5. syyskuuta 2013

Koolla on väliä!

Aivan varmasti koolla on väliä!

Jos tämä olisi ollut tavallisen kokoinen, niin emme olisi menneet sitä erikseen katsomaan. Kuvaamisesta puhumattakaan :)  Näin isoa ei voinut jättää huomioimatta. Koko katukin tärisi tämän telaketjukaivinkoneen saapuessa. Hyvä, että riitti kadun leveys.

Jestas, mikä JÄTTI!

Kääks, mikä jättikauha!

Sen verran on mennyt nämä pienten poikien kiinnostuksen kohteet äidilläkin veriin, että se olin minä, joka säntäsi kotiin innostuneena kertomaan pojille "Äkkiä pihalle, kadulla on jättiläismäinen kaivinkone!"

Muistot vierailusta jäivät asfaltin reunaan tästä jättiläisestä.


Sitä ihmettelimme, että mitä tuolla kaivurilla oikein kaivetaan. Asia ei selvinnyt. Jättikaivuri tulikin vaan odottamaan kyytiä seuraavaan paikkaan. Harmi, ettemme nähneet kuinka kaivuri pääsi kyytiin.


Pikkasen oli kotikatu tukossa tämän operaation aikana.


Paikallisissa jännitysnäytelmissä jättikaivuri sijoittuu kolmannelle sijalle. Ykkösenä on metsäpalosammutukseen käytetty helikopteri, joka kävi täyttämässä vesisammionsa tuosta viereiseltä lahdelta. Kakkosena on tulvat.

Näitä ajoneuvo/työkonebongauksia tulee ilmeisesti harrastettua vähintään 10 vuotta. Niin että tässä mietin, että kauankohan kestää oppia bongauksesta eroon? Teini-ikäisiä poikia tuskin jaksaisi huvittaa, kun äiti olisi vanhasta tottumuksestaan nenä kiinni olohuoneen ikkunassa hihkumassa "Pojat, pojat tulkaa äkkiä ikkunaan, aura-auto tulee!" ;)

6 kommenttia:

 1. Kati:
  Piti heti googlata, että mikä on Maxpo-messut. Messujen selostuksen perusteella aivan loistava tapahtuma pikkupojille ja vielä monster truck näytöskin ja edulliset pääsyliput. Harmi vaan, että olen itse koko viikonlopun töissä :( Yritän houkutella miestä viemään pojat tuonne.

  VastaaPoista
 2. Juu, on varmasti kiinnostava tapahtuma! Noita (isoja) koneita vietiin eilen tästä meidän ohi useampikin, ihan talo tärisi, kuten sinäkin kuvailit. Kylämme läpi menevä tie on ns. erikoiskuljetustie, joten en aluksi edes kiinnittänyt huomiota, että nuo liittyvät varmaan tuohon Maxpoon. Luulenpa, että juuri tuonkin yhdistelmän bongasin :)

  VastaaPoista
 3. Oho, onpas se iso! Mä osaan ajaa vaan sellaista vähän pienempää =)

  VastaaPoista
 4. Ooo, no tuosta puhutaan ja pitkään! :-D

  Ja vähänkö muuten repesin sille aikaisemmalle postaukselle: "lelut katolla". Varsinkin sille muurikkapannulle josta nousi kierrokset ennen kuin muistit ettei sitä ole käytetty kuuteen vuoteen... :-D

  VastaaPoista
 5. Vera:
  En ole ennen nähnyt noin isoa kaivinkonetta. Sinun uudessa ammatissasi sitä työkoneiden ajo- ja käyttötaitoa tarvitaan. Mä olen joskus ajanut sellaista pientä Avantia, mutta en kunnon kaivinkonetta.


  -Jassu-
  Pähee vehje :)
  Arvaa vaan, että olenko tässä parina iltana miettinyt, että kylläpä ne muurinpohjaletut maistuisivat... Sitä osaa näköjään arvostaa muurikkaakin vasta kun menettää sen.

  VastaaPoista