25. syyskuuta 2014

Reykjavik

Vihoviimeinen? Islantipostaus eli aika tuhti kuvapläjäys ja sananen maan pääkaupungista Reykjavikista.

Ensimmäiseksi pitää aloittaa siitä, että Reykjavikin keskusta on varsin pieni. Suurin osa ravintoloista ja hotelleista on sijoittunut pääkadun lähettyville ja sen kadun harppoo nopeasti päästä päähän. Toisessa päässä on meri, satama ja upea moderni musiikkitalo Harpa ja toisessa päässä islantilaisten rakastama saaren korkein rakennus Hallkrimskirkja.

Pienuudestaan huolimatta Reykjavikin on paljon kivoja ravintoloita ja kahviloita. Moni myös kehui kaupungin vilkasta yöelämää, mutta se jäi todentamatta. Muutamassa tunnissa kolusimme keskustan lävitse, tosin museot jäivät tällä kertaa väliin.

Näkymä kirkon kellotapulista pääkadulle

Lisää kellotapulinäkymiä

Pääkadulla on kauppojen ja ravintoloiden lisäksi asuintaloja. Varmaan ainakin puolet pääkadun neliöistä on asuinkäytössä. Keskustan talot ovat muutaman kerroksen korkeita ja osa aika värikkäitäkin. Julkisivu näyttää puulta, mutta puuta ei maassa kasva eikä se kestä julkisivuissa, joten pinnoitteena on käytetty aaltopeltiä. Aika tyylikkään näköistä silti.

Pääkadun aaltopeltisiä julkisivuja

Pääkatu alkaa Hallkrimskirkjalta. Kirkko itse on varsin erikoisen näköinen. Torni on kuin sukkula. Itse en pidä kirkon muotokielestä. Kirkontornissa kannattaa pääsymaksusta huolimatta vierailla hurmaavien näkymien takia.


Sataa taas

Toisessa päässä sijaitseva Harpa on kuin moderni taideteos. Se on sisältä päin yksi hienoimmista näkemistäni moderneista rakennuksista. Harpassa on väriä, leikitteleviä pintoja ja erilaisia struktuureja. Upea talo!


Merenpuolen lasiseinä 


Mieletön julkisivu

Julkisivun parina sisäpuolella on isoja lasilintuja. Ihan huikea installaatio! 


Harpassa kävimme katsomassa kuution sisään toteutetun Islanti-elokuvan. Harpan lisäksi vierailimme läheisessä Tulivuorikeskuksessa katselemassa kaksi tulivuoren purkauksista kuvattua elokuvaa ja ihmettelemässä erilaisia laavakiviä. Eyjafjallajökullin purkauskuvat olivat niin vaikuttavat, että päädyin valokuvaamaan valokuvat :)Pääkadulla sijaitsevassa ravintolassa kävimme herkuttelemassa hummerimenulla. En ole ikinä saanut eteeni niin reilusti hummeria kuin Reykjavikissa.

Hummeria keitettynä ja kevyesti friteerattuna sekä kalaa ja risottoa

Satamassa söin ravintolassa lounaaksi fish & chipsin, joka oli aika tavanomainen. Kaukana tavanomaisesta oli ravintolan kalannahkasta tehdyt lamput.


Matkailumaana Islanti on hyvin toimiva ja helppo maa. Islannissa on turvallista, joka paikassa puhutaan englantia, palvelu on ystävällistä, ruoka on hyvää, maan kiertävä kehätie on erinomainen ja kaikkialla voi maksaa kortilla. Jopa maksullisen vessan portilla :) Koska lennot Islannista lähtevät hyvin aikaisin, meidänkin hotellissa aamupala alkoi 04:15. Enpä ole ikinä noin aikaiseen aamiaiseen törmännyt!

Lisäksi Islannissa on myynnissä hyvää kirjallisuutta :D

8 kommenttia:

 1. Vitsi, että on upean näköinen paikka. Nuo piparkakkutalot ja pikkukaupungin tuntu! Nyt tuli matkakuume!

  Vitsi, että on upean näköinen paikka. Nuo piparkakkutalot ja pikkukaupungin tuntu! Nyt tuli matkakuume!

  Mukava myös huomata, että Islannissa osataan arvostaa laadukasta kirjallisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reykjavik on söpö pikkupaikka, helppo liikkua ja hyvät palvelut. Talvella varmaan aika raskas paikka: pimeää, tuulista ja kylmää :(

   Jotenkin voisi melkein kuvitella osan muumien hahmoista olevan kotoisin mystisestä Islannista :)

   Poista
 2. Nää Islantipostaukset oli niin kivoja. Olen lukenut maahan sijoittuvia dekkareita enkä tiedä miksi, mutta kuvittelen aina Islanninreissuni siis tulevan, kuvitteellisen sellaisen mahdottomaksi biletysreissuksi oudossa, pienessä kaupungissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Monihan on sanonut, että Reykjavik on bilepaikka. Yhtenä iltana oli tyttöporukka hotellin spassa valmistautumassa iltaan ja meno oli pukuhuoneessa varsin riehkasta ja kosmetiikkaa kului hurjat määrät, joten eiköhän siellä kaupungilla jotain menoa ollut. Mehän juuri tuona iltana pilkimme ruokaa odotellessa hotellin ravintolassa niin pahasti, että jäi ne yhdetkin juomatta :)

   Poista
 3. Haluaisin niin kovasti päästä tuolla käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Islanti on näppärän matkan päässä, helppo kohde matkailla ja nykyisin hinnat ovat sellaista yleiseurooppalaista kaupunkitasoa.

   Poista
 4. Vau mikä reissu, ihania värikkäitä pikku taloja, tuonne on ehdottomasti päästävä vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti oli kyllä hieno kokemus. Jos pidät luonnosta eikä pieni sade haittaa, niin suosittelen ehdottomasti :)

   Poista