22. syyskuuta 2015

Sääilmiöitä

Syksy on tähän saakka ollut HIENO. Se on tarjonnut mielenkiintoisia sääilmiöitä jatkuvalla syötöllä: tiheitä sumuja, joissa voi kuvitella olevansa Skotlannin ylängöillä sekä niin lämpimiä päiviä, että voi kuvitella käynnissä olevan vielä heinäkuun syyskuun sijasta.

Tänään bongasin ensimmäistä kertaa omin silmin kokonaisen tuplasateenkaaren! Yhtäaikaa paistoi ja satoi vettä. Taivaalla näkyi poikkeuksellisen kirkas sateenkaari. Sen yläpuolella oli hailakka ihan kokonainen toinen sateenkaari.

Onneksi jono päätiellä seisoi ja huomasin tämän huikean sääilmiön. On siitä ruuhkaisesta liikenteestä joskus jotain hyötyä :) Heti, kun pääsimme pois päätieltä, vetäisimme kuopuksen kanssa kadun reunaam parkkiin kuvaamaan sateenkaaria kännykkäkameralla. Vettä satoi niin paljon, että auton tuulilasi oli koko ajan kiusallisen märkä. Sain kuitenkin jonkinlaisen räpsyn ikkunan kautta :)

Ensimmäinen näkemäni kunnon tuplasateenkaari - ja saman tien kuvattuna

Sade loppui nopeasti kotimme kohdalla ja päätimme yrittää uudestaan kuvausta. Tuplasateenkaari oli kovin lyhytaikainen, se oli jo kadonnut. Muutaman minuutin viiveen päästä oli enää tämän verran näkyvillä:


Säästä puhuminen, saatikka siitä kirjoittaminen, on varmasti jälleen merkki vakavasta keski-ikäistymisestä ;) Silti on pakko dokumentoida, että olipa hieno sää viikonloppuna. Sunnuntai 20.9 oli niin lämmin, että meren rannalla pystyi istumaan t-paitasillaan. Alla olevat merimaisemakuvat ovat Helsingin Uutelasta.Lämpöisestä säästä nautti myös heinäsirkka. Varmasti kesän viimeisiä sirkkoja.14 kommenttia:

 1. Pari ystävääni oli tänään kuvannut tuon tuplasateenkaaren facebookiin. Täällä pohjois-Vantaalla en tänään nähnyt tuplasateenkaarta, mutta muutama viikko sitten bongasimme sellaisen poikien kanssa bussin ikkunasta käsin.

  Minä käväisin sunnuntaina Turussa ja sielläkin oli hieno sää. Aurinkoista ja lämmintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä oli ensimmäinen kokonainen tuplasateenkaari - puhkun suorastaan bongaamisen iloa ja intoa :D :D

   Poista
 2. Itsekin näin tänä syksynä ekaa kertaa tupla-sateenkaaren muutama viikko sitten. Hienon kuvan olet saanut ikuistettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut tänä syksynä sitten enemmänkin tuplasateenkaaria bongattavana. Hienoa! Harmitti, kun pari viikkoa sitten Helsingissäkin näyttäytyneet revontulet jäivät kokonaan bongaamatta. Tuli onneksi lohtusateenkaari :)

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Olen muistaakseni joskus nähnyt tuplasateenkaaren, mutta en yhtään muista milloin ja missä. :-)

  Olen miettinyt tuota keski-ikäistymistä ja sen merkkejä. Olen ollut huolestunut, kun olen löytänyt niitä itsestäni aika paljon. Niin paljon, että niistä saisi melkein postauksen aikaiseksi. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minä olen nähnyt aiemmin sellaisen, josta näkyi pätkä toista sateenkaarta, mutta nyt näkyi kaksi oikein kunnon kaarta. Bongaamisen iloa siis!

   Jään odottelemaan erittäin kiinnostuneena postaustasi keski-ikäistymisen merkeistä!!! Voin sitten kommentoida omani sen jatkoksi :D Niitä nimittäin alkaa olla koko ajan enemmän ja enemmän. En tiedä, että pitäisikö tässä vaan hymähdellä huolettomasti vaiko huolestua?

   Poista
 4. Upea kuva!!! Valoa loppuviikkoon!

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia! Onkohon tuplasateenkaaria tänä kesänä ja syksynä ollut sitten enemmän, kun minäkin näin elämäni ensimmäisen joskus elokuussa?

  Keski-ikäistymisen merkeistä en viitsi edes aloittaa... :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Ilmeisesti on ollut sitten tuplasateenkaarien syksy, kun sellaisia on bongannut moni muukin. Onhan tämä kaikkiaan ollut ihan outo syksy, kun kesä tuli vasta elokuussa ja syyskuussakin on ollut huippulämpimiä päiviä. Taivaalla on näkynyt tuplasateenkaarien lisäksi revontuliakin.

   Poista