17. huhtikuuta 2016

Menetetty viikonloppu

Yksi elämän pienistä ärsyttävistä jutuista on viikonloppuna ja lomalla sairastelu! Tämä on lyhyen ajan sisään jo toinen viikonloppu, mikä menee sairastellessa. Heräsin lauantaiaamuna flunssaan, enkä päässyt koko päivänä ylös sängystä. Kyseessä voi toki olla huono tuuri tai sitten hektisellä työputkella on oma osuutensa siihen, että kevät on alkanut pahasti puolikuntoisena.

Arkipäivät menevät yhdessä hujauksessa ohitse. Olen joutunut Kehä I korjauksista johtuen ruuvaamaan jälleen töihinlähtöaikaa aikaisemmaksi, eli 6:45. Ennen klo 6 tapahtuvat aamuherätykset ovat pahasti luontaista rytmiäni vastoin, mutta se on ainoa tapa saada arki edes jotenkin sujumaan. Arki on ollut sen verran tiukkaa, että koko ajan jää kotihommia rästiin. Sairaana ei huvittaisi noiden rästien purkaminen yhtään.

Viikolla olin yhden päivän työnantajan järjestämällä kurssilla. Siihen kuului keskellä päivää ulkoilua sekä rentoutushetki. Varsinaista luksusta! Ulkoilussa sai painella kovempaa kävelyreitteja sauvojen kanssa tai kuljeskella rantaa pitkin ihailemassa kevään saapumista. Maisemien takia valitsin tietenkin jälkimmäisen.

Tämä kuva on otettu aamulle 7:55. Lämmintä oli +2 ja mereltä tuuli. Olin jäässä hetkessä.

Päiväulkoilun aikana aurinko paistoi ihanan lämpimästi ja tuulensuojaisissa paikoissa olisi voinut luopua takistakin.
Kävimme Hra Kepposen kanssa koestamassa Hesarin Nyt-liitteen mielestä Suomen parhaimman kiinalaisen ravintolan Chengdun. Tämä varsin askeettisen näköinen ravintola sijaitsee Kulosaaren ostarilla.

Chengdua on kehuttu siitä, että he tarjoavat ns. alkuperäistä kiinalaista ruokaa ja heillä on erikoisempiakin annoksia ruokalistallaan. Moni ruoka oli merkattu 2-3 chilin kuvalla. Koska vatsani ei välttämättä kestä kovin tulista ruokaa, valikoima supistui. Eli tulisen ruuan ystävälle löytynee paljon sopivia annoksia. Päädyimme tilaamaan kanapataa Xinjiangin tyyliin sekä teppanyakia naudanlihalla.

Edessä teppanyaki, takana kanapata. Kanapadassa oli sopivasti potkua.

Annokset olivat kyllä varsin erilaisia useimpiin kaupungin kiinalaisiin ravintoloihin verrattuna. Se sellainen kiiltävä runsas kastike loisti poissaolollaan :) Annokset olivat maukkaat, mutta eivät mitenkään mieleenpainuvat tai kaupungin muusta tarjonnasta erityisesti erottuvat. Hintatasoltaan Chengdu on montaa muuta paikkaa kalliimpi. Lasku annoksista ja yhdestä cociksesta oli 35,8€. 

Helsingissä on paljon kivoja kiinalaisia ravintoloita, mutta mikään ei ole päässyt lähellekkään kalifornialaisen tavallisen kortteliravintolan moo shu porkia tai hunan chickeniä. Vielä yli 20 vuoden jälkeen muistelen noita annoksia haikeudella :)

Minä palaan takaisin sänkyyn, nauttikaa te muut sunnuntaista!

18 kommenttia:

 1. Ikävää sairastella viikonloppuna. Nyt tuntuu olevan joku sairasteluaalto liikkeellä, ohjaamistani ryhmistä on ollut paljon lapsia pois flunssan takia ja meillä myös esikoinen on sairaana. Paranemista ja tsemppiä kiireiseen arkeen!

  Tuli nälkä ruokakuvaa katsellessa. Mutta mikäpä tässä, tein juuri lähellämme olevaan vietnamilaiseen ravintolaan tilauksen ja sieltä pitäisi olla kotiinkuljetuksella tulossa pian ruokaa meille kotiin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppu- ja lomasairastelut ovat tylsiä :( Ilmeisesti jotain on liikkeellä, meidän keskimmäinen on myös räkäinen ja yskäinen, mutta ei sentään petipotilas kuten minä.

   Poista
 2. Höh, ikävää sairastaa viikonloppuna 😕.

  Ruoka näyttää herkulliselta, onneksi täällä alkaa ruoka olla valmista, muuten olisin kyllä joutunut kaupunkireissulle. Hyvää sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppusairastelu on kurjaa, mutta onneksi oli vuorossa ohjelmaton viikonloppu, niin ei harmittanut, että jotain sovittua kivaa menoa jäisi väliin.

   Poista
 3. Pöh, tunnolliset työntekijät sairastavat viikonloppuisin.
  Paranemisia, kuuma teetä ja sympatiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tässä taitaa käydä niin, että huomenna jo pystyn ainakin puoli päivää tekemään etänä hommia. Just siten kun tunnollinen työntekijä toimii.

   Poista
 4. Inhottava flunssa, parane pian! Kauniita kuvia olet ottanut! :)

  VastaaPoista
 5. Kunnon työntekijä sairastaa vapaa-ajallaan :) Ei vais, tosi kurjaa. Toivottavasti sairastelut olisi nyt tässä.

  Ihanat kuvat, meri on kyllä niin kuvauksellinen. Ja sitä kiiltävää kiinalaismössöä on saanut syödä riittävästi, joten vaihtelu virkistäisi. En vain ole kärryillä Tampereen kiinalaisravintoloista tänä päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä flunssa taitaa tosiaan mennä tunnollisen työntekijän tyyliin, huomenna pystyn jo varmaan tekemään ainakin puolikkaan päivän.

   Minä niin nautin veden äärellä olemisesta. Isot vesistöt saarineen ovat parhaita.

   Poista
 6. Hyvät työntekijät sairastaa aina lomalla tai vapaapäivinä;) Mullakin meni lomaviikko jonkun uuden issiastyyppisen vaivan kanssa ja se tosin jatkuu edelleen, ei oo vanhaksi tulemista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, että lomaviikko menee sairastellessa on todella kurjaa, toivottavasti paranet pian! On tullut nyt taas oltua hyvä työntekijä meikäläisenkin...

   Poista
 7. Voi ei, mulle iski tänään kurkkukipu ja nyt on vähän lämpöäkin. Töissä olisi huomenna tärkeä olla, mutta täytyy katsoa aamuinen vointi.
  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista minullakin on ollut kurkkukipua, pientä kuumetta ja ihan järkyttävä räkä. Toivottavasti olosi on aamulla parempi! Tsemppiä viikkoon.

   Poista
 8. Voi harmi - toivottavasti olo on jo parempi! Minulla ei ole ollut koko talvena flunssa, mutta viime päivinä on aivastuttanut ja nenäkin on vuotanut. Luulen, että se on tuo ilmastointi, joka aiheuttaa tottumattomalle ongelmia.

  Olen miettinyt, että kuinkakohan paljon ne Kehä I:n tietyöt ovat vaikuttaneet liikenteeseen, kun ei ole itsen tarvinnut siellä ruuhka-aikaan ajella. Ilmeisesti vaikutus siis näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan jo olla kunnossa, eilen vietin sellaisen tunnollisen työntekijän sairaspäivän eli tein vain puolikkaan työpäivän :)

   Kehä I tietyöt tulevat vaikuttamaan liikenteeseen katastrofaalisesti. Veikkaan, että 25min työmatkani ei tule pitkään aikaan menemään alle tuntiin. Toistaiseksi olen onnistunut välttämään aamuruuhkaan, mutta ihan poikkeuksetta olin jäänyt iltapäiväruuhkaan vaikka olisi lähtenyt ennen klo 15. Olen myös lähtenyt 17:30 ja silti viettänyt melkein tunnin kotimatkalla. Ihan hanurista. Olen harkinnut julkisia eli auto/bussi+metro+juna+reilu 1.5km kävelyä. Tuon vetää nopeimmillaan noin tuntiin, mutta eipä tarvitsisi jonottaa kehällä. Sitten katsoin lipun hintoja 102,4€ per kk. Koska mies kulkee samalla autolla olisi se sitten 204,8€. Matkakulut nousisivat nykyisiin verrattuna reilun 100€/kk eli 1100 vuodessa eli pitänee harkita tarkkaan, että onko tuostakaan vaihtoehdoksi :(

   Poista
 9. Voi ei tsemppiä sinne ja toivottavasti sairastelu loppuisi. Nuo aamuherätykset on ihan hanurista! Harmi ettei kehuttu ravintola nyt ollut tuon kummoisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä :) Alan olla jo aivan kunnossa, vielä jäi räkä muistoksi.

   Poista