20. syyskuuta 2013

Mikä putki!


Tällaista sattuu harvoin. Minulla on ollut vapaailtaputki. Ihan hurjaa ;) Niitä oli kaksi peräkkäin.

Superhyvä babysitterimme on käymässä Suomessa ja olemme heti hyödyntäneet hänen palvelujaan. Tänään olimme miehen kanssa kaupungilla syömässä ja teatterissa. Kuulostaa kovin keski-ikäiseltä ja -luokkaiselta, mutta ilta oli kiva ja rento. Ilta avasi myös syysketutuksen taltuttajan ja elämän piristäjän eli palkinto-ohjelman. Tästä käynnistyi siis kolmas palkinto-ohjelma.

Söimme kiinalaisessa ravintolassa Dong Bei Hussa, joka mainostaa itseään aidoksi, moderniksi ja laadukkaaksi. Dong Bei Hu toki eroaa edukseen peruskiinalaissyöttölästä raaka-aineiden sekä makujen osalta. Paikka on myös peruskiinalaista hinnakkaampi. Ruoka oli hyvää, annokset reiluja, palvelu hyvää ja sijainti keskeinen, noilla eväillä pärjää varmaan pitkälle. Ainakaan ravintola ei ehtinyt lopettaa niiden vuosien aikana joina suunnittelin syöväni siellä ihan lähitulevaisuudessa. Minuun ravintola ei tehnyt sellaista vaikutusta, että juuri tähän ravintolaan pitäisi päästä uudestaan.

Tyylikäs ja krääsätön sisustus 

Tilasimme ankkaa (vasemmalla), lihatäytteisiä dumplingeja ja nautaa valkosipulilla ja sienillä.


Jälkiruuat nautimme Ekbergillä. Omena taikinakuoressa vaniljakastikkeen kanssa oli erinomainen. Ekbergin miljööstä ei ole tullutkaan nautittua ikuisuuteen.Kävimme Aleksanterin teatterissa katsomassa Isyyspakkausta. Se oli samaan aikaan koskettava ja pohdiskeva, mutta ennen kaikkea hauska. Käsikirjoitus sekä Rasilan suoritus olivat molemmat erittäin hyviä. 

Jonkin aikaa olen potenut haikeutta siitä, että minulla ei ole enää pientä lasta - saatikka vauvaa. Mutta kyllä tänä iltana tunsin monologia katsellessa myös helpotusta siitä, että emme ole enää vauva- tai edes taaperoperhe ja parin vuoden päästä lapset voi jättää yksin kotiin ainakin kauppareissun ajaksi ja lasten kanssa voi nykyisin tehdä asioita varsin monipuolisesti.


Torstai-iltaiseen ravintolaan sen sijaan ihastuin niin paljon, että sinne haluaisin palata. Olin illallisvieraana espanjalaisessa ravintola Nuevossa. Nuevo valikoitui kohteeksi sen takia, että heidän tapasvalikoimassaan oli runsaasti kasvissyöjälle sopivia vaihtoehtoja. Olen muistaakseni kerran aikaisemmin jonain kesäiltana syönyt Nuevon terassilla. Nuevon tapakset olivat niin herkullisia. Pääruuatkin olivat hyviä, mutta mielestäni eivät yltäneet tapasten tasolle. Minun mielestäni osa pääruuista oli hyvin pieniä ja silti hinnakkaita. Jälkiruokani oli taivaallista.

Harmi, että kännykkäkamerani on niin surkea, että sillä saa harvoin onnistuneita kuvia. Sisätila ja etenkin ruoka on lähes mahdoton kuvata sillä. Harkitsen vakavasti uuden kännyn hankkimista.

Tapaksia. Oma suosikkini toiseksi viimeisenä oleva sienipiiras 

Paellaa (tämä oli annoksista isoin ja varmasti riittävä vaikka yksinkin)

Tuorejuustovanukasta ja mehustettu ananasta

Ei ole ihme, että housunnappi kiristää. Edellisen viikon olin reissussa ja söin tuhteja ravintolaruokia ja nyt vielä tämä kahden illan herkkuputki perään. Salaatit ja keitot löytyvät ensi viikolla edestäni! 

Ihanaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Mä olen kaiketi keski-ikäinen, koska nää vapaaillat kuulostavat korvaani just ihanan rennoilta!

  VastaaPoista
 2. Ä.Hupulainen:
  Sinulla on pitäisi vielä olla hiukan armonaikaa, ennenkuin susta tulee keski-ikäinen :) Minä olen jo. Toisaalta niinhän ne kaikki 6-kymppisetkin väittävät olevansa - joten edessäni on ilmeisesti pitkä keski-ikä :)

  Keski-ikäistymisen lieveilmiöt ulottuvat pahasti ravintolan valintaakin. Kiinalaisen ravintolan plussaksi laskimme sen, että kiinalainen ruoka ei toimi yhteen viinin kanssa, joten voi juoda Pepsiä tyytyväisenä. Keski-ikä on tuonut mukavaan sen ongelman, että 1-2 lasia viiniä saa olon niin raukeaksi, että riski teatterikappaleen mittaisista unista on erittäin suuri. 3+ lasin jälkeen sitä voi olla hetken aikaa niin juhlakunnossa, että jää vielä teatterilippu kokonaan käyttämättä :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että olet päässyt vapaalle nauttimaan hyvistä ruoista ja kulttuurista. Sehän on parasta mitä on :) Nuevon "pöperöt" näyttävät tosi herkullisilta!

  VastaaPoista
 4. Minä rakastan tapaksia! Nuevossa en ole käynyt koskaan, Casa Largo on yksi lempipaikoistani. Oletko syönyt molemmissa? Kummasta tykkäät enemmän?
  -Noora

  VastaaPoista
 5. Herkullisen näköisiä annoksia! Kyllä noiden vuoksi kannattaa pari päivää olla salaatti-/keittokuurilla, oli varmasti sen arvoiset makuelämykset. Itse nautin myös ihanasta ravintolakäynnistä (tai ihan tavallisestakin, oikeastaan), se on ihan parasta vapaa-ajanviettoa! Ilmeisesti voin siis myös ilmoittautua keski-ikäisten joukkoon..?

  VastaaPoista
 6. Olen kade, en oikeasti muista koska olisin käynyt mieheni kanssa missään. Käyn tietysti välillä kavereiden ja työporukan kanssa, mutta aivan liian harvoin jaksamme viedä Telmaa hoitoon.
  Ruoka näyttää ihanalta, Nuevossa olen käynyt, tuossa toisessa en, teatterissakin olisi mukava nähdä joku aikuisten juttu :)

  VastaaPoista
 7. Sitten vauvakinon (vai mikä se nimi olikaan, kun sai mennä vauvan kanssa leaan päivänäytökseen) en ole käynyt elokuvissa kuin katsomassa lasten leffoja. Teatterissa on sentään nähty muutama aikuistenkin näytös!

  Ravintolassa on yleensä mukana vähintään yksi lapsi (oma), yleensä useampikin. Ja pöytä on täynnä värityskirjoja ja kyniä, vessassa juostaan vähän väliä (juurikun oma ruoka on saapunut!) ja lopuksi yritetään jaksaa ikuisia kysymyksiä "milloin lähdetään" tai "miksi täällä ei ole leikkihuonetta". Varsinainen nautinto!

  Eli tämä keski-ikäinen olisi myös erittäin iloinen parista vastaavasta vapaaillasta.

  VastaaPoista
 8. Nonna:
  Kyllä vapaailta tekee hyvää :) Erityisen kiva on päästä joskus puolison kanssa kahdestaan ulos.  -Noora:
  Olen syönyt muutaman kerran Casa Largossa. Mielestäni Nuevon tapakset ovat selvästi Casa Largoa paremmat. Pääruuissa minusta Casa Largon hinta/laatu/määräsuhde on parempi.  Terhi:
  Me olemme miehen kanssa niin ruokaorientoituneita, että ajatus vapaaillasta kaupungilla ilman ruokaa tuntuu lähes mahdottomalta :) Mietimme juuri miehen kanssa, että pitäisikö yrittää tehdä jotain vapaailtana, mihin ei kuulu lainkaan syömista. Ei keksitty mitään :) Kyllä sen teatteri-iltakin tarvitsee vähintään leivos/pullakahvit.


  Roosa:
  Kavereiden seuraa väheksymättä minusta on silti yleensä parasta päästä miehen kanssa kahdestaan. Meidänkin tulee niin harvoin tehtyä mitään kaksin. Pojat ovat sen verran kasvaneet, että appivanhemmat pärjäilevät lyhyitä aikoja poikien kanssa, etenkin kun anoppi pääsi juuri eläkkeelle eikä enää tee 6pvää viikossa töitä. Joten ihan mahdotonta ei ole enää päästä kaksin.

  Minua harmittaa, kun MLL lakkauttaa babysitteripalvelun. Omamme olemme löytäneet sitä kautta yli 5v sitten. Nyt kun palvelu vielä pyörii hetken aikaa, suosittelen ehdttomasti kokeilemaan. Se on ollut lähes tukiverkottoman ainoa mahdollisuus vapaaseen (kuten meillä aikaisemmin). Viikonloppukin tuntuu ihan erilailla pitkältä, kun voi lähteä suoraan töistä kaupungille ja viettää kivan illan.

  Suosittelen kokeilemaan tuota MLL tai muuta hoitoa Telmalle ja menemään ulos miehen kanssa. Tekee hyvää jutella välillä muustakin kuin että kuka hakee/vie lapsen tai käy ruokakaupassa :)  Anonyymi:
  Jos asut pääkaupunkiseudulla, niin suosittelen kokeilemaan MLL lastenvahtivälitystä niin kauan kuin se vielä on toiminnassa. Ymmärtääkseni toiminta loppuu tänä vuonna.

  Ravintolassa käymisestä hohto haihtuu helposti, jos on pieniä lapsia mukana. Se menee helposti pelkäksi härdelliksi, jos ei ole ruuasta kiinnostunut lapsi. Sen olen huomannut, että meillä toimii parhaiten brunssit. Aamupäivästä pojat ovat vielä vireitä ja sopivan nälkäisiä ja koska en halua pilata omaa ateriaani sallin, että yhden fiksun ruokalajin jälkeen voi syödä vaikka pelkkiä croissantteja :) Meillä kaksi isointa osaa jo hakea itse noutopöydästä helposti annosteltavia ruokia. Jos mukaan ottaa vielä kaveriperheen samanikäisillä lapsilla meno saattaa olla yllättävän leppoisaa. Viimeisenä aterian rauhoituskeinona annan lasten pelata Nintendoilla sen jälkeen kun ovat syöneet ruokansa.

  Lähetän hyvälle haltijalle toiveen vapaaillasta sinulle ja Roosalle.

  VastaaPoista
 9. Niin mut ku mää haluan nähä sua tiistaina, ja syödä jotain tosi hyvää teijän kaaaaaaa! Hmmmmm, minkälainen se housun nappi on, voisko sitä vähän siirtää..... :)

  VastaaPoista
 10. Haltiakummi:
  Mä voin siirtyä hetkeksi käyttämään sitä uutta safarihamettani enemmänkin. Siinä on kuminauhavyötärö :)

  VastaaPoista
 11. Kokeillaanpas tämän IE:n kautta, kun Chrome ei tunnu pelittävän...

  Eli siis sitä piti vaan kommentoida, että ihan huippu viikonloppu teillä! Itsekin yritän aina välillä muistaa pitää kiinni edes lyhyistä kahdenkeskisistä hetkistä, se todellakin auttaa katkaisemaan arkiketutukset! Ja viis kiristävistä napeista, kyllä se on sen arvoista! :)

  VastaaPoista
 12. -Jassu-
  Kyllä aika aikuisten kesken on tarpeellista, vaikka edes ne lyhyemmätkin hetket. Viikonloppu on ollut ihan mainio muutenkin: olen lukenut yhden dekkari, katsonut leffan ja jopa ulkoillut. Jee!

  VastaaPoista