi sitten ja pidin kovasti vaikka en siellä yöpynytkään. Laadukkaat materiaalit aina Helsingin hotellissa ja tummat sävyt ovat hotellin imagon mukaiset. Ikävää, että teidän huone ei ihan vastannut odotuksia mutta ruoka on hyvää.

    Queen ja Adam Lambert oli ihan varmasti mahtava elämys! Ihanaa, että toteutui vihdoin ja pääsitte nauttimaan sekä hyvästä musiikista että showsta.

    Hatanpään Arboretum on kaunis paikka ja se ruusupuutarha myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuneiti oli kyllä niin söpö!

      Laplandin huone ei tehnyt vaikutusta, olen ollut tyyliin Cumuluksessakin kivemmassa huoneessa. Ehkä syyspimeällä tummanpuhuva huone kivoine valaisimeen, olisi tuntunut kotoisalta, lämpöiseltä pesältä. Kesähelteellä sen ilme oli enemmän tunkkainen ja pieni. Isommassa huoneessa sisustus toimii varmasti paremmin. Mutta hyvä mieli jäi yöpymisestä sängyn ja hyvien ruokien ja palvelun vuoksi.

      Hatanpää oli ihana paikka!

      Poista
  3. Ihana Tampereen reissu!

    Suosittelen kokeilemaan Tampereella Torni-hotellia. Oltiin tyttären kanssa oikein tyytyväisiä 21. kerroksen majoitukseemme 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampere on kiva kaupunki ja siellä on aina kiva käydä. Silloin kun anoppi oli vielä elossa ja oli siirtynyt asumaan Tampereella, tuli käytyä useamminkin. Nykyisin tosi harvakseltaan.

      Pitänee seuraavaksi kokeilla Torni-hotellia.

      Kivaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  4. Voi kuinka suloinen pieni prinsessa ensimmäisissä juhlissaan!
    Minä olen yhä festari/keikka jne.neitsyt mitä musiikkiin tulee. Aikanaan olisin 15-vuotiaana halunnut (lähes karkasin) Ruisrockiin, mutta äiti esti määrätietoisesti... sen jälkeen en ole enää halunnut. Minun mielenkiinnon musiikkiin vei nuoruusvuoden tanssiravintoloissa työskentelyt, oli oikein elävää musiikkia lähes jokailta ja jestas miten lujaa... taisi kuuloni alentua jo silloin.
    Musiikkia kestän vain ryhmäliikunnassa ja tanssitunneilla - monta ihanaa reisua on tämän vuoksi jäänyt ystävättärien kanssa väliin... kun kaikilla muilla musiikki on tärkeä juttu - mutta onneksi voi tehdä muutakin yhdessä.
    Ja oih.. katseeni kiinnittyi Unikkopaitaasi-vai onko mekko?
    Unikko on ollut lempparini vuosikymmenet - sitä löytyy vaikka missä muodossa niin kotoa kuin yltäni! Japanista tein muuten edullisimmat Unikko-hankintani!
    Eloisaa, valoisaa ehtoopuolta kesän... eli elokuuta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole musiikin suurkuluttaja ja musiikkimakuni on sinne 80-luvulle ja aivan 90-luvun alkuun suurimmaksi osaksi jämähtänyttä :D :D :D Kotona musasta vastaa nuoriso ja se osuu vaihtelevasti minuun. Esikoisella on kyllä sellaisiakin soittolistoja, joista tykkään paljon. Kotimaisesta musasta on nykyisin Helsingin seudulla todella hyvin tarjontaa, esim. Allas Sea poolin keikoista olen tykännyt. Siellä on sopivan väljää, kiva fiilis ja pääsyliput usein 25-30€ jota pidän kohtuullisena summana.

      Kuulon alentuma on kurja juttu :( Ymmärrän hyvin, että jos on tanssiravintoloissa tehnyt työtä, niin ei enää välttämättä kiinnosta keikat - tai ei ainakaan ravintolakeikat. Minä tykkään eniten ulkotapahtumista.

      Unikkopaita on tämän kesän ostos Marimekolta. Minä tykkään unikosta myöskin. T-paita mokoma maksoi satasen ja oli kynnys tilata. Sen puuvillaneulos on laadultaan aivan ihanaa, sellaisen silkkisen tuntuista ja kaltaiselleni helposti hikoavalle sen tuntuu ihanan viileältä. Olisin heti ostanut kaksi muutakin kuosia lisää, mutta olivat jo loppuneet. Olen yrittänyt saalistaa niitä pitkin Etelä-Suomea.

      Ystäväni äiti ompeli hänelle hameen mustasta unikosta ja sitten hän osti hameeseen sopivan paidan. Siinä on juhla-asua moneksi vuodeksi ja yläosaa vaihtelemalla siitä saa uuden näköisen. Olen ollut jo vuoden aikeissa kopioida tuon idean, mutta se odottaa edelleen toteutumistaan.

      Poista