22. syyskuuta 2013

Superpuuhasunnuntai

Minähän olen hiukan sellainen haaveilija-haahuilija, jolla on paljon suunnitelmia, mutta toteutus jää usein puolitiehen tai kokonaan uupumaan. Tänään on tullut valmistakin.

Joulukorttituotantoni käynnistyi tänään. Tein pari runsaammin koristeltua korttia p*skarteluhaasteen 201, jossa sääntönä oli 1 nappi, 2 haaraniittiä ja kolme paperia. Muita tarpeita sai olla oman maun mukaan.

Tämän vuoden korttisuunnitelmani on väritykseltään hyvin neutraali eikä kuvakaan ole kovin jouluinen. Tyypillisesti olen puolessa välin urakkaa hyytynyt malliin ja loput kortit ovat olleet varsin erilaisia. Saas nähdä miten tänä vuonna käy - ja valmistuvatko kortit ja ehtivätkö postiinkin :)


Eli yksi enkelinappi, joka roikkuu ohuessa hopeanauhassa, 2 vihreää haaraniittiä, 3 paperia ja leimakuva.

Versio 2

Kolmen paperin ja haaraniittien kanssa tuhraaminen vie niin paljon aikaa, että pienimuotoiseen sarjatuotantoon pääsee varmaankin yksinkertaisempi kolmas versio. Sitäpaitsi minusta se on kaunein.



Korttituotannon lisäksi tein itselleni uuden rannekorun. Tietenkin pinkin :) Tällä kertaa sellaisen hailakamman värisen version.



Näitä suunnittelin pariksi

Jääkaapissa odottaa melkein hyytynyt tuorejuustovanukas. Maku on vielä yllätys. Mutta ei kauaa :)

EDITED: Maku ei ole enää yllätys. Saman tien vanukkaasta katosi puolet. Erittäin herkullista! Tein tämän reseptin tuorejuustovanukas puolikkaana annoksena. Isolle vanukkaalle sellainen 5 tunnin hyytymisaika oli nippanappa riittävä.

3 kpl liivatelehteä 2 keltuaista 1dl sokeria 1,5dl kevytmaitoa vaniljasokeria 2dl kuohukermaa 125g maitorahkaa 100g tuorejuustoa

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Vatkaa kattilassa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Kiehauta maito. Kaada se koko ajan sekoittaen keltuaisseokseen. Nosta seos hellalle ja kuumenna sekoittaen, kunnes se hieman saostuu. Älä anna kiehua.
Purista vesi pois liivatteista. Liuota ne kuumaan maito-keltuaisseokseen. Mausta seos halkaistun vaniljatangon siemenillä ja jäähdytä haaleaksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka ja tuorejuusto.
Vatkaa maito-munamassa rahka-juustoseokseen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada seos pieniin noin 1 1/2 dl:n annosvuokiin. Anna tuorejuustovanukkaiden hyytyä kylmässä peitettyinä mieluiten seuraavaan päivään.

Piti kuvata äkkiä vanukas vaikka vadelmat jäisenä. 
Oli sellainen riski, että muuten kuvattavaksi jää vain rääppeet.

Kävin pitkästä aikaa kävelylenkillä. Ehkä se oli se ylimääräinen happi, joka sai tämän kaiken onnistumaan. Käytin esikoisen uimakoulussakin ja kävimme samalla isovanhemmilla kahvilla.



Tällaisen päivän päälle pitää kyllä mennä ajoissa nukkumaan ;)

15 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä hienoa kun jaksaa itse tehdä kortit, ja kuin hienoa tuollainen itsetehty on saada, sille kyllä antaa ihan erityis arvon.

    VastaaPoista
  2. alma/anette:
    Useimpina vuosina olen onnistunut korttiurakassani, minullakun ei ole ihan tolkutonta määrää tehtävänä. Minusta on ihana saada itsetehtyjä joulukortteja ja saatan säilytellä mieluisimpia pitkäänkin. Uskon että suurin osa korttilistallani olevista arvostaa myöskin itsetehtyjä kortteja.

    VastaaPoista
  3. Oi, joulukortteja!! Mun lempparion myös kolmas versio.
    Ootpas ollut reippaana, hyvähyvä!!!!

    VastaaPoista
  4. Pohdiskelija:
    Sattui varsin hyvä puuhaspurtti, jonka kyllä kruunasi se, että nyt on maha täynnä tuorejuustovanukasta :)

    VastaaPoista
  5. Minustakin tuo kolmas on kaunein, punainen rusetti ja joulu.

    VastaaPoista
  6. Haveaniceday1:
    Me olemme varsin yksimielisiä :) Hyvä niin, koska se kolmas malli lähtee hurjaan sarjatuotantooni.

    VastaaPoista
  7. Täältäkin ääni kolmoselle, vaikka kauniita olivat kaikki! Aika touhukas päivä, mutta joskus se energia pakkaantuu yhteen päivään, jolloin sitten saa "koko viikon hommat" valmiiksi yhtäkkiä.

    VastaaPoista
  8. Kauniita kortteja ! Rannekoru on todella ihana ja sopii niin kauniisti huiviisi :)

    VastaaPoista
  9. Terhi:
    Saisi tulla lisää touhukkaita päiviä. Aika usein menee päivä vaan suuria suunnitelmia hautoessa :)


    Sara S.
    Kiitos Sara :)

    VastaaPoista
  10. Olitpa todella puuhakas, good for you!! Mahtavaa, että sait jo polkaistua joulukorttituotannon ja noin kivannäköisillä korteillakin. Odottelen vaan, että itsekin pääsisin jotain sen suuntaista tekemään...

    Korustakin tuli kiva, sopii tietty huivin kanssa.

    Mäkin olen ajatellut, että välillä pitää vaan pistää tuulemaan sen sijaan, että suunnittelee aina vaan. Mutta mulla on yleensä kaikkein vaikeinta aloittaminen, pätee etenkin liikuntaan.

    VastaaPoista
  11. Täytyy sanoa että oot kyllä ollut todella tehokas! Ja oon aika vaikuttunut siitä miten ajoissa oot alkanut joulukortteja väkertämään!

    VastaaPoista
  12. Leonida:
    Viime vuonnahan me aloitettiin yhdessä joulukorttien tekeminen syyskuussa :) Silti joulukuussa meinasin hyytyä hommaan ihan totaalisesti. Joten kannattaa aloittaa pian.

    Minä poden monen homman kanssa aloittamisen tuskaa. Töissä moni kirjallinen juttu on juuri sellainen ja kotona siivous. Pitäisi aina vaan tarttua härkää sarvista saman tien.


    Vera:
    Minun pitää aloittaa ajoissa, jos aion saada kortit kasaan. Ennen joulua on melkein yhtä iso ja odotettu juhla eli Halloween ja kahden lapsen synttärit. Vuoden 2-3 viimeistä kk on aina töissäkin erittäin kiireisiä. Silti joulukuussa on jonkinlainen korttikriisi kuitenkin :) Muista kriiseistä puhumattakaan...

    VastaaPoista
  13. Ooooo, onpas tosi kauniita kortteja, ja ihanat nuo käyttämäsi paperit! Me like! Ja ei lienee yllätys, että kuulun Leonidan ja sinun kanssa samaan jengiin - alottaminen ON todella vaikeata, vaikka kuinka tietäisin, että sitten kun pääsen vauhtiin, niin homma kyllä hoituu, mutta silti!

    Mua jotenkin kortituttaa, mutta yksi jouluperinteistä on se, että joulu kortit tehdään viimetingassa :) Tuo sarjatuotanto on kyllä tärkeä pointti, itse olen karsinut nyt joulukorttilistani n.70nestä n.40een, niin niitä on mielekkäämpi tehdäkin... Mutta josko tässä tekisi joitain muita kortteja vielä ennen joulua :)

    VastaaPoista
  14. Hienoja kuvia! Joulukortit ovat nättejä, hieman totutusta erilaisia ja siksi niin kivoja!

    VastaaPoista
  15. Haltiakummi:
    Kiitos :)
    Paperit ostin aivan äskettäin Sinellistä.

    Aloittaminen on välillä niin hankalaa. Joudun toteuttamaan erinäisiä itseni pakottamiskeinoja. Pahinta on kirjalliset työt, oikea valkean paperin blokki :(

    Minä koitan vähentää sitä joulukuun hässäkkää. Aika monta kertaa olen itsekin tehnyt kortteja viime tingassa ja pahasti hommaan kypsyneenä :(


    Taija:
    Kiitos :)

    VastaaPoista