25. joulukuuta 2012

Totuus on kuvia karumpi

Kuvat joulunvietostamme anoppilassa ovat täynnä tunnelmaa. Sukulaiset yhdessä, joulukuusen alla pakettien kanssa tohottavat lapset, herkkuja notkuva joulupöytä, pienet piirileikit, ihana kevyt lumi joka on kuin kesäinen puhalluskukka ja rätisevä takkatuli.Mummilan kuusi on omalta tontilta ja koristeltu
ukin lapsuuden lippunauhalla ja keski-eurooppalaisilla lasikoristeilla.


Joulun vietto ei kuitenkaan ollut pelkkää juhlan huumaa. Esikoisen pieni flunssa räjähti kunnon taudiksi hyvin pian mummilaan saavuttuamme. Suurimman osan yöstä kuuntelin hänen hirvittävää yskimistään :(

Nyt tauti on kaatanut minut ja räkä valuu keskimmäiseltäkin. Vietämme näköjään pakollisen pötkötysviikon laskettelun, leffa käynnin ja aleshoppailun sijasta. Harmittaahan se vietävästi sairastaa perheen yhteisellä lomalla. Esikoisen puolesta harmittaa eniten, koska hän oli koko syyslomankin sairaana.

Toisaalta mikäs se tässä on pötkötellessä, aatosta selvisimme mukavasti, jääkaapissa on erinäisiä jouluruokajämiä ja pizzataksikin rullaa jälleen huomenna.

Jos tuo mies pysyisi edes sen verran tolpillaan, että saisi huomenna koottua parit legot :)

7 kommenttia:

 1. Kuvissa näyttää ihanan idylliseltä, toivottavasti tauti hellittää :angel
  Minulla on joulunviettokriisi, mikään ei ole kuin lapsena, joulun viettäminen kolmisin tuntuu hullulta, mutta mikään vaihtoehtokaan ei houkuta...

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa niin tutulta: aina kun suunnittelee jotain prheen yhteistä kivaa niin joku sairastaa:(
  Meilläkin toi sama tauti räkineen ja yskineen pyörinyt viime viikot:(
  Joulut jatkukoon vaikka vuoteessa (jouluateisti sanoo kylläkin, että parasta joulussa on sen loppuminen)jos uusi vuosi alkaisi sitten terveenä!

  VastaaPoista
 3. Roosa:
  Lapsuuden joulun tunnelman tavoittaminen ei taida enää aikuiselta onnistua :( Luulen, että syynä on se kihelmöivän jännityksen puuttuminen.

  Jos nykyiset joulunviettorutiinit eivät nappaa, niin sittenhän on mahdollista kehitellä ihan uudet joulujutut :) Minulle voisi kelvata illallinen ravintolassa jouluaattona, leffa"päivä" juoulupäivänä ja vaikka vielä Cantores Minoresin konsertti.


  Annu:
  Meillä ei ole ollut kesäloman jälkeen yhtään yhteistä lomaa ja mies on ollut reissussa paljon, siksi olisi kiva tehdä yhdessä jotain muutakin kuin niistää ja yksiä. Toisaalta lapset tuntuvat olevan vielä uusien lahjojen lumoissa, että tilanne on sinänsä helppo. Esikoinenkin on ainakin hetkellisesti ponnistanut sängystä ja aikoo syödä leivän vapaaehtoisesti :)

  Jouluateisti alkaa, olla voiton puolella :) Kohta joulu on ohitse. Mulle kelpaisi muutamat pyhäpäivät lisää.

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista! Harmillista, että arvokkaat lomapäivät menevät sairastessa :(

  VastaaPoista
 5. no voi voi, pikaista paranemista teille! näin se taitaa vaan monesti olla, että lomalla "ehtii" sairastaa :(

  meillä ei ollut isoja suunnitelmia joululomaa ajatellen, mutta koska myös me olemme pitkästä aikaa yhtäaikaa lomalla koko perhe, on ollut kiva vain olla. meillä oli myös jouluvieraita, mutta onneksi niin tuttuja, että kotoilu sujui myös heidän kanssaan. mukavaa yhdessäoloa on tukenut joulupukin tuomiset perinteisen pöytälätkän, wiin ja oheislaitteiden ym. aktiviteettien muodossa ;)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi:
  Kiitos. Minä ja keskimmäinen olemmekin jo paremmassa kunnossa.

  Kati:
  Kiitos.
  Meilläkin on päivät kuluneet pelien, kirjojen ja television ääressä. Ehkä tällainen pakkolepokin on ollut ihan hyväksi :)

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti flunssa on jo hellittànyt eikà tarttunut ihan kaikkiin...Tulin jàttàmààn kommenttia, kun kauhistelin tuota viimeistà kuvaa....mità ihmettà?!?! :-o

  VastaaPoista