23. syyskuuta 2014

Collegebleiseri

Kun collegekankaiset bleiserit rantautuivat kauppoihin, päätin hankkia sellaisen töihin. Sopivan mallista ja väristä ei löytynyt ja ehdin jo unohtaa haaveeni. Saattaa olla, että kyseinen trendi on jo ohitse, mutta elokuussa löysin sattumalta itselleni sopivan mallin. Kaikki mahdollisuudet vältellä varsinaisia bleisereitä pitää hyödyntää :) Tuntuu oudolta, että 90-luvun lopulla käytin todella paljon jakku/housupukuja.


Jakku on ihanan pehmeää ja ohutta collegea. Sitä voi pitää auki tai piilohakasilla kiinni. Jos jakun yhdistää silittämättä siisteihin puuvillaelastaanihousuihin, olo on melkein yhtä ihana kuin olisi pyjama päällä töissä :) Tietenkin jalkaan sujahtivat ruskeat matalat avokkaat, jotka ovat melkein yhtä ihanat kuin aamutossut :) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä korkeammalle hyvän vaatteen kriteereissä nousee se, että sitä on miellyttävä ja helppo pitää päällä ja että vaatteet huoltaminen on nopeaa ja helppoa. Tästä jakusta veikkaan yhtä syksyn suosikeistani (ellei sitten kulahda ensimmäisessä pesussa).

Jos työpäivä päättyy 23:30, ei enää kykene näyttämään naamaansa ;)

14 kommenttia:

 1. Kivan collegeblazerin olet löytänyt. Tyylikkään. Olen myös 90-luvulla käyttänyt ahkerasti blazereita, se oli soveliasta työpukeutumista. Sama juttu minulla nykyään, en kovin mielelläni pue blazeria ylleni, sain kai niistä yliannostuksen aikoinaan. Onneksi työpaikkapukeutuminen on muuttunut rennommaksi.
  Vaan vielä blazeriisi - hyvä ostos! Kiva pitää päällä.
  Viihtyisää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia :)
   Varmaankin pukeutuminen oli konservatiivisempaa 90-luvulla, kun aika moni muukin tuntuu muistelevan sen olleen jakkupukuaikaa. Minusta on kanssa kiva, että työpukeutuminen on muuttunut rennommaksi. Jos minulla on tavallinen toimistopäivä, voin nykyisin kulkea farkuissa ja vaikka siistissä t-paidassa.
   Mukavaa viikkoa Tuulia!

   Poista
 2. Mä vihaan, vihaan, vihaan bisnespukeutumista. Ja silti se on välillä semmonen pakko, johon pitäisi jo opetella (minunkin, joka haluaisi aina olla vaan tennareissa ja farkuissa). Mun mielestä joskus aikoinaan ekan kerran näkemäni collegebleiseri oli kamala, mutta sitten hoksasin minäkin sen piilevän potentiaalin ja olen jo pitkään etsinyt sopivaa itselleni. Ei vaan ole löytynyt tarpeeksi pitkillä hihoilla, ja täällä etenkin ovat muutenkin niin pienikokoisislle naisille, ettei mahdu. Mutta siis piti vaan sanoa, että tuo näyttää tosi kivalta ja siistiltä, sopii ihan mainiosti töihin ja vielä lopuksi, että olen todella samaa mieltä siitä, miten jokainen mahdollisuus jakkupuvun välttämiseen on otettava heti käyttöön! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en lämpene bisnespukeutumiselle päivittäisessä elämässä. Joskus tärkeissä asiakastapaamisissa se tuntuu siedettävältä turvapuvulta :) Mutta suurimpaan osaan tapaamisista puen mielelläni jotain mukavampaa. Tuulialle jo tuossa totesin, että onneksi monena päivänä farkut riittää. Työkaverit usein osaa jo kysyä, että mikä tapaaminen sulla tänään on, kun päällä on jotain siistimpää.

   Kauan se kesti minullakin löytää collegebleiseri. Mutta löytyihän se. Hintakin oli tosi hyvä verrattuna siihen, että olisin joutunut ostamaan "oikean" bleiserin :)

   Poista
 3. Aivan ihana bleiseri. Mulle kans! Niin hyvät väritkin. Tuo menisi tällaisen hoitovapaalaisen rientoihin myös oikein hyvin. Työelämässä itselle kuuluu myös nuo bleiseriasut. Tosin olen jo vuosia sitten siirtynyt suosimaan enemmän kotelomekkolinjaa. Kun ei jaksa istua laatikkotakissa koko päivää ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minä tykkään kanssa kotelomekoista, tosin niiden ongelmana on se, että mitä sinne alle laittaa. Yritän niissäkin päästä helpolla ja käyttää sellaisia paksua neulosta olevia kotelomekkoja :) Sitten se homma kaatuu viimeistään ehjiin sukkahousuihin :D Onneksi kohta voi alkaa pitämään kunnolla paksuja sukkiksia.

   Poista
 4. Peukut tälle, tykkään! Musta collegekankaiset jakut on ihania, oli ne sitten muodissa tai ei. Pääasia, että ITSE tykkää!!
  Iloa ja valoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa :)
   Mustakin on melkein pääasia, että itse tykkää. Minä kun tykkään myös collegehousuista ja crocseista, niin välillä joutuu joustamaan näistä omista tykkäämisen kohteista ja pistämään jotain muutakin päälle :D

   Poista
 5. Tosi style ja voin kuvitella, miten mukavakin - ihan superlöytö siis :-) En itsekään käsitä, miten joskus uran alkuaikoina mukamas viihdyin jakkupuvussa, mutta kun toisaalta se oli ainoa mahdollinen pukeutumisvaihtoehto, niin eihän siinä ollut paljon saumaa miettiä, tykkääkö vai ei (piti vain yrittää raahautua ylöspäin sitä kovin jyrkkää corporate ladderia...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Varmaan se työpukeutuminen on muuttunut vuosien saatossa selkeästi rennommaksi, ainakin omalla toimialalla näin on. Miehillä vielä näkee paljon pikkutakkia, mutta harvemmin tummaa pukua tai skragaa.
   Itselläni oli varmaan vähän sellaistakin, että en halunnut näyttää nuorelta :) Nyt ei todellakaan enää ole sellaista ongelmaa.

   Poista
 6. :) Hyvältä näyttää!
  -Laura

  VastaaPoista
 7. Onpa hyvännäköinen bleiseri! Ja matskut tosiaan takaa, että on varmasti mukava päällä. Pidän peukkuja pesussa kulahtamista vastaan!

  Minullakin meni 90-luvun loppu ja 2000-luvun alku bisnespukeutumisena enimmäkseen jakkupuvut, joten olin hyvin kiitollinen suuren it-firman vuosista, kun sai farkuissa mennä. Onneksi nykytyössäkään ei ihan jakkulinjalla tarvitse olla, mutta jonkin verran siistimpänä ja huolitellumpana joukkojen edessä täytyy esiintyä. Onneksi ollaan naisia ja on hame/mekkorepertuaarikin käytössä...

  Pitääkin ottaa harkintaan collegejakku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minun lempparini voisi olla simppelisti farkut ja valkoinen paitapusero. Mutta se paitapusero pitäisi olla ihan särmästi silitettynä ja läheskään aina en viitsi tai ehdi.

   Poista