6. heinäkuuta 2022

Lomaterkkuja Pohjois-Italiasta

Kaksi asiaa ovat päällimmäisenä lomafiiliksissä: täällä Garda järven pohjoisosassa on aivan järjettömän kuumaa ja hyvin, hyvin kaunista.

Soitin juuri vaarille, joka kertoi, että Pohjois-Italiaan on julistettu hätätilanne kuumuuden vuoksi. Lämpötilat ovat pitkälti päälle 30 ja aurinko nousee 5:30 ja laskee täällä vasta klo 21, joten porotusta riittää.

Kuumuudesta huolimatta olemme yrittäneet retkeillä. Olemme käyneet upeassa Malcesinessä. Tutustuimme siellä vanhaan linnaan kaupungin lisäksi. Niin oli hikinen päivä, että uuden cross body käsilaukkuni hihna päästi oranssia väriä valkoiseen t-paitaan 😆😆😆

Malcesine

Pitkän, kokopäivän retken teimme Venetsiaan. Jouduimme odottelemaan paahteessa paikallisopasta ja kuopus meinasi sulaa jo lähtöruutuun. Onneksi Venetsian kujat tarjosivat varjoa. Päivän huipentuma oli ehdottomasti gondoliajelu. Kerrankin löytyi kulkuväline, joka on mitoitettu meidän perheelle. Gondoliin mahtuu kuljettajan lisäksi viisi. 

Koko perhe gondolissa

Lomakohteessamme on hyvin kaunista. Garda järvi kimmeltää sinisenä ja turkoosireunaisena ja sitä reunustavat jylhät vuoret. Pensaat kukkivat ja vanhassa keskustassa on paljon kukkia. Täällä tulee usein lyhyitä sadekuuroja, joten istutukset selviävät hyvin.

Hurmaava lähiranta

GardajärviMinä pulahda takaisin kirkkaaseen ja raikkaaseen Gardajärveen. Arrivederci! 

14 kommenttia:

 1. Hurmaavia kuvia Gardalta - älä kompastu... siellä on minunkin sydämeni palasia....
  Aivan ihana perhekuvakollaasi - teillä on ihana yhteenhiileen puhaltava perhe!!
  Helteestä huolimatta - nauttikaa, ainutlaatuista aikaa... ystäväni siirtyi juuri Como-järveltä Lago Di Mezzolaan... järvet vetää nyt helteellä puoleensa!!
  Nautinnollista seikkailun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti jää murunen minunkin sydäntäni tänne Gardalle, kyllä täällä on niin kaunista.

   Aikamoista sovittelua on perheloma nykyisin, kun viiden toiveita sovitellaan yhteen. Minulla on polvi vihoitellut yllätyspahasti, joka sotki suunnitelmia. Mukavasti olemme saaneet jokaiselle jotakin.

   Poista
 2. Näyttääpä kauniilta!
  Noita kuumuuksia en tosin kaipaa yhtään. Selvitkäähän siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläiset hellelukemat olivat meille yllätys - eikä suinkaan mieluinen 😆😆😆 Onneksi tässä meidän lomakohteessa käy mukava tuuli. Mutta ei näitä lämpötiloja jää ikävä, mutta maisemia kyllä jää.

   Poista
 3. Ihana matkakohde, minäkin olen uinut tuolla rannalla ja Malcesine on ihana kaupunki ja maisemat ovat upeita! T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä todella kaunista ja myös hyvin siistiä. Näitä Gardan pikkukylistä haluaisin käydä jokaisessa. Harmi vaan, että loma alkaa kallistua kohti loppuaan. Vielä vähän aikaa uida ja rentoutua sentään.

   Poista
 4. Uskomattoman kaunista. Joudun myöntämään etten selviäisi tuosta kuumuudesta yhdelläkään retkellä. Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuumuus oli epämiellyttävä yllätys. Helleaalto alkoi jo toukokuussa ja loppua ei näy. Raskasta paikallisille. Me ei olla annettu periksi, suunnitellut retket on tehty ja palattu paidat märkinä hotellille. En ole mikään kuuman ystävä, loppuajan olen vilvoitellut itseäni altaassa tai järvessä. Eilen livahdettiin altaaseen vielä sulkemisajan jälkeen.

   Poista
 5. Mä melkein pakahdun maisemista ja kuvista!! Hurjasti nauttimista sinne <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat ovat Gardalla todella upeat. Meillä nyt enää jäljellä kotimatka 😢

   Poista
 6. Ompa kaunista! Ilmeisesti kuitenkin kestitte helteet. meillä on ensi kuussa samansuuntaisia suunnitelmia. Toivottavasti helteet vähän hellittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gardan alue on hurjan kaunista!
   Yhden retken osa perheestä jätti väliin, kun kuumuus oli rasittanut meitä jo riittävästi. Gardan kylissä retkeily oli vähemmän hikistä kuin Venetsiassa. Alueella käy yleensä mukavasti viilentävä tuuli. Vettä kului ihan järkyttäviä määriä :D ja osalla meistä paidan selkäpuoli oli aivan märkä. Toivon alueelle viileämpää keliä, muuten tulee varmasti vanhusten joukossa menehtymisiä kuumuuden vuoksi.

   Poista
 7. Olipa kiva katsella näitä tuttuja maisemia muutaman vuoden takaa. Me asuimme Malcesinessä ja kävimme laivalla näissä muissa rantakaupungeissa. Tekisi mieli mennä uudelleen käymään tuolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gardan alue on niin kaunista, että varmasti monelle siellä käyneelle jää kaipuu palata uudestaan. Me kävimme koko perhe Malceninessä ja tykkäsimme siitäkin kovasti. Mieheni kävi keskimmäisemme kanssa Limonessa ja sekin oli kuulemma kaunis ja suloinen paikka. Kyllä minullekin jäi sellainen ajatus, että olisi kiva joskus palata uudestaan Gardalle. Toisaalta tekisi mieli käydä seuraavaksi Como-järvellä.

   Poista