12. kesäkuuta 2013

Suloinen Bratislava

Blogini on muuttunut hetkellisesti matkailublogiksi.

Tulvareissulla minulle jäi mukavasti muutama tuntia aikaa tutustua Bratislavaan. Slovakian pääkaupungissa on suloinen vanha kaupunki, jonka katujen varsilla on hurmaavia pikkukauppoja ja ravintoloita ja useampi kaunis kirkko.

Niille, jotka matkailevat lähialueella, suosittelen ehdottomasti vierailemaan Bratislavassa. Ainakin Wienistä Bratislavaan pääsee helposti ja nopeasti junalla tai bussilla tai Tonavaa pitkin risteillen.

Sää oli pilvinen ja sateinen, joten kuvat ovat sen mukaisia.

Näkymä Bratislavan linnalta vanhaan kaupunkiin


Bratislavan vanha kaupunki on sen verran pieni, että sen kävelee ympäri kevyesti.
Jos minulla olisi ollut enemmän aikaa olisin varmaan silti ottanut tuollaisen söpön turistiajelun

Vanhan kaupungin pääaukio

Kaupungintalon suloinen sisäpiha

Bratislavan linna on kukkulan päällä ja siellä on linnan lisäksi komea puisto.
Näkymät kaupunkiin ja Tonavalle olivat hyvät ja niitä säesti linnunlaulu.

Bratislavan hintataso oli hotellin ja ruokailun suhteen edullinen. Shoppailua en ehtinyt katsastamaan. Kaupungissa on isoja ostoskeskuksia ja vanhassa kaupungissa on paljon kenkäkauppoja ja hieno luksusmerkkimyymälä.

Ruoka oli hyvää ja palvelu ystävällistä. Tosin palvelun suhteen on vielä treenattavaa. Ravintolassa sain väärän ruoka-annoksen, hotellissa aamiaishuoneen vastaava oli ensin sitä mieltä, että olen jo syönyt aamiaisen ja sen jälkeen sitä mieltä, että se ei kuulu huoneeni hintaan (ystävällisesti ja hymyillen, mutta kumpikaan ei ollut totta :) ).

Viehättävä Bratislava jäisi varmasti mieleeni muutenkin, mutta tulva teki reissusta varmasti unohtumattoman. Voi olla, että samaan kategoriaan pääsee hopeinen palloranneketjuni. Asiakkaan aulassa, kun allekirjoitin vierailupaperia, ketjun kiinnitys hajosi. Ääni oli kuin joku olisi ampunut, kun hopeapallot lensivät kaaressa pitkin poikin parkettia ja vierivät kaikkialle. Vietimme aulaemännän kanssa hetken hihitellen ja keräillen palloja (varmasti osa jäi siivojalle löydettäväksi). Työkaverini ei osallistunut keräilyyn (mikä röyhkeys!), epäilen syyksi sitä, että hänen huomionsa nauliutui sievän minihameisen aulaemännän kumarteluun ;)

6 kommenttia:

 1. Kuvissa on upea valo juuri pilvisyyden ansiosta! Kunpa taas joskus pääsisi reissuun. (Huokauksia :D )
  Hups, miten koru napsahti poikki! :)

  VastaaPoista
 2. Minusta sinulla on noiden matkojen osalta unelmaduuni. Olen itse aina toivonut, että saisin työn, johon kuuluu matkoja. Eka kuva on upea, pilvet näyttävät vaikuttavilta.
  -Noora

  VastaaPoista
 3. Näyttää tosi söpöltä, vähän kuin Krakovan keskusta minimuodossa :) Sun olis pitänyt vain vetästä se työkaverikin kykkimään ja hakemaan palloja!

  VastaaPoista
 4. zirk:
  Kun pojat kasvavat, niin sitten varmaan reissailukin on teillekin mahdollista. Joko koko perheen voimalla tai sijoitatte lapset mummilaan ja lähdette miehen kanssa kahdestaan.

  Minä en matkaillut useaan vuoteen lainkaan, kun lapset olivat pieniä. Ajattelin, että se on niin vaivalloista ja "rahat menee hukkaan" kun kohteessa ei pääse aikuisten juttuihin.

  Harmi, ettei meillä oikein löydy joustoa äkkilähdöille. Tänäkin keväänä olisi ollut monta niin hyvää tarjousta.


  Noora:
  Kiitti :) Kukkulalta oli hyvät näkymät, kun pilvimassa kirjaimellisesti roikkui kaupungin yllä.

  Minä olen aina tykännyt matkailusta. Työmatkailu on välillä ihanaa, mutta usein työlästä (aikaisia herätyksiä, tuntien odotteluja ja istumista) ja yksinäistä. Muutama työreissu vuodessa olisi mulle optimaalinen tahti.


  Roosa:
  En ole ikinä käynyt Krakovassa, se on kyllä listallani paikoista, joissa haluaisin vielä käydä. Krakovassa käyneet ovat kehuneet, että se on myös hyvin viehättävä.

  Se helmien lento oli jotenkin aivan absurdi tilanne. Aulaemäntä katsoi mua silmät lautasen kokoisena ja kun tajusin itse, että mitä tapahtui, pokkani ei pitänyt enäää lainkaan. Jos olisimme olleet jossain kriisipesäkkeessä, ihmiset olisivat varmaan piiloutuneet ;)

  Olisi tosiaan pitänyt komentaa mieskolleegakin kyykkimään.

  Koruntekijä onneksi sanoi, että varaosia on saatavilla samoin kuin takuukorjaus.

  VastaaPoista
 5. Näyttää sellaiselta paikalta, jonne täytyy ehdottomasti päästä!

  VastaaPoista
 6. Nonna:
  Kannattaa tehdä retki Bratislavaan jos on sillä suunnalla. En tiedä riittääkö kaupungissa nähtävää moneksi päiväksi, mutta söpö ja leppoisa kohde.

  VastaaPoista