26. syyskuuta 2014

Smile - it's Friday

Viikon ihanin hetki on aivan juuri käsillä. Kohta suljen työkoneeni ja siirryn viikonlopun viettoon. Ihanaa! Smile - it's Friday!

Jopa Oivariinikin hymyilee :D

Kumman raskaalta ja tahmealta loppuviikko on tuntunut. Alkaa hiipiä taas toive talviunille vetäytymisestä. Liekö oma osuutensa sateisella säällä? Viikonloppusuunnitelmia ei ole lainkaan, tervetuloa joutilas olo ja lojuminen :)

Loppuviikon hymyilyttävin hetki on ollut kuopuksen saama "rakkauskirje". Posti selvästi hiveli pojan itsetuntoa :D Pääsimme myös harjoittelemaan sitä, kuinka tällaiseen huomion osoitukseen vastataan. Vaikka omat tunteet eivät olisi samanlaiset, pitää olla kohtelias ja kiittää. Kuopus piirsi ensin kiitoskorttiin kukan. Sitten hän päätti tehdä uuden kortin ilman kukkaa, jossa luki kiitos kortista. Pojan mielestä kukka olisi sittenkin voinut antaa väärän kuvan hänen tunteistaan :) Yllättävän pätevä tulkinta tilanteesta 5 vuotiaalta.

8 kommenttia:

 1. Voi kuinka hienoa toimintaa pojaltasi! Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus meidänkin lapset osaavat tehdä muutakin kuin häslätä ja keppostella :) Mukavaa viikonlopua sinulle!

   Poista
 2. Ihana pikkuinen, niin hienosti ajateltu, ettei halunnut herättää väärää toivoa... Huiman hyvää tilannetajua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin oli aikamoinen oivallus noin pieneltä :) ja sekin oli fiksu juttu, että poika mielellään kiitti saamastaan huomiosta.

   Poista
 3. Ihana! :D hah! Esikoiseni sai taannoin myös kirjeen tytöltä. Hieno hetki. Ilo päästä harjoittelemaan herrasmiestaitoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aika mageeta päästä harjoittelemaan herrasmiestaitoja ja kuinka vastata ihailijapostiin :)

   Poista
 4. Aika osuva tuo poikasi ajatus vääränlaisten signaaleiden lähettämisestä...
  ja tosi ihana ajatus, että voi äidin kanssa yhdessä pohtia, miten asiasta selvitään ilman, että kukaan pahoittaa mieltään tai nolostuu. Nuo varhaiset ihastumiset kun voivat sitten kumminkin olla yllättävän totista totta tuon ikäiselle (puhumattakaan teini-ikäisistä!)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hyvä päästä harjoittelemään näitäkin asioita jo pienestä pitäen. Itse en yhtään pidä ajatuksesta, että ihailijapostin lähettäjä joutuisi pilkatuksi. Toivottavasti tästä jää joku siemen itämään siltä varalta, että tällaisia ihailijajuttuja tulisi pojalle vastaan myöhemminkin ;)

   Poista