27. syyskuuta 2014

Hyvinvointiaamiainen

Viime viikonlopun juhlaputki alkoi mukavasti Jotain sinistä -blogin Sinin järjestämällä hyvinvointiaamiaisella. Sini juhli bloginsa syntymäpäiviä aamiaisen merkeissä ja kertoi samalla omista hyvinvointivalinnoistaan. Haltiakummi innosti minut sekä Annan lähtemään mukaansa. Ihana aamupäivä ja aamiainen suloisessa toimitilassa Kaivopuistossa.
Sini tarjoili herkullisia gluteiinittomia lohileipiä, kasviksia ja hummusta sekä chiavanukasta, jonka päällä oli mustikoita ja granaattiomenan siemeniä. Olikin kiva päästä maistamaan chiavanukasta, olen nimittäin miettinyt, että miltäköhän se mahtaa maistua. Chiasiemenet on yksi harvoista terveystrendiraaka-aineista, joista olen kiinnostunut.


Minun ruokavalioni on pahimmillaan sellainen nautiskelijan ruokavalio ja parhaimmillaan sellainen "eurooppalainen ja vähän aasialainen mummo"-ruokavalio, eli syön pääosin sellaisia ruokia ja ruoka-aineita, joita on syöty pitkään ja hartaasti ja lähinnä vahdin vain riittävää kasvisten määrää. En juurikaan syty terveysruokatrendeille (paitsi hiukan sille vaalean leivän ja pastan välttelylle) enkä asioi Ruohonjuuressa. Yleensä nämä terveystrendiruuat ovat minusta niin pahanmakuisia, että jätän ne suosiolla väliin. Banaaniproteiinipannarin sijasta valitsen aivan varmasti ruisleivän, jos pitää tehdä terveellinen valinta. Viherpirtelöitä en viitsi edes ajatella ;)

Chiavanukas oli positiivinen kokemus. Itse vanukas ei maistu juuri miltään ja maku tuleekin siitä, mitä vanukkaan päälle laittaa. Mustikat ja granaattiomenan siemenet olivat oiva päällyste. Tein jotain ennenkuulumatonta, ostin myös kotiin chiasiemeniä sieltä Ruohonjuuresta :) Syön paljon luonnonjugurttia, joka valitettavasti ajoittain närästää ,ja ajattelinkin korvata välillä jugurtin chiavanukkaalla.

Sini oli myös leiponut raakakakun. Pähkinäallergioitteni takia en uskaltanut syödä sitä, etenkin kun allergialääkkeeni olivat kotona, mutta maistoin pienen palasen. En syttynyt maulle, mutta kakku oli todella kaunis.


Suloiset melonit

Hyvinvointiaamiaisen teemana oli "Sinä olet tärkein". Aina ajankohtainen teema naiselle, jonka elämän täyttää työ-ruokakauppa-päiväkoti-keittiö-tiski-pyykki-lasten harrastus-härdelli niin, että ajoittain pinnan päällä pysyy juuri ja juuri sieraimet. Oikeasti pitäisi miettiä tarkemmin, mitä syö ja ottaa aikaa itsestään huolehtimiselle alkaen nukkumisesta. Tuossa minulla olisi niin paljon parannettavaa! Ehkä tässä viikonlopun aikana voisin miettiä, että millä pienillä askelilla pääsisin kohti terveellisempää elämää.

6 kommenttia:

 1. Näyttää herkulliselta ja terveelliseltä :) Saisikohan lapsenkin maistamaan melonia, kun pilkkoisi sen muotilla kuvioiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamiainen oli varsin maistuva :)
   Eikai kukaan voi vastustaa tuollaisia pieniä sieviä melonikuvioita? Itselläni tietenkin viitseliäisyys arjessa ei riittäisi tuollaisten väsäämiseen, vaikka ovatkin niin söpöjä.

   Poista
 2. Huoh. Niin totta. Itseen pitäisi panostaa tai siis huolehtia itsestä. Mulla on meneillään veltohko ryhdistäytyminen osa 666 ;) mutta chian siemenistä tykkään mantelimaitoon tehtynä vanukkaana. Nam! Jaksamista arkeen Rouva Kepponen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin pitäisi olla ryhtiliike xxx meneillään, mutta toistaiseksi olen päättänyt aloittaa sen aina huomenna. Pakko olisi tehdä jotain ;) Flunssa ja paha keuhkoputkentulehdus esti liikunnan aloittamisen ja nyt pitäisi taas päästä uuteen alkuun. Miten se aloittaminen onkin niin hankalaa?
   Kiitos tsempeistä. Eiköhän se tästä taas.

   Poista