28. joulukuuta 2012

Noppa kylpee

Tulin tänään tsekanneeksi Nopan kilven pohjaosan ja sepäs oli likainen. Edessä olikin sitten perusteellisempi kylpy ja suihku.

Ensin Noppa kylpi kahdessa eri vedessä. Kylpyammeena oli Beyblade areena :) Maakilpikonnat eivät osaa uida, joten vettä pitää olla hintsusti ja konnan kylpyä pitää tarkkailla. Noppa "syvempään" veteen joutuessaan kyllä hienosti kurottaa päätään, mutta hukkumisriski on silti olemassa.

Välillä kylpeminen vähän jännitti Noppaa. Etenkin ensimmäiset vedet kilven päälle. Jopas tuli likaista vettä. Piti vaihtaa vedet.

Sitten suihkuun.

Kuvasta näkyy Nopan koko hyvin. Kilpi on kämmentäni hiukan pienempi. Aikuisen sormet ylettyvät hyvin yläkautta kilven ympäri alas. Yleensä pidän Noppaa pohjasta kiinni, mutta nyt piti saada se osa suihkuun.

Kylvyn jälkeen piti vielä tosiaan suihkutella alapohjaa pidemmän aikaa, jotta se puhdistui. Nopan suihkuttaminen sujui sopuisasti. Välillä Nopan pää oli turvassa kilven sisällä ja välillä Noppa kurotteli pää kenossa uteliaana. Ja niin tuli puhdas konna.

Nelivarvaskilpikonnaa pitää kylvettää noin kerran viikossa. Noppa suhtautuu kylpyyn sen verran pienellä sätkyttelyllä, että esikoisen on mahdollista kylvettää Noppa itsekin (suurin riski mielestäni kylvetyksessä on se, että kilppari putoaa pahasti lapselta). Puhdistumisen lisäksi osa kilpikonnista juo lähinnä kylpiessään ja tyhjentää suolensa (kylvetyksen grande finale). Meillä Noppa juo juomakaukalostaan, ei mitenkään säännöllisesti vaan parin päivän välein. Yhtäkkiä onkin juomakaukalo tyhjä. Nopan suolisto toimii hyvin ilman kylpyäkin.

Sitten vielä kylvyn päälle herkkua eli rusinoita. Noppa on oppinut syömään rusinoita, jos niitä hiukan litsaa sormien välissä ennen Nopalle antamista.
4 kommenttia:

 1. Ihanan nimen olette nopall keksineet :D

  VastaaPoista
 2. Noppa on ihana! Olisi kiva tutustua moiseen ihmeeseen livenäkin. :)

  VastaaPoista
 3. Leonida:
  Tule meille ekskursiolle joku kerta. Voidaan kortteilla samalla kertaa tai sitten ota tytöt mukaan ja voitte tulla katsomaan Noppaa.

  VastaaPoista