13. syyskuuta 2014

Hetkessä: hemmottelua islantilaisittain

Sain kunnon muistutuksen, että flunssassa pitäisi oikeasti levätä ei matkustella maailmalla tai painaa töitä. Vuorokausi sitten olin varma, että tauti on kuolemaksi. Todella paha keuhkoputkentulehdus 38.5 asteen kuumeen kera, varmaksi ei lääkäri vielä pystynyt sulkemaan pois keuhkokuumeen mahdollisuutta sen verran outoa rapinaa kuului keuhkosta. Taitaa kuitenkin olla keuhkoputkentulehdus, koska antibiootti alkoi heti purra ja jään varmasti henkiin ;)
Muistakaa te muut, että flunssa vaatii lepoa!

Mutta sitten postauksen varsinaiseen aiheeseen. Islannin luotonähtävyyksien lisäksi matkaohjelmaamme kuului ehdottomasti hyvä ruoka ja kylpylät.

Ensimmäinen kylpyläkokemuksemme oli hotellimme kylpylä. Siellä oli sauna, höyrysauna, kuumavesiallas (41 astetta) ja "rentoiluallas" (yli 30 astetta). Rentoilualtaassa kelluttelimme yksi uimapötkylä niskan alla ja toinen nilkkojen alla. Taivaallinen lähes painottomuuden tunne.

Varsinainen kylpyläkohteemme oli Islannin tunnetuin kylpylä Blue Lagoon. Kävimme paikalla kahdesti. Ensin kävelemässä laavakentällä ja ihmettelemässä kylpylän ulkopuolisia altaita sekä syömässä Blue Lagoonin ravintolassa ja sitten toisella kertaa kävimme kylpemässä.

Ensin kuvia laavakentältä ja kylpylän ulkopuolelta

Laavakukkulan tasapainoilukuningatar

Huikean väristä vettä!

Laavakenttää

Ja sataa taas...

Blue Lagoonin vesi tulee geotermiseltä alueelta ja se sisältää paljon erilaisia mineraaleja. Vesi ei ole läpinäkyvää vaan sellaista vaalean ja sinisen sekoitusta näyttäen kauempaa hohtavan vaaleansiniseltä. Vesi muuten kelluttaa todella hyvin! Veden lämpötila altaassa vaihtelee suuresti. Osassa kohtaa on aivan liian kuumaa oleilla. Me löysimme altaan takanurkasta täydellisen tuulensuojaisan kohdan oleskeluun. Aika kelpo paikka kilistellä kuohuvalla (no ei me muovimukit tietenkään kilisseet). Allasalueella on laatikoita, joista voi kauhaista itselleen tarpeet mutanaamioon. Huippukokemus oli maksullinen levänaamio (algae mask). Sen jälkeen iho tuntui todella pehmeältä ja kimmoisalta.

Sitten kuvatykitykseen allasalueesta:
Upea oli myös Blue Lagoonin ravintola. Islannissa hinnat ovat helsinkiläisellä tasolla. Hyvissä ravintoloissa syöminen oli hiukan edullisempaa kuin Suomessa. Islannin ravintoloiden eduksi pitää ehdottomasti sanoa, että pääruuissa oli aina sitä pääraaka-ainetta kunnon annos. Blue Lagoonissa söimme päivän yllätysmenun, joka oli niin kaunis ja erinomainen. Valitettavasti jälkiruoka ei yltänyt muiden annosten tasolle.

Keittiön tervehdyksenä katkarapua 

Tästä alkaa vihreäteemainen yllätysmenu. Ensimmäisenä lohta, sipulia ja omenaa. Taivaallista!

Turskaa, hummeripiirakkaa ja fenkolia

Pääruokana lammasta, varmaankin ulkofilee. Elämäni paras ravintolalammas!

Pliisut kakkupalat, hyvä mokkajäätelö

Blue Lagoon hemmottelu jatkuu vielä kotonakin. Pakkohan se oli sitä erinomaista kasvonaamiota ostaa kotiinkin :)


8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kyllä noissa maisemissa sielu lepää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme tuntia lilluttiin altaissa ja sen jälkeen oli aivan käsittämättömän rento olo. Yritän joka kerta, kun on levänaamio kasvoilla palata siihen tunteeseen :)

   Poista
 2. No hui, hyvä että olet nyt jo paranemaan päin - otahan iisisti!

  Islanti on mahtava maa, harkitsen vielä, josko lähtisin sinne työmatkalle muutaman viikon päästä - lentoaikataulut eivät ole oikein houkuttelevat, joten olen tässä himmaillut päätöksentekoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kyllä varsin tymäkän jälkitaudin, ehkä sitten seuraavan flunssan kohdalla muistan levätä ja hoitaa itseäni.

   Meillä oli Icelandairin suorat lennot ja paluu 7:30. Koska piti palauttaa vuokra-auto, meillä oli iloinen startti hotellilta 5:15. Jos menee taksilla, niin varmaan 5:45 startti olisi riittänyt. Leuka loksahti hämmästyksestä, kun selvisi, että hotellin aamupala alkoi 4:15. Emme todellakaan olleet ainoat aikaisin ylösnousseet :)

   Minä lähtisin työreissulle, jos siihen saisi mahdutettua käynnin Blue Lagooniin :)

   Poista
 3. Hui, onneksi antibiootti alkoi purra nopeasti! Multa ei irtoa mitään järkevää Islantiin liittyen. Jatkan huokailua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuli hiukan hurrattua modernille lääketieteelle. Elämä ilman antibiootteja olisi voinut tarkoittaa kohdallani paljon lyhyempää elämää.

   On se Islanti vaan eksoottinen maa.

   Poista
 4. Ihan huikeita kuvia! Kyllä tässä vaan alkaa varmistua, että Islantiin on joskus vielä pakko päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minusta Islanti on ihana luontokohde.

   Poista