12. huhtikuuta 2016

Hetkessä: kukista kummituksiin

Viime viikkoon mahtui kaksi Hetkeä.

Hetki-projektinhan käynnistin melkein kaksi vuotta sitten
"Itse lähden tavoittelemaan arkea, johon mahtuu säännöllisesti hetkiä itselleni. Hetki voi vaikka olla termoskahvit luontopolulla, viiden ruokalajin illallinen, hyvä elokuva, uusi kahvila, treffit miehen kanssa, ystävien kokoontuminen tai se ensimmäinen hiuslakka, joka pitää lupauksensa. Hetki on minulle itselleni, aikuisen naisen makuun."

Sunnuntain Hetki oli vierailu Kevät 2016 messuilla. Messut olisivat ehkäpä muuten jääneet väliin, mutta onnekkaana voitin Satulinna-blogista liput. Kiitos Tuija! Lauantaimessuilu jäi väliin ja vietinkin lauantaita yhden hyvin määrätietoisen pojan kanssa Kampin Game Workshopissa *huoh*. Sunnuntainakin messuilu jäi aika viime tinkaan, minkä takia rakennus/sisustuspuoli jäi kokonaan katsomatta, mutta pihajutut olivatkin päälimmäisenä mielessäni. Minusta parasta messuissa on se kukkaloisto!

Muutamia kivoja ideoita tuli tallennettua. Minipuutarha lasipurkissa jäi mieleeni parhaiten. Hyväksi kakkoseksi kiilasi mehikasvikuppikakut, eli punaisiin kakkuvuuan näköisiin purkkeihin oli istutettu erilaisia mehikasveja ja pienet ruukut oli aseteltu kerrosvadille. Nytpä olisi syytä bongata joltain kirpparilta edullinen kerrosvati terassin pöydälle :)
Viime tingan messuilussa oli yksi erinomainen puoli. Ostoksia saattoi tehdä alennettuun hintaan. Viime vuodesta opin kuitenkin sen, että minun aikataulullani ja puutarhanhoitoinnokkuudella, kukkia pitää ostaa silloin kun uskon saavani ne saman tien maahan. Pysyttelin siis varsin maltillisissa ostoksissa. Jaloneilikka ja iso leikkokukkakimppu oli yhteensä 15€. Viime elokuussa jäimme ilman Opan savustusastiaa keskimmäisen harmiksi. Meinasimme jäädä ilman sitä nytkin, mutta saimme mukaamme sopuhintaan mallikappaleen. Onneksi oli Hra Kepponen mukana kanto-orjana ;)Viikon ehdoton kohokohta oli Oopperan Kummitus. Liput hankin jo puoli vuotta sitten, kauden viimeiseen näytäntöön on vielä jonkin verran lippuja jäljellä. Koko tuotanto oli ihan nappisuoritus, lavastus ja puvustus olivat jälleen tyrmäävän hienot. Tämä sopii hyvin sellaisellekin katselijalle, joka ei täysimittaisesta oopperasta innostu. Esitys on musiikiltaan hyvin vaihtelevaa ja varsin viihdyttävä. Paras Suomessa näkemäni musikaali!Hra Kepposelle naureskelin, että Ooppera saisi kehittää jonkun selfie-paikan, kun muuten innokkaalle elämänsä dokumentoijalle jää reissusta kuvaksi käsiohjelman kansi tai leivoskahvit :D


Näillä Hetkillä pitäisi nyt jaksaa painaa toukokuun puolelle. Työkiireet eivät ole vieläkään helpottaneet ja keskimmäinen odottelee jo kiihkeästi synttäreitäänkin.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

15 kommenttia:

 1. Olepa hyvä, kiva että liput ehtivät sekaannuksista huolimatta perille ja pääsitte nauttimaan messuista Hra Kepposen kanssa.

  Mun on pitänytkin joskus tutkia, mikä on tämä Hetkessä-juttu, mikä blogissasi aina silloin tällöin näkyy. Ja tässä olikin vastaus. Todella kiva idea. Voisin myös itse ihan vaikka itselleni vastaavan Hetkessä-projektin käynnistää. Ihan liian paljon tulee näin työttömänä oltua näissä samoissa nurkissa, ja lähinnä palvelemassa muita, joten oma laatuaika olisi aivan täydellistä luxusta.

  Aurinkoista viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lipuista! Myös keskimmäisen puolesta, koska nyt sain vihdoin hankittua sen savustusastian :) Enää puuttuu vaan puru. Toivottavasti ei mene koko kesäkausi sen hankkimiseen :D :D

   Olen kohta vetänyt kaksi kautta henkilökohtaista Hetkessä-ohjelmaa. Sitä edelsi syksyinen palkinto-ohjelma, jolla jaksaisin läpi syksyn. Sitten laajensin sen koko vuoden kattavaksi. Minulla alkoi olla ongelmana se, että tunsin välillä, että elämäni pyörii pelkästää lasten ja työn ympärillä ja mahdollisuudet toteuttaa niitä itselleni mieluisia juttuja olivat typistyneet olemattomiksi. Pienellä suunnitelmallisuudella olen kuitenkin saanut elämääni mahtumaan asioita myös minullle ja enemmän iloa elämään.

   Vuoden mittaisen Hetkessä-projektin jälkeisiä fiiliksiä löytyy tästä:
   http://pikkukepponen.blogspot.fi/2015/06/ela-myos-itsellesi-hetkessa.html

   Poista
 2. Hetkiä on hyvä teema pitää itsestään huolta. Täällä on luvattoman kauan siitä, kun olemme viettäneet parisuhdeaikaa.

  Hööh miten ei törmätty kevätmessuilla!

  Aah Oopperan kummitus, katsottu vuonna yksi ja kaksi Londonissa, kyllä kelpaisi uudelleen katsastaa.

  Kivaa viikkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiukassa se parisuhdeaika on meilläkin. Ladataan aika paljon toiveita siihen, että parin vuoden päästä olisi enemmän mahdollisuutta liikkua kahdestaan. Siihen saakka täytyy yrittää sieltä täältä saada joku hetki ilman lapsia irroitettua.

   Olisipa ollut kivat törmätä Kevätmessuilla. Minulta jäi Kukkaiselää-blogin kasvihuone katsastamatta, vaikka olin ehdottomasti suunnitellut bongata pupuset ja niiden tekijän.

   Minä olen nähnyt Oopperan kummituksen kröhöm yli 20 vuotta sitten Broadwaylla. Tämä on kyllä ihan hanurista: aina kun kertoo jollekin jostain tapahtumasta, niin siitähän on vähintään 10 vuotta ellei peräti 20. Aina hetkellisesti tunnen itseni niin vanhaksi ;)

   Poista
  2. Just luin tätä ja ihmettelin, mikset tullut moikkaamaan????😞

   Poista
  3. Kovasti oli tarkoitus meikata sinua ja katsastaa puput, mutta aika loppui kesken. Hairahduttiin katselemaan niitä ulkoporeammeita ja innokkaan myyjän kanssa aika hurahti hetkessä ja tulikin kuulutus messujen päättymisestä. Ehdittiin kuulla kuulutus sähköenergian katkaista osastoillekun. Toivottavasti tulee uusi mahdollisuus meikata sinua!

   Poista
  4. Voi rähmä tätä kännykkää. Niin siis halusin moikata sinua. Jätän meikkaamisen kuitenkin sinulle :D :D

   Poista
 3. Ihania kukkameriä olet kuvannut! Savustuspönttö voisikin olla kiva, tosin sitten pitäisi olla sitä savustettavaakin...

  Omat hetket ovat kyllä tärkeitä, minulla on joka aamu "oma hetki" kun käytän koirat lenkillä, kauniina aamuna tuo hetki onkin miellyttävä, sateisina aamuina voisin luovuttaa hetken jollekin muulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän keskimmäisen kummit tekevät savustusastiassa hirmu hyvää lohta ja tarkoituksena olisi alkaa tekemään samanlaista. Sieltä se inspiraatio lähti.

   Aamulenkki koirien kanssa on varmaan hyvä alku päivälle silloin kun sää on kohdallaan. Olemme joskus hoitaneet anopin koiraa ja säät ovat olleet kelvolliset ja on tosi kiva kävellä koiran kanssa. Marraskuun räntäsade ei kyllä houkuttele.

   Poista
 4. Olihan siellä kukka poikineen. :-)

  Tuommoinen purnukka-asetelma on kyllä hieno! Melkein tuommoisen voisi itsekin askarrella - siis jos osais. ;-)

  Oopperassa en ole koskaan ollut (ennakkoluuloja...), mutta Oopperan Kummitus kuulostaa sellaiselta, että sen saattaisi pystyä katsomaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha lasipurkissa on niin hieno. Sopisi hyvin esim kaupunkiparvekkelle tai sisätiloihin sivupöydälle tai ikkunalaudalla.

   Ooppera toimii livenä paljon paremmin kuin äänitteeltä tai telkasta, suosittelen kokeilemaan. Omat suosikkini ovat Puccini ja Rossini. Wagnerista en tykkään yhtään. Lisäksi liian pitkät sopraano soolot käy hermoilleni :) Näistä rajoitteista huolimatta löytyy paljon minulle sopivia Ooppera elämyksiä.

   Poista
 5. Omat hetket ja parisuhdehetket on kyllä niin tärkeitä jaksamisen kannalta. Se, että tietoisesti ottaa aikaa, on fiksua. Muuten sitä aikaa ei kukaan tule antamaan.

  Vitsit mikä kukkaloisto! Mua hieman korpeaa, ettei enää ole pihaa, jota voisi kuopsuttaa. Mutta parin viime vuoden viisastamana voinen todeta, että kyllä sinne parvekkeellekin saa ängettyä aika hämmästyttävän määrän kukkia :D Tulevan kesän ajattelin ottaa kyllä vähän hillitymmin, että mahtuu itsekin sekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsiperheessä työ ei lopu ja aina voi käyttää kaiken aikansa muihin perheenjäseniin, mutta oman itsensä kannalta pitää pitää huoli siitä, että joku ajanmurunen jää ihan itselleenkin.

   Meillä ottaa pihapläntin huoltaminen välillä koville. Rikkaruohot ja voikukat rehottavat, mutta kaikki muu kituu :( Että sinänsä parveke voisi olla melkein meille sopivampi. Olet ihan oikeassa parvekkeillekin saa mahtumaan melkoisen määrän kukkia :)

   Poista
 6. Ihania juttuja teillä, noilla saa kyllä arkeen kivasti nostetta.

  Mä oon sitä mieltä, että sekä niitä OMIA hetkiä että parisuhdehetkiä tarvitaan, jotta lapsiarjesta selviää (onnellisesti) hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varsin hienot omat hetket ja samalla parisuhdeaikaa. Pieni rentoutuminen tuli tarpeeseen, koska tämä viikko on ollut taas aikamoista pyöritystä ellei suorastaan joku superlinkousohjelma. Eilen vietimme illalla useamman tunnin lastenklinikalla, onneksi kyseessä oli väärä hälytys.

   Poista