20. syyskuuta 2015

Hetkessä: omenakarnevaalit ja Suomen parhaat kakut

Olipas mukava lauantai. Tapasimme ystäväni kanssa Lohjalla, jossa vietettiin omenakarnevaaleja. Paikalla oli mukavan paljon erilaisia myyjiä. Oli luokkaretkirahastoa kartuttavia, vähäisesti tapahtumia kiertäviä käsityöläisiä, omenalimpun ja -piirakoiden myyjiä sekä markkinoiden ammattilaisia. Minulle omenakarnevaalien top-3 oli seuraavanlainen:

1. Alpakat
Voi jestas alpakat ovat söpöjä. Hassut etuhampaat yhdistettynä lelumaiseen ulkonäköön tuovat hymyn huulille jokaiselle. Oletteko kuulleet miltä alpakka kuulostaa? Sehän kuulostaa ihan vauvalta. Nämä yksilöt ovat hyvin kesyjä. Alpakat tulivat Alpaca Fuente tilalta.

Myönnän: Olen jo googlannut alpakkaa lemmikkinä :D






2. Onnellinen seppä
Onnellisen sepän kojulla oli menossa työnäytös. Ja näin houkutteleva mainos:


Päivän "seppäkurssi" alkoi heti polttelemaan. Eikö minun olisi vähän velvollisuus osallistua, koska isoisäni oli alkuperäiseltä ammatiltaan seppä? Tilaa on vielä 26.9 ja 17.10 kursseilla.

3. Ihanat kranssit ja korut
Jos minulla olisi tarvetta vaikka kivalle tuliaiselle tai muulle pienelle muistamiselle, olisin ehdottomasti valinnut kranssin. Nyt ei ollut tarvetta. Materianvastustamiseni repsahti korukojun kohdalla. Vielä jää nähtäväksi, että päätyykö suloinen enkelinsiipilusikkakoru omaan kaulaani vai jääkö se odottelemaan sopivaa omistajaa

Ihania kransseja

Nämä lusikkakorut olivat minusta kivoja - raskinko enää luopua tästä?

Vaikka markkinat pursuivat erilaisia herkkuja, me kävelimme St. Honoren kahvilaan. Minä olen tutustunut siihen anopin kautta, joka hankkii sieltä juhlapäiviin suussa sulavat kakut ja pullat. Myös hääkakkumme tuli St. Honeresta. Olen edelleen sitä mieltä, että sieltä tulevat Suomen parhaat kakut. Tuulihattupohjainen kakku on niin hyvä ja samoin myös erilaiset moussekakut. Valitsemani punaherukka-valkosuklaamousseleivos oli suorastaan taivaallinen.


Mukavaa sunnuntaita!

12 kommenttia:

  1. Kiva tapahtuma varmasti! Söpöjä nuo alpakat. Tuo leivos kuulostaa kyllä herkulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tässä jo hetken harkinnut sekä kondiittorin että etenkin alpakkafarmarin uraa :D

      Sitten kun sulla on se Keukenhof kukoistuksessaan, tulen ja maksan sisäänpääsyn St. Honoren leivoksella ;)

      Poista
  2. Voi miten hauskan näköisiä nuo alpakat :D aivan ihania :) !!

    VastaaPoista
  3. Ihana postaus ja laitan kyllä korvan taakse ton kahvilan!!!!

    Alpakat ovat suloisia, voiskohan niitä pitää kotieläminä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. St. Honore on vierailun arvoinen paikka! Suosittelen!

      Minä heti tsekkasin heti alpakat. Ne sopivat lemmikeiksi, mutta ovat laumaeläimiä ja niitä pitäisi olla vähintään kolme ja pihatto niitä varten. Mietin kyllä että jos koiria saa pitää kaupungissa tarhassa pihalla, niin miksei sitten alpakoita? Vitsit ne olisivat söpöjä pihassa :D :D

      Poista
  4. Onpa tosiaan sympaattisen näköisiä otuksia nuo alpakat, voi mahoton! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin söpöjä nuo alpakat!! Harmi etten saanut yhtään kuvaa alpakan purukalustosta. Se on kuin Disneyn kanin hampaat olisi suurennettu ja läppäisty alpakan suuhun.

      Poista
  5. Kiva päivä selvästi ja oijoi tuo leivos, jäin aivan jumiin siihen, näyttää superhyvältä. Kivaa tulevaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivos oli törkeän hyvä, kuten 90% tarjonnasta. St. Honoreen pullakranssikin on sikahyvää. Olin ihan sankari siinä mielessä, että en ostanut mitään kotiinviemisiä tai edes paluumatkan pullaa :D :D
      Kiitos samoin - mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  6. Mä käyn aina kesäisin Koiramäessä ihailemassa söpöjä alpakoita, sellainen olis kiva kesällä mökillä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäalpakka olisi ihana :)
      Minä olen käynyt kerran Koiramäessä ja silloin en nähnyt alpakoita. Haluaisin käydä Koiramäellä vaan kävelemässä ja kahvilla, mutta en ole uskaltanut perheen kanssa lähteä. Pelkään, että reissu menee ihan pilalle, kun kolme kitiseen ja vaatii rannekkeita huvipuiston puolelle ;)

      Poista