15. syyskuuta 2015

Hetkessä: Hyvinvointia ulkoilusta

Minun pitäisi ehdottomasti muistaa, että yksi helpoimpia ja kannatavimpia satsauksia omaan hyvinvointiini on ulkoilu! Happi ja kevyt liikunta virkistää, tyhjentää mieltä ja saa paremmalle tuulelle. Voi, miksi tulee niin usein jämähdettyä sohvalle tai lenkkeiltyä vain sohvan ja jääkaapin väliä?

Teen jälleen lupauksen itselleni ulkoilla enemmän. Puitteista se ei ole kiinni. Kotikaupunkini Helsinki on täynnä pururatoja. Yksi niistä menee aivan kotini ohitse. Tällä kertaa poikkesin pururadalta ja kiipeilin kalliolle. Söin mustikoita ja nautin huumaavasta auringon paisteesta täysin omassa rauhassani. Keli oli kohdillaan. Ehkä viimeistä kertaa, mutta en saa antaa sään tulla minun ja ulkoilun väliin. Ulkoilu kallioilla oli ihanaa, varsinainen Hetki minulle. Rentousta, piristystä ja hyvää mieltä :)


Kalliolla ei ollut lisäkseni ketään

Paikka on itse asiassa huomattavan korkealla

Ulkoiluvälipala


Loppukesän sudenkorennot ovat minusta ihania. 
Ne ovat ihania siitä huolimatta, että tuovat haikeaa fiilistä mukanaan. 
Sudenkorentojen ilmestyminen tarkoittaa väistämättä kesän loppua.

Osa olikin aloittanut kesän vieton uudestaan :) Rannalla oli pari auringonpalvojaa.
Uimarit ovat vakikamaa, koska ranta on yksi kaupungin avantouimapaikoista. 

Minulle riittää hyvin cityluonto. En tarvitse koskemattomia erämaita enkä osaa niissä liikkuakaan. Ulkoilualueet täyttävät minun ulkoilutarpeeni. Niihin pääsee helposti ja nopeasti.

Tiedän, että on masentavan keski-ikäistä sekä epätrendikästä ihastua ulkoiluun, mutta silti:

Ulkoilu 


18 kommenttia:

 1. Ei lainkaan epätrendikästä ihastua ulkoiluun! Minusta tuntuu, että se nimenomaan on trendi tällä hetkellä ainakin 25-35-vuotiaiden matkabloggaajien keskuudessa :D Itse olen aina ammentanut voimaa luonnossa liikkumisesta ja koirat pakottaa siihen päivittäin. Joskus se on myös pakkopullaa, mutta yleensä piristysruiske. Oikein mukavan näköiset lenkkikalliot teidän lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilutrendi kuulostaa hyvältä! Minä olen löytänyt muun kuin talviulkoilun vasta 4-kymppisenä. Nuorempana tuli laskettelua ja murtsikkaa lukuunottamatta harrastettua pelkästään sisälajeja.
   Olen yrittänyt valita asuinpaikat niin, että lähellä olisi joku ulkoilupaikka. Muuten on riski, että jämähdän lopullisesti sohvalle. Tämän kodin läheiset ulkoilupaikat ovat kivat.

   Poista
 2. Samojen ongelmien kanssa täällä painitaan. Aina on MUKAMAS jotain muuta tärkeämpää ja kiireellisempää tekemistä, kuten esim. tietsikalla notkuminen :)

  Yritän ottaa myös itseäni niskasta kiinni. Tulen täältä hakemaan vertaistukea, jos meinaa laiskottaa. Toivottavasti potkit persauksille...

  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietsikalla notkuminen ja satunnainen surffaaminen on kiireellistä tekemistä :) Itsehän olen pitkästä aikaa sortunut television roskaohjelmien tuijottamiseen. Voi kun senkin ajan saisin kanavoitua johonkin hyödyllisempään. Hyvät ja mieleiset ohjelmat ovat ihan eri juttu, mutta olen katsonut jopa montaa roska realityä.

   Minä lähetän täältä sinulle ulkoilukomennon sekä -tsemppiä.

   Kiitos samoin - kivaa loppuviikkoa!

   Poista
 3. Ei millään muotoa epätrendikästä, päinvastoin! Mäkin mietin tänään koiran kanssa (vesisateessa) kävellessäni, miten hyvää raitis ilma tekeekään - edes pienissä erissä. Ja viikonloppuna saaressa kahmin viimeisiä mustikoita ja houkuttelevan pulleita puolukoita kuin olisin ollut monta päivää syömättä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen haaveillut, että saisin ulkoiluttaa jonkun muun kilttiä koiraa hyvällä säällä :) Koira olisi ihana lenkkikaveri! Sen verran olen allerginen, että omaa ei olla vieläkään uskallettu hankkia. Tosin en himoitse lainkaan niitä aamulenkkejä räntäsateessa ;)

   Poista
 4. Mikään ei ole parempaa päänollausta kuin ulkoileminen. Se on NIIN todettu ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanat maisemat ja allekirjoitan tuon ulkoilun ihanuuden kyllä ihan täysillä! Meillä on onneksi koirat, jotka muistuttavat joka ikinen päivä ulkoilemisen tärkeydestä, eivätkä tyydykään ihan vain korttelin kiertämiseen, vaan mitä pidempi lenkki sitä parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuossa Hekulle kirjoitinkin, että minusta olisi kivaa, jos olisi päivä/iltalenkkiseurana koira. Itse olen ehdottomasti koiraihminen, vaikka meillä ei omaa koiraa olekaan.

   Poista
 6. I totally agree! Mä kun olen anti-punttis/sisäliikunta ihminen, livahdan onneksi sentään silloin tällöin lähimetsään sauvailemaan. Luonto on suuri voimavara mullekin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilma tekee hyvää! Ennen olin sisäliikuntaihminen, mutta nykyisin kai kuvaavin termi valitettavasti on liikkumaton ihminen :( Onneksi sentän tulee käveltyä ja vähän uitua.

   Poista
 7. ulkoiluhan on ihan parasta!
  Kunpa joka päivä ehtisi puolesta tunnista tuntiin ulkoilemaan - jopas maistuisi illalla uni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa tosiaan ihanaa, jos joka päivä tulisi ulkoiltua. Periaatteessa minä voisin sen vaikka ehtiä, mutta sysipimeä pururata ei houkuttele :( Yritän nyt päästä ulkoilurytmiin, kohta pukkaa päälle pimeä vuodenaika. Silloin ei meikäläinen pysty ainakaan aloittamaan ulkoilua, jos nyt joskus pystyisi vähän töistä tullessa haukkaamaan happea.

   Poista
 8. Ulkoilu on parasta! Minua ei hikisiin sisäliikuntasaleihin saa kirveelläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raitis ilma tekee hyvää. Tekisi se sisäliikuntakin, mutta olen päässyt liian pahasti vieraantumaan siitä :(

   Poista
 9. Kauniissa maisemissa olet ulkoillut. Itse viime keväänä lipsuin omista lenkeistäni ja se näkyi nopeasti väsymyksenä. Nyt olen pitänyt kiinni lenkkeilystä pari-kolme kertaa viikossa. Palaan aina takaisin kotiin kuin uudesti syntyneenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös välillä lipsahdan pois säännöllisen ulkoilun rytmistä ja möllötän kotona. Pitäisi vaan pitää kiinni säännöllisyydestä. Toisaalta välillä lipsahtamalla pääsee löytämään ulkoilun ihanuuden aina uudestaan ;)

   Poista