9. kesäkuuta 2013

Tulvaraportti Bratislavasta

Kun saavuin Bratislavaan keskiviikkona, samana iltana Tonavan nousun oli arvioitu päättyvän. Vedenpinta jatkoi kuitenkin nousuaan ja oli torstaiaamuna selvästi korkeammalla kuin keskiviikkoiltana. Kun lähdin Bratislavasta torstaina, arvio oli että Tonavan nousu päättyisi sinä iltana. Toivottavasti näin kävi.

Bratislavassa oli jo mottiin jäänyt kaupunginosa, jonne ei päässyt enää henkilöautolla. Suosittu rantapuisto oli täysin veden alla, samoin muutamia rakennuksia. Vedenvirtaus oli todella voimakas, vesimassat vain vilistivät ohitse. Ravintolalaivat olivat kiinnitetty laituriin ja kiinnityssysteemit jäivät vesimassojen alle, joka painoi niitä vinoon. Veikkaisin, että valitettavasti ainakin yksi hotelliravintolalaiva upposi, vesi oli jo niin lähellä ikkunoita keskiviikkona.

Näkymä hotellihuoneeni ikkunasta

Laskusilta, jolla laiva on kiinni, on jäänyt vesimassan alle

Poliisi vahtii tulvaporteilla

Vastakkaisen rannan puisto ja rakennukset ovat jääneet veden alle

Näkymä linnalta tulvivalle Tonavalle

Yritin salakuvata ruotsalaisen reportteriauton toimintaa. Saksalaiset kolleegat kuvasivat ja tekivät haastattelua. Mitäs ruotsalaiset tekivät? Heillä autossa melkein saman verran Mäkkärin ruokaa kuin elektroniikkaa :) En kuitenkaan kehdannut tunkea ovelle ottamaan parempia kuvia ja tarkastamaan, että kuuluvatko mojitot myös ruotsalaisten reportterien lounaalle ;)5 kommenttia:

 1. Että aikas mukavat kesäkelit täällä meilläpäin.

  VastaaPoista
 2. Onhan se aika uskomatonta, että sopivimmat kesäkelit (ihan oikea kesä, mutta ei mikään tappohelle) löytyvät Suomesta. Mä vaan niin toivon, että nämä jatkuisivat vielä heinäkuussakin!

  VastaaPoista
 3. Huh, varmasti unohtumaton näky!

  VastaaPoista
 4. Tunnistin maisemat kerran tuolla käyneenä ja huh huh, onpa tosiaan vettä!
  Tein silloin kanavaristeilyn Bratislavasta Wieniin, minnehän asti nyt olisi päässyt! :-D

  VastaaPoista
 5. zirk:
  Jää varmaan pitkäksi aikaa mieleen :)


  -Jassu-
  Myötävirtaan olisi ainakin päässyt risteilyaluksella todella kovaa :)

  Olen itsekin monesti katsellut noita Tonavan risteilyjä, että sellainen olisi kiva. Vielä toistaiseksi se on kokematta.

  VastaaPoista