15. kesäkuuta 2013

Reissuun lähdön raskaus

Kello 22:15.
Kaksi lapsista ei pysty jännitykseltään nukkumaan.

Koko päivä on mennyt kauheassa matkakuumeessa. Lähtöä edeltävä päivä on aina kamala. Nyt se on ollut erityisen kamala, koska edessä on pienten ihmisten elämien ehkäpä suurin kohokohta tähän mennessä.

Ensin jouduin ilmoittamaan, että en enää kertaakaan vastaa kysymykseen, että mikä päivä tänään on ja mikä päivä huomenna on. Aamulla lähdetään. You know it boys!

Sitten jouduin julistamaan metelikiellon. En enää kestänyt sitä, että lähtötäpinöissä piti koko ajan huutaa jostain.

Lopuksi aloin jo uhkailemaan, että on myös mahdollista jäädä pois Legolandista, jos ei osaa käyttäytyä.

Sitten sorruin karjumaan kuin leijona. Rauhallinen Hra Kepponenkin ryhtyi samaan.

Sitten aloin jakamaan jäähyjä.

Ovathan he tavallaan suloisia, kun ovat niin tohkeissaan. Mutta pitäisi saada pakattuakin. Hermo meinaa mennä pakkaushommassa, joka alkoi luonnollisesti pyykkäyksellä. Säätiedotus lupaa hyvää ilmaa. En uskalla luottaa siihen. Tavaraa on kahden laukullisen verran, koska pitää siihen kurjempaankin keliin varautua.

Tilanne alkaa näyttämään sen verran hyvältä, että eiköhän tällä varustelulla pärjätä.

Jos aivan ei ryssitä matkasuunnitelmaa, niin huomenna olemme Ebeltolftissa. Vapise Tanska - Kepposet tuloo!


20 kommenttia:

 1. Hyvää ja leppoisaa lomaa Kepposten perheelle!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa lomaa koko perheelle! Kuvaksesi kuulosti kovin tutulta..Meillä kuulostaa varmaan ihan samalta, kun reissupäivä lähenee:)

  VastaaPoista
 3. *riikka*:
  Kiitti :) On se ihan hirveä härdelli aina, kun viisi henkeä lähtee reissuun. Ja kaksi niistä on ihan sekaisin ajatuksesta ja kahdella on hermo hiukan kireällä :)

  VastaaPoista
 4. ihanaa lomaa! olisi varmasti ihan loistokohde meillekin, mutta emme ole saaneet aikaiseksi, vaikka puhetta on ollut. jään odottamaan tarkempia speksejä matkustustavoista ja majoituksesta ym. ;) josko sitten ensi kesänä, vai onkohan meidän pojat jo sitten liian isoja...

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa tutulta tuo reissuun lähtö...meillä edessä parin päivän kuluttua. Hauskaa reissua!

  VastaaPoista
 6. Hauskaa matkaa teille! Meitäkin lähtee parin viikon päästä viisi, mukaan tulee Telman teini-ikäiset velipuolet Itä-Suomesta, mutta se on heille ensimmäinen lentomatka. Jännityksellä odotan myös miten matka sujuu; ryöstetäänkö heidät ensimmäisellä ulkoilukerralla ja miten espalainen ruoka maistaa :)

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla kokemuksia. Mekin mennään 6-vuotiaan kanssa Legolandiin tänä kesänä, sellainen lyhyt pyrähdys, johon ei sitten muita kohteita mahdu, vaikka lukemani perusteella lähistöllä olisi paljon muutakin lapsia kiinnostavaa (mutta tuskin meidän pojan mielestä mikään niitä legoja voittaisi ;))

  VastaaPoista
 8. Aaahah! Mä niin tiedän tuon.... Tänään on otettu vastaan ikävä kiukkua ja serkunlähtö-kivaloppuu-perseilyä. Ja käyty rippijuhlissa. Voi hesus-näin provinssikrapuloissa.
  Hauskaa reissua!
  Alankin muutes googlailla traktorimuseon aukioloaikoja.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa ja rentouttavaa lomaa koko perheelle !

  VastaaPoista
 10. Just ton mä muistan! Sama kiukku ja raivo oli aina ennen jouluakin, kun yritti saada jotain aikaan ja lapsia jännitti niin, että keksivät Ihan Kaiken Kummallisen. Lopulta kiukuttelivat kaikki. Samoin oli matkojen/matkallelähdön laita. Kerran muistan huutaneeni laivan hytissä kolmatta tuntia kiukkuavalle tyttärelleni niin, että oma kurkku oli kipeä ja koko käytävä oli varmaan valmis tilaamaan sossutädit paikalle... Silti, näin 13 vuotta myöhemmin tytär muistaa vain, kuinka kiva reissu meillä oli ;)

  VastaaPoista
 11. Kati:
  Legoland on ensi kesänä varmaan teille sopiva. Meidän esikoisemme on nyt 8,5v eikä halunnut kaikkein hurjimman näköiseen vuoristorataan. Edellisessä meinasin itsekin saada rytmihäiriön


  Woops:
  Mukavaa lomaa. Ja kivutonta pakkaamista :-)

  VastaaPoista
 12. Roosa:
  Pojilla onkin sitten ikimuistoinen kesä, eka lentomatka. Ihanaa lomaa koko porukalle!


  Anonyymi:
  Eka Legolandpäivä takana ja kivaa oli. Kartasta katsellessa pisti silmään, että Tanskassa on varmaan maailman suurin eläintarhatiheys:-) Mukavaa reissu teille!

  VastaaPoista
 13. Zirk:
  Toivottavasti Provinssin reissu oli hyvä. Vapise traktorimuseo :-)


  Nonna: Kiitos :-)


  Sara S.: Kiitos :-)

  VastaaPoista
 14. Pohdiskelija:
  Kyllä meillä on sovellettu erinäisiä kiristystoimia. Yhtä juoksutetaan ulkona ympyrää, kun muu ei auta :-)


  Bellis: Kiitos :-)

  VastaaPoista