17. syyskuuta 2013

Safariasu Afrikasta

Pretorian suurin ostoskeskus oli se majataloani lähin ruokaa tarjoava paikka. Juuri se, johon jouduin kävelemään motarin vartta.

Kauppavalikoima oli varsin mukava, siellä oli paljon kansainvälisesti tunnettuja merkkejä kuten Gant, Guess, Fossil, Ralph Lauren, Timberland, Nomination, Thomas Sabo... Katsastin pari "bränditöntä" vaatekauppaa. Kivoja vaatteita olisi ollut vaikka kuinka. Harmikseni suurin osa oli materiaaliltaan sekotekankaita, joissa 50% tekokuitua :( Ne jäivät kauppaan.

Mitään raflaavaa ei löytynyt, mutta löysin kivan rennon ryppyisen beigen maxihameen. Yritin etsiä siihen sopivaa yläosaa ja päädyin valkoiseen neuleeseen jossa on verkkoa ja hihat ovat vähän lepakkomalliset. Ainoa valkoinen, mitä yleensä käytän, on paitapusero. Vierastan valkoista, koska minusta se saa keskivartaloni suuremman näköiseksi.

Kaupoissa oli käynnissä alennusmyynnit, aleprosentit olivat aika vaatimattomat. Käynnissä oli talvisesongin poisto uusien kevätvaatteiden alta. Minulla onkin päällä afrikkalaista talvimuotia. Aika vääryys, että joillakin talvimuodin ja kesämuodin erottaa pääosin, se että tuleeko paita hihoilla vain ilman! Hinnat olivat edulliset. Kalliin "brändittömän" kaupan mekot (arkeen, juhlaan ja bisnekseen) olivat 30-50€ ja paitapuserot noin 30€. Oma asuni löytyi siitä halvemmasta kaupasta.


Aika uskomatonta, että vielä syyskuussa voi kulkea t-paidassa. Vasta illemmalla tuli tarve takille.

Ihastuin tuohon eläinkaulakoruun kovasti. Töihin tullessani ihmettelin, että mitenkäs toimistolla haisee oudolta. Vähän kuin savulta ja tervalta. Ihmettelin sitä vielä lounasaikaan, kunnes tajusin, että hajunlähde on kaulakoruni :(

Harmillisesti koru meni jäähylle odottelemaan hajun haihtumista. Milläköhän saisi tervan hajun pois?


15 kommenttia:

 1. Voi miten söpö koru...mutta etta haisee tervalle...minkakohan takia? Huomasko muutkin oudon hajun? Kivan rennot vaatteet!

  VastaaPoista
 2. Voi miten söpö koru...mutta etta haisee tervalle...minkakohan takia? Huomasko muutkin oudon hajun? Kivan rennot vaatteet!

  VastaaPoista
 3. maiju:
  Kiitos :) Koru on kyllä kiva, kun vaan pääsisin tuosta hajusta eroon.


  Ciacy:
  Kiitos :) Työkaverin kanssa mietittiin, että valmistaja on varmaan käsitellyt koruun käytetyn puun jollain aineella -ei välttämättä tervalla- joka haisee ja tappaa kaikki pieneliöt. Kun ostin tuon korun, niin minulla oli mielestäni pientä nuhaa. Ilmeisesti nokka oli tukossa oikein kunnolla.

  En tiedä huomasiko kukaan töissä, että haisen tervalta. Lounastin sellaisen kolleegan kanssa, joka olisi voinut kehdata asiasta huomauttaa. Täytyy kysyä, että haisinko lounaalla mitenkään oudolta :) Kuopus kyllä huomasi, kun halasin häntä päiväkodin pihalla.

  VastaaPoista
 4. Elli:
  Kiitos :) Toivottavasti tulevaisuudessa myös hajuton ;)


  Pohdiskelija:
  Kiitos :)

  Olisi muuten ollut unelmien täyttymys saada ostaa iso pussillinen afrikkalaisia helmiä eläimineen.

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja yksinkertainen asu ! Koru on kyllä ihana, harmillista että siinä on tuoksu mukana :D

  VastaaPoista
 6. Sara S.
  Kiitos :) Toivon tosiaan pikaista hajun haihtumista, jotta saan korun käyttöön.

  VastaaPoista
 7. Asu sopii tosi hyvin sulle, ja korukin on tosi hauska. Toivottavasti saat hajun pois. Mä tosin rakastan tervan tuoksua...

  VastaaPoista
 8. Leonida:
  Kiitos :)
  Mieto tervan tuoksu on ihan ok, mutta koru mokoma haisee voimakkaasti suoraan nenäni alla :(

  VastaaPoista
 9. Kaunis asu ja koru, toivottavasti pahin tervan tuoksu haihtuisi :)

  VastaaPoista
 10. Nonna:
  Kiitos :)
  Kai se haju ajan myötä vaimenee. En ole aivan vielä valmis päätökseen, että minun tuoksuni olisi terva ;)

  VastaaPoista